Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τεμενάδες του Τούρκογλου στους Τούρκους!

Σανίδα σωτηρίας στη Χουριέτ που του πλέκει το εγκώμιο και τον αποκαλεί αναπληρωτή πρωθυπουργό, βρίσκει ο Βενιζέλος

Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Σανίδα… σωτηρίας στη «Χουριέτ», την εφημερίδα εκφραστή όλων των τουρκικών κυβερνήσεων και αγαστή συνεργάτη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που έστησε την ιστορία των Ιμίων, βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να δώσει μία… δροσερή συνέντευξη για τα «καυτά» θέματα.
Και αυτό, την ώρα που ακόμη δεν έχει σβήσει η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις της Κύπριας ευρωβουευτίνας Ελένης Θεοχάρους, η οποία τον κατηγόρησε για τη στάση ουδετερότητας απέναντι στην Τουρκία και λίγες ημέρες μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και εκλεκτού του Αναστάσιου Μητσιάλη, που μιλούσε για τουρκοκυπριακό λαό και για αμοιβαίες υποχωρήσεις με τον Αττίλα!

Η… φιλόξενη «Χουριέτ», η οποία δεν χάνει ευκαιρία να αναπαράγει όλες τις εντολές των γερακιών της Άγκυρας, αποκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναπληρωτή πρωθυπουργό και του έδωσε βήμα για να εκφράσει την εκτίμηση ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν «να δημιουργήσουν ένα νέο μομέντουμ για την υπέρβαση των χρόνιων σημείων τριβής» εκφράζοντας την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον των διμερών σχέσεων όσο και για τον σταθεροποιητικό ρόλο που οι δύο χώρες θα μπορούσαν να παίξουν για ολόκληρη την περιοχή!

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τα βρώμικα παιχνίδια της στην περιοχή και κατά του Ελληνισμού, ισχυρίζεται ότι «σε μία στιγμή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί, γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή», ξεχνώντας τις τουρκικές προκλήσεις, τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις… κρουαζιέρες που κάνουν τα τουρκικά πολεμικά στα ελληνικά νησιά!

Συνεχίζοντας τη λογική του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο, την ώρα που η Άγκυρα παραβιάζει συνεχώς την Κυπριακή ΑΟΖ, να προτείνει στους Τούρκους να συνεργαστούμε με «πολιτισμένο τρόπο» σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην ενέργεια(!) και είδε «νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών»!

Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι περιμένουν μία «θετική απάντηση» από τους Τουρκοκύπριους μετά τις πρόσφατες προτάσεις, λέγοντας:
«Πιστεύουμε, επίσης, ότι θα ήταν θετικό να υπήρχε μία ευνοϊκή απάντηση από τους Τουρκοκυπρίους και την τουρκική πλευρά, στις πολύ εποικοδομητικές προτάσεις που κατέθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με έμφαση στο άνοιγμα της Αμμοχώστου».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε, τέλος, τη διεξαγωγή τρίτης συνάντησης του Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Προκαλούν οι Τούρκοι, απέναντι στον ανύπαρκτο Σαμαρά και τον «βουβό» Βενιζέλο

Χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της, η Τουρκία κατέθεσε ένα έγγραφο 106 σελίδων στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας. Μέσα σε αυτό το έγγραφο γίνεται λόγος για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».
Είναι η φράση που προκάλεσε την οργή της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους η οποία κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «για απαράδεκτη αδράνεια», που οδήγησε σε πρωτοφανή ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία και που ανάγκασε τον πρόεδρο της Κύπρου να παρέμβει επιχειρώντας να κλείσει το θέμα.

Επισημαίνουν λοιπόν οι Τούρκοι σε αυτό το έγγραφο:
«Μέχρι να βρεθεί μια τελική και ισότιμη λύση στο θέμα της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεχόμενη τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων να έχουν πρόσβαση στους Διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε το εσφαλμένο επιχείρημά τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και να τους αποσπά από το σκοπό της διευθέτησης. Η Τουρκία θα δράσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της».
Η Τουρκία αναφέρεται ακόμη και στις πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa το οποίο έφτασε να πλέει 40 μίλια από τις ακτές της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ του νησιού.

Στο έγγραφο υποστηρίζουν ότι «ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Έθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας όπως αυτά συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και της Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Συμπληρώνουν δε ότι με το γράμμα που απέστειλαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «απορρίπτουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Τονίζουν ακόμη ότι η θέση της Τουρκίας σε ότι αφορά το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει και ότι αυτή η θέση δεν έχει να κάνει τίποτα με την αντίληψη περί «απειλής».

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συστήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφεύγουν «τον ευαίσθητο όρο απειλή» όταν αναφέρονται στη Θαλάσσια Στρατηγική και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων στην περιοχή.

Οι επίμαχες διατυπώσεις του τουρκικού εγγράφου εντοπίζονται στη σελίδα 59.
«Εκφράσεις όπως “η ομαλοποίηση των σχέσεων (σσ. της Τουρκίας) με τη Δημοκρατία της Κύπρου” υποφέρουν από ένα θεμελιώδες ελάττωμα. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί. Μέχρι να βρεθεί μία οριστική και ευθίδικη λύση του Κυπριακού, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την ένταξη των ελληνοκυπρίων σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό. Η ικανοποίηση των ελληνοκυπριακών αιτημάτων για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς», συνεχίζει το έγγραφο, «απλώς θα ενδυνάμωνε τον ψευδή ισχυρισμό τους ότι εκπροσωπούν τη “νεκρή/εκλιπούσα” Δημοκρατία της Κύπρου και θα αποσπούσε την προσοχή τους από τον στόχο της επίλυσης. Η Τουρκία πρέπει να δράσει ευθυγραμμιζόμενη με τις ευθύνες της».
Η Άγκυρα λέει επίσης ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι από το 1963 και μετά, όταν οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να ισχυρίζονται ότι αποτελούν την Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούσαν την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα του νησιού.  
«Η Τουρκία έχει διακηρύξει με τον πλέον ανοιχτό και καθαρό τρόπο την πλήρη υποστήριξή της για ένα συνολικό διακανονισμό στο νησί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση. Και ο διακανονισμός αυτό πρέπει να συνίσταται από μία «ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη» 
όπως προκύπτει από το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά της Τουρκίας στην «Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης». Σημειώνουν ότι «παρά το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν την άρνηση της εθνικής τους ταυτότητας. Τη μη αναγνώριση του εκλεγμένου Μουφτή. Την εμπλοκή στις θρησκευτικά αυτόνομες περιουσίες, στην έλλειψη ίσης εκπαίδευσης όπως επίσης και στους μειονοτικούς παιδικούς σταθμούς». Και καταλήγουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα Δωδεκάνησα και στην εκεί «τουρκική κοινότητα, όπου υπάρχει άρνηση της κατάστασής τους».

Προφανέστατα, όλα αυτά είναι ανύπαρκτα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών, διαπράττοντας συνεχή εγκληματικά λάθη εις βάρος των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων και έχει ήδη κριθεί ως επικίνδυνη η οποιαδήποτε παράταση της «διαμονής» του στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως –σύμφωνα με πληροφορίες- η Τουρκία ζήτησε από την Ε.Ε. να πιέσει την Αθήνα προκειμένου η Ελλάδα να αποχωρήσει –να μην προχωρήσει στην εφαρμογή- του δικαιώματός της για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο…

Πηγή Real


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]