Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζωντανεύει… το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Γράφει η Μιχαλού 

Αγρία επίθεση προς τους δικαστές και την δικαστική εξουσία με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις για τα μισθολόγια εξαπέλυσε ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ!!!

Εδώ βέβαια που τα λέμε δεν είναι ο μόνος… εδώ και δεκαετίες όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν από την Νίκης αυτό έκαναν… 
Αλλά το κακό έχει παραγίνει από το μνημόνιο και τούδε!!! 
Φτιάχνουν νόμους έξω από τους νόμους και το Σύνταγμα και τους ενεργοποιούν με τη δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης για το κράτος!!!

Η μνήμη τους είναι τόσο κοντόφθαλμη ώστε  την επόμενη της κατάληψης του υπουργικού θώκου ξέχναγαν τους όρκους που είχαν δώσει να τηρούν το Σύνταγμα και ενεργούσαν κατά τον χαβά τους και όπως τους βόλευε!!!

Και έτσι φθάσαμε στο σήμερα με τον νέο υπουργό Οικονομίας ο οποίος μας ανάγκασε να θυμηθούμε με την ομιλία του στο ΣΕΒ τον τρόπο που ζούσαμε κατά την επταετία της Χουντας… όταν με απίστευτη άνεση τόνισε ότι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία!!!
Με λίγα λόγια «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

Και μετά από αυτή την κεραμίδα ήρθε και το νέο…»Δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων», μας είπε κατάμουτρα, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξαναγίνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως τα δικά μας είναι ότι στα παλιά του τα υποδήματα γράφει τους νόμους ο νέος διορισμένος υπουργός Οικονομικών!!! 

Πηγή το Ποντίκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η κατάσταση στην χώρα μας είναι τραγική. Δεν φταίει το απόλυτο των Υπουργών οικονομικών ή το αποφασίζομε και διατάσσουμε. Φταίει η αποτυχία του προγράμματος , που μας υποχρέωσαν να εφαρμόσουμε ως πείραμα για τυχόν χρεοκοπία στην ευρωζώνη και την επαναφορά σε εθνικά νομίσματα. Η εσωτερική υποτίμηση που έγινε τον Μάιο του 2010 απέτυχε, επειδή το πρόγραμμα προέβλεπε την μείωση των μισθών και συντάξεων για τον περιορισμό της κατανάλωσης , αλλά αυτό λειτούργησε αρνητικά στην αγορά ,που στα αγαθά ναι μεν μειώθηκε η κατανάλωση ,αλλά οι τιμές ακριβαίνουν στο ράφι.Η υπερφορολόγηση για έσοδα ναι μεν είναι μέτρο αύξησης εσόδων ,αλλά δεν είναι λύση που πρέπει να παραμένει περισσότερο από ένα χρόνο ,διότι καταστρέφει την ανάπτυξη και αυξάνει την ανεργία. Μετά από σκληρά οικονομικά μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας ,τα στελέχη του κάθε ΥΠΟΙΚ πρέπει να σκέπτονται και να συσκέπτονται για νέους τρόπους εσόδων από διαφορετικές πηγές όπως για την χώρα μας είναι το λαθρεμπόριο των καυσίμων, η φοροδιαφυγή, οι υπεραντλαντικές εταιρίες κλπ. Δυστυχώς στην χώρα μας συμβαίνει το παράλογο. Τα πάντα για την ψήφο και τους πλούσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν απέτυχε , ολα πανε σύμφωνα με το σχέδιο .
    Προτάσεις για γενικό σκούπισμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη σου το ΥΠΟΙΚ δεν γνωρίζει:1)Τους φοροφυγάδες 2)Τους λαθρεμπόρους καυσίμων 3)Τον αριθμό των αχρήστων-κηφήνων από τους Γ.Γ,Ειδ.Συμβουλους-Γραμματείς,Διοικητές ΔΕΚΟ και λοιπών οργανισμών,παρατρεχάμενους-κηφήνες επ'αμοιβή στα βουλευτικά γραφεία κλπ,κλπ.Όλα αυτά έγιναν με απώτερο σκοπό τη μείωση του κόστους εργασίας στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.Τα παραμύθια αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]