Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος διοικητικός χάρτης στην Αλβανία εις βάρος του ελληνισμού

Με τις ευλογίες των τσάμηδων, η αλβανική κυβέρνηση προκαλεί την Ελλάδα και απειλεί τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου 

Για μια ακόμη φορά ο Έντι Ράμα μας θυμίζει πως το τσάμικο ζήτημα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του. Η επιτροπή για τη διοικητική εδαφική μεταρρύθμιση ενέκρινε το τελικό χάρτη των δήμων που δημιουργούνται και διαιρεί την Αλβανία σε 61 τοπικές μονάδες αντί 47 που μέχρι τώρα συζητιόταν, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που κατάθεσε το τσάμικο κόμμα PDIU που ήθελε ένα διοικητικό χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ 60-70 διοικητικών μονάδων.
Το επιχείρημα των τσάμηδων, που τελικά αποδέχθηκε η αλβανική κυβέρνηση, είναι να ισχυροποιηθεί η " περιοχή της Τσαμουριάς που βρίσκεται στο αλβανικό κράτος και να αποδυναμωθεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα".
Τις επόμενες μέρες η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει τις τελευταίες λεπτομέρειες μετά την προσθήκη των παραλλαγών. Η εγκεκριμένη έκδοση θα περάσει αρχικά για επανεξέταση από το Συμβούλιο των Υπουργών, ενώ στις 23 Ιουλίου η παραλλαγή με 61 τοπικές μονάδες θα περάσει στη Συνέλευση προς εξέταση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το κόμμα των τσάμηδων PDIU, στις περασμένες εκλογές συντάχθηκε με το δημοκρατικό κόμμα του Μπερίσα, σε αντίθεση με το ΚΕΑΔ που στήριξε τον Ράμα. Αδικείται λοιπόν το ΚΕΑΔ και ευνοείτε το PDIU. Η μόνη λύση που απομένει στο ΚΕΑΔ όπως όλα δείχνουν είναι η αποχώρηση απ' την κυβέρνηση
Πως διαιρείται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα;
Ξεχάστε την Χιμάρα που ξέραμε μέχρι σήμερα! 
Πηγή: www.himara.gr
Σχόλιο ιστολογίου: Η αλβανική κυβέρνηση μέσα από την συγκεκριμένη αλλαγή επιδιώκει να "εξαφανίσει" τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου, να αλλοιώσει στατιστικά την ύπαρξη αλλά κυρίως την δυναμική του, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Εάν αναζητήσουμε την αιτία, θα την βρούμε στην ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας", στην βοήθεια της Τουρκίας και, στην αδιαφορία της Ελλάδας. 
Εάν, αναζητήσουμε το σημείο έναρξης στην αλλαγή της Αλβανικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας, θα διαπιστώσουμε πως αυτή προϋπήρχε, αλλά άρχισε να γιγαντώνεται μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου για μείωση της Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στην Ήπειρο με ένα αδικαιολόγητο κλείσιμο στρατοπέδων, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρξαν τότε τόσο από τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου, όσο και από Έλληνες πατριώτες βουλευτές, που κατέθεσαν ερωτήσεις στον κ. Παπανδρέου, αλλά δεν εισέπραξαν ποτέ κάποια απάντηση... 
Σήμερα, οι προσωπικές πολιτικές που ασκεί ο φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έχουν δώσει το "δικαίωμα" στην αλβανική πολιτική να προκαλεί ευθέως την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντισταθμιστικές κινήσεις των Αθηνών... 
Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; 
Μπορεί να μας το εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος ή έστω κάποιος "υπεύθυνος" από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]