Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα προς Κύπριους: «Οι εκποιήσεις ακινήτων αποτελούν προαπαιτούμενο για τη δόση»

Οι τοκογλύφοι κάνουν την κλασική τους κίνηση και πιέζουν για να υλοποιήσουν τα κλοπιμαία τους!
Διεθνής εγκληματική συμμορία που δρα ανενόχλητα επιτίθεται στην Κύπρο και απαιτεί το αδιανόητο

Διαφωνίες, για τις οποίες έκανε λόγο ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, υφίστανται μεταξύ κυπριακών αρχών και διεθνών πιστωτών με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν από την Βουλή και δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι υπάρχουν διαφωνίες με την τρόικα πάνω σε νομοτεχνικές λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου. Σημαντικές λεπτομέρειες, είπε, δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να σημείωσε ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση για την επόμενη δόση το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει, αν τελικά θα τεθεί το νομοσχέδιο ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι στόχος όλων είναι να υπάρξει κατάληξη επί του νομοσχεδίου την ερχόμενη βδομάδα.

Διευκρίνισε ότι αρχικά το νομοσχέδιο σε σχέση με τις εκποιήσεις δεν ήταν προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, εκφράζοντας την εκτίμηση πως τελικά με βάση τα νέα δεδομένα αποτελεί προαπαιτούμενο.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι στο μνημόνιο προβλεπόταν εφαρμογή του νόμου περί εκποιήσεων το Δεκέμβριο του 2013. Μετά από διαπραγματεύσεις η υποχρέωση μετατέθηκε τον Ιούνιο του 2014, γιατί η κυβέρνηση επιθυμούσε παράλληλα να προχωρήσει και να προωθήσει νωρίτερα το θεσμό του διαμεσολαβητή.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, είπε, η τρόικα ζήτησε επίσπευση της προώθησης του νομοσχεδίου περί εκποιήσεων. Υπέδειξε πως θα πρέπει η έκθεση συμμόρφωσης να συνταχθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας και στις 12 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η Ευρωομάδα (Eurogroup).

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως πολύ ευαίσθητο το ζήτημα της τροποποίησης του σχετικού νόμου, επισημαίνοντας ότι η εμπλοκή του κτηματολογίου είναι απαραίτητη.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να υπάρξει πρόοδος και στην ετοιμασία του πλαισίου αφερεγγυότητας, το οποίο θα πρέπει να περάσει μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επί της αρχής δεν διαφωνεί να μην έχει ρόλο το κτηματολόγιο για τους πλειστηριασμούς, επισημαίνοντας πως πουθενά αλλού στον κόσμο δεν γίνονται από το κράτος οι δημοπρασίες.

Πηγή: Banking News

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]