Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί έχουν δικαίωμα να μιλούν για ηθική; Τα κοράκια;


Του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη

Στις μέρες μας ακούω πολλούς καθηγητές και καθηγητάδες να μιλούν για ηθική. Τους ακούω να ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες “έκλεβαν” και “κλέβουν” ακόμη ο ένας απο τη τσέπη του άλλου. Τί υποκρισία και τί βαθυστόχαστη αμάθεια. Τι πνευματική αλητεία. Τι ανήθικος χλευασμός απέναντι στους μη έχοντες και στους μη κατέχοντες. Tι αγένεια. Tι απρέπεια. Τι ντροπή. Τι θράσος απέναντι στο αποτέλεσμα, το δικό τους αποτέλεσμα. Τι φασισμός και τι ρατσισμός αισχίστης μορφής.

H απάντηση σε όσα με θράσος ισχυρίζονται ακόμη, είναι πολύ απλή. Για να υπάρξει ηθική πρέπει να υπάρχουν νόμοι. Για να υπάρχουν νόμοι πρέπει να υπάρχει γνώση. Ποιοί είχαν και έχουν τη “γνώση”; Mα αυτοί που τα λένε. Αυτοί απέτυχαν και πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν τον “δάσκαλο” σαν τους γυρολόγους της πολιτικής. Είναι ώρα να επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο κατά λάθος ανέβηκαν. Eίναι η ώρα της ευθύνης και πρέπει να φεύγουν πριν η Ελλάδα θρηνήσει και άλλα θύματα της μαθησιακής τους ένδειας, της επιστημονικής τους λιτότητας και της φιλοσοφικής τους αστειότητας.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος θα μπορούσε να πει “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Αυτό ήταν εφικτό να πεί στη θέση του. Ένας δάσκαλος όμως όχι. Ιδιαίτερα αυτοί που εμφανίζονται σε κεντρικά κανάλια, αυτοί οι μεγάλοι ιερείς της αμάθειας.

Κατά τη γνώμη μου κάποιοι φάγανε περισσότερο στην Ελλάδα και ακόμη τρώνε. Κάποιοι δεν πλήρωναν και δεν πληρώνουν φόρους π.χ. οι εφοπλιστές και αντί αυτών που είναι 100 δις ευρώ για τα τελευταία δέκα χρόνια κάνουν δωρεές και μιλούν για επιστροφή των νέων στις γαλέρες. Κάποιοι άλλοι προστατεύονται από τη δικαιοσύνη ενώ ο νομοθέτης δρα στα μέτρα τους για να τους δίνει συνεχώς προνόμια. Για αυτούς και άλλους της ίδιας συνομοταξίας οι ιερείς της αμάθειας δεν μιλούν ενώ στις αναφορές τους σε παραδείγματα παραμένουν επιλεκτικοί και αμαθείς.



Θέλω να πω ότι στην εποχή που ζούμε η αμάθεια δεν περιορίζεται μόνο στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας αλλά και στα ανώτατα, εκεί που ευρίσκονται οι καθοδηγητές. Αυτοί οι τύποι είναι καιρός να ξεκουμπιστούν. Αρκετό κακό έχουν κάνει. Δεν έχουν χρόνο για άλλη προσπάθεια. ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να χάνει λάδι, οι πολίτες της να φτωχαίνουν, οι αυτοκτονίες να αυξάνουν και κάποια γερόντια να συνεχίζουν να πωλούν στην αγορά αμπελοφιλοσοφίες του κ… με διαδόχους διανοητικού επιπέδου γαιδάρου, που την ώρα που μιλούν από την άλλη τσέπη τα μαζεύουν.

Είναι πολύ εύκολο να βρεθούν που έχουν πάει τα 600 δις ευρώ που φαγώθηκαν. Πολιτικοί, τραπεζίτες, δικαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και καθηγητές ΑΕΙ-Σύμβουλοι έφαγαν πολλά για να καλύπτουν όσα φαγώθηκαν είτε όσα έγιναν. Το συρτάρι δεν άδειασε μόνο του. Ένας τραγούδαγε και δέκα κλέβανε και ακόμη κλέβουν.

Τα λεφτά είναι στις τσέπες των φίλων τους και των πιθανόν συνεργών τους. Στα χέρια αυτών για τους οποίους αποφεύγουν να μιλούν. Στα χέρια της Μαφίας είναι, στα χέρια της οργάνωσης που εγώ λέω “το Δίκτυο”.

Το πρόβλημα είναι, ότι το κακό για τους πολίτες και το καλό για το “Δίκτυο”. συνεχίζεται. Παράλληλα οι Ερμήδες του Δικτύου έχουν ξεχυθεί σε επιχειρήσεις κομάντο με στόχο τη περαιτέρω πολτοποίηση της μάζας, τον μεγαλύτερο αποπροσανατολισμό της, την πλήρη αδρανοποίησή της και το κυριότερο αποδίδοντας ενοχές σε εκείνους που δεν αποφάσισαν και δεν έδωσαν στο πολιτικό σύστημα – το εκτελεστικό όργανο – του “Δικτύου” το δικαίωμα να τους υποβάλλει στο μαρτύριο της αιώνιας λιτότητας, του εξανδραποδισμού και της πνευματικής αφασίας.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν δεν αλλάξει το κεφάλι σε όλα τα επίπεδα απο τα οποία ξεκινάει να ξαναστήνεται μια κοινωνία τότε, αν δεν διαλυθεί η Ελλάδα, όλοι θα γίνουν μετανάστες για να μείνουν πίσω οι ίδιοι, αυτοί που κάνουν τον δάσκαλο και τον ψευτοπατριώτη στις κοτοσυνάξεις με τους φίλους τους με τελικό στόχο να φάνε όσα θα βγουν από τους υδρογονάνθρακες και ότι άλλο έχει απομείνει.

Για κάθε “κόλπο” πάντα υπάρχει ένα καλύτερο “κόλπο”. Αυτό είναι προφανές για μένα αλλά δύσβατο για άλλους. Όσοι δεν το “βλέπουν”, δεν το “έχουν”.

Πηγή: ΖCode

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι πρακτικές Μαφίας απαιτούν μαφιόζικη αντιμετώπιση, είναι γεγονός! Τι έκανε, λοιπόν, ο Νονός όταν κάποιο από τα "στελέχη" ήταν επιζήμιο;
    Το θέμα είναι ποιός έχει τη θέληση να κυλιστεί στο χοιροστάσιο μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζεται μαφιοζικη αντιμετώπιση. Τότε θα γίνεις ίδιος. Θα σε απορροφήσει το σύστημα. Πρεπει και αρκεί να κάνεις το σωστό. Αυτό αρκεί. Το λάθος το κανουν αυτοί. Και για το λογο αυτό θα χάσουν. Αν όμως κάνουν το σωστό μπορεί να βρεθούν μαζί σου.
      Βεβαια για καθε σωστό υπάρχει και ένα σωστότερο σωστό. Αυτό θα υπάρξει όταν ο τρόχος αρχίσει να γυρίζει για το καλό όλων. Στη περιπτωση αυτή το κερδος θα είναι μεγαλύτερο γιατί η "αγορά" θα είναι μεγαλύτερη

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]