Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανός στρατιωτικός αναλαμβάνει τον Ουκρανικό στρατό!

Ειδική στρατιωτική συμμαχία Αμερικής – Ουκρανίας
Σε αμερικανικά χέρια περνάει ο συντονισμός του Ουκρανικού στρατού που δείχνει σημάδια διάλυσης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τη συγκατάθεση του Κιέβου συνεχίζει να παρεμβαίνει σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές και πολιτικές διαδικασίες στην Ουκρανία. Άμεση συμμετοχή ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων στην λεγόμενη Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση και ειδικό μνημόνιο στρατιωτικής συμμαχίας που θα υποκαθιστά το ΝΑΤΟ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η Αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στη διοίκηση Poroshenko, ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών λόγω εμφανούς αποτυχίας της τιμωρητικής επιχείρησης που δεν έχει ακόμα κάμψει το φρόνημα των Νεορώσων. Οι αμερικανοί παράγοντες εντοπίζουν το πρόβλημα στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων κατασταλτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των παρακρατικών ομάδων).

Σε αυτό το πλαίσιο, καθημερινά γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ του πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο Jeffrey Payette, του επικεφαλή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Valentin Nalyvaychenko, του υπουργού Εσωτερικών Aresenom Avakov, του υπουργού Άμυνας Valery Geletey και του Poroshenko. Παράλληλα, όπως σημειώνεται από την πηγή της Komsolmoskaya Pravda, «οι Αμερικανοί με μεγάλη προσοχή ανταποκρίνονται στο κάθε αίτημα του Poroshenko, τείνουν μάλιστα να αντιδρούν άμεσα στην όποια του απαίτηση, αποδεικνύοντας την πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Αμερικής στην πορεία που έχει χαράξει το Κίεβο”.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο εδραιώνει μια στενότερη συνεργασία με την ουκρανική ηγεσία. Θέτει στην υπηρεσία της Ουκρανίας μια “εξέχουσα προσωπικότητα”: Toν ταγματάρχη της Αεροπορίας Randy A. Kee ο οποίος από το 2013 είναι Διοικητής του τομέα Στρατηγικής και Πολιτικής, στο στρατηγείο των ΗΠΑ για Ευρωπαικά θέματα, στο Stuttgart-Vaihingen της Γερμανίας.
Έχει στο παρελθόν υπηρετήσει ως πιλότος βομβαρδιστικών Β-52 και σε μεταγωγικά. Έχει λάβος μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Βαλκάνια και Νοτιοδυτική Ασία.Στη συνέχεια εργάστηκε στο Αρχηγείο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και αναπληρωτής διευθυντής Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων στα στρατηγικά σχέδια και τις πολιτικές του Κοινού Επιτελείου του δυτικού ημισφαιρίου.

Ο ίδιος άνθρωπος τώρα έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες του στην Ουκρανία, συντονίζοντας 12 ομάδες, οι οποίες έχουν ως στόχο να “βελτιώσουν την ασφάλεια της Ουκρανίας”. Στις 21/07/14, με προεδρεύοντα τον Randy Kee, οι ομάδες εργασίας συζήτησαν για τις ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, και στις 26 Ιουλίου για τις Ειδικές Δυνάμεις, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πηγή της K.P., o κύριος Poroshenko εξακολουθεί να μην είναι αρκετά ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, θεωρώντας ότι τα πάντα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, και ως εκ τούτου απαιτεί από τον Λευκό Οίκο μια επίσπευση των προβλεπόμενων…

Εν τω μεταξύ 10 Αμερικανοί γερουσιαστές, τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος, πρότειναν νομοσχέδιο που να αναγνωρίζει την Ουκρανία ως στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ οι οποίες και να παράσχουν κάθε βοήθεια στους τομείς της ασφάλειας και των πληροφοριών.

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Jim Gerlack, δήλωσε:
“Το Νομοσχέδιό μας ζητά την αναγνώριση της Ουκρανίας ως σημαντικού συμμάχου εκτός του ΝΑΤΟ, σε προσωρινή βάση μέχρι την παροχή των αναγκαίων πόρων για ασφάλεια από το ΝΑΤΟ όπως παρέχεται σε όλα κράτη-μέλη του”
Ο Sandy Levin επίσης μέλος του Κογκρέσου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην Ουκρανία, και επανέλαβε τους ισχυρισμούς για ρωσικές προμήθειες όπλων στην πολιτοφυλακή.
“Θέλουμε με σαφήνεια οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας. Βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς να προστατευθούν από τα ρωσικά σχέδια αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας”.
Δήλωση βόμβα Ουκρανού πιλότου: Εγώ έριξα το αεροπλάνο

Γερμανικά και ρωσικά μέσα αποδίδουν μια δήλωση ομολογία ενοχής σε ουκρανό πιλότο.Σύμφωνα με την μια εκδοχή σε συνέντευξή του στο Wahrheit fuer Deutschland ο ουκρανός πιλότος ενός μαχητικού Soukhoï Su-25 ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου στην Ανατολική Ουκρανία.
Άλλη πηγή τον φέρει να ομολόγησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πιλότος διηγείται ότι έπληξε το Boeing 777 με ένα ενσωματωμένο κανόνι των 30 mm και ότι το αεροσκάφος του ήταν αυτό που είχαν αιχμαλωτίσει οι φωτογραφίες από δορυφόρο που παρουσίασε το ρωσικό Υπουργείο άμυνας.
Το όνομα του πιλότου για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύφθηκε.

Ένα Soukhoï Su-25 συνέλαβαν τα ρωσικά μέσα επιτήρησης να ίπταται κοντά στο μοιραίο μαλαισιανό αεροσκάφος λίγο πριν από την πτώση του (la voix de la russie 29.07.14).
Ο πιλότος του ουκρανικού Su-25 που είχε δείξει στην παρουσίαση του το κέντρο επιχειρήσεων του ρωσικού στρατηγείου παραδέχθηκε χθες ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με το κανόνι του. Στις φωτογραφίες καθόλου τυχαία το Boeing που έπεσε είναι διάτρητο από πυρά. Στο διαδίκτυο σε φόρουμ και σε σχόλια εμφανίζεται η παραδοχή του ως αποτέλεσμα της ενοχής που αισθάνθηκε (amronline.de 25.07.14).

Ο στρατηγός στην συνέντευξη τύπου του Ρωσικού Κέντρου Επιχειρήσεων είχε δηλώσει ότι την στιγμή της πτώσης του μαλαισιανού ένα ουκρανικό Σουκόι 25 πήρε απότομα ύψος. Ταυτοποιήθηκε από τους ειδικούς. Πετούσε κοντά στο μαλαισιανό. Διέθετε πυραύλους αέρος-αέρος και έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να πλήξει στόχο σε 10 χλμ.

Πηγή: m.kp.ru

Ο Όλιβερ Στόουν αμφισβητεί τα ΜΜΕ των ΗΠΑ

Κάθε άλλο παρά έγκυρες θεωρεί τις δεκάδες αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούν τη Ρωσία ως υπεύθυνη για την συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους Boeing 777 ο αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν. Σε σχόλιό του στη σελίδα του στο facebook, ο διάσημος δημιουργός παρότρυνε τους αμερικανούς πολίτες να ενημερωθούν και για τις εναλλακτικές δημοσιεύσεις για τους υπαίτιους της τραγωδίας.

«Είναι απλά too good to be true... Μετά από τη μαζική -σχεδόν υστερική – βιασύνη- των αμερικανικών ΜΜΕ να αποφασίσουν για τις αιτίες της τραγωδίας, διαβάστε, παρακαλώ και την συναρπαστική θεωρία δύο έντιμων ερευνητών – δημοσιογράφων, οι οποίοι προχώρησαν πέρα από την προπαγάνδα της 4ης Εξουσίας και αποκαλύπτουν την δημιουργία μιας σκοπίμως εντεινόμενης και πολύ επικίνδυνης κατάστασης στην οποία μας οδηγεί η πολιτική του Λευκού Οίκου».

Στο σχόλιό του ο Όλιβερ Στόουν αναφέρεται στους δημοσιογράφους Ρόμπερτ Πέρι και Πέπε Εσκομπάρ, οι οποίοι επιμένουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραπλανά εσκεμμένα τους αμερικανούς πολίτες, προωθώντας μέσω των ΜΜΕ την επίσημη θέση της Ουάσινγκτον για την τραγωδία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]