Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο φάουλ του Βενιζέλου

Η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία μετά την πτώση της προδοτικής χούντας

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία είναι μία απαράδεκτη πράξη. Όσο σοβαρό κι αν είναι ένα θέμα, μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται δια ροπάλου. Διότι θυμίζουν τις εποχές της ξενοκίνητης δικτατορίας, η οποία, σε συνεργασία με την Αμερική και την Τουρκία, διχοτόμησε το νησί.

Αναφέρομαι προφανώς στην άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον της Ελένης Θεοχάρους, η οποία αντιπροσωπεύει τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυρία Θεοχάρους έθεσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ένα σοβαρότατο θέμα, που αφορούσε στο απαράδεκτο τουρκικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει!

Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Κύπρο και την Ελλάδα, έτσι και η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ αναρωτήθηκε τι στο καλό έκαναν η Αθήνα πρωτίστως αλλά και η Λευκωσία, όταν έλαβαν το απαράδεκτο κείμενο του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αποδεικνύεται ότι δεν έπραξαν τίποτε. Και αντί να σωπάσουν κα να απολογηθούν, πέρασαν στην επίθεση, ζηλεύοντας τη δόξα του… Μέσι και του Νεϊμάρ. Ο κ. Βενιζέλος έστειλε ρηματική διακοίνωση στον ομόλογό του, τον αξιοπρεπή Ιωάννη Κασουλίδη. Είναι η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση μετά την πτώση της προδοτικής χούντας. Κι αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά κα τον πρωθυπουργό της.

Οι Τούρκοι απειλούν και ταπεινώνουν την Ελλάδα καθημερινά. Το Αιγαίο το έχουν κάνει «σουρωτήρι», στη Θράκη –αν δει κανείς τα πράγματα ψυχρά και όχι με συναισθηματισμούς- η Άγκυρα ελέγχει την κατάσταση σε σημείο που αναρωτηθήκαμε πολλές φορές τι στο διάολο κάνει το αθηναϊκό κράτος. Κοντά στους Τούρκους, οι Αλβανοί δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και οι Σκοπιανοί προσβάλουν τη χώρα και τον λαό της.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε καν διαμαρτύρεται, πόσω μάλλον να αποστείλει ρηματική διακοίνωση.
Υπό το φως των παραπάνω, η ενέργεια εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης είναι διπλά απαράδεκτη.

Η Ελένη Θεοχάρους

Βεβαίως, ήταν λανθασμένη η εσπευσμένη συγνώμη της Λευκωσίας, όχι επειδή επιχειρήθηκε «άδειασμα» στη σημαντική επιστήμονα και πολιτικό, η οποία αποτελεί «κόσμημα» για την Κύπρο και το ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά για τη δουλοπρέπεια που έσπευσε να δείξει, ως να λάμβανε εντολή από τον… αυτοκράτορα.

Η Ελένη Θεοχάρους δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές. Έχει να επιδείξει έργο ως ιατρός και επιστήμονας που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, απαντούσε στο κάλεσμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και ήταν από τις πρώτες γιατρούς που έφταναν κοντά στα θύματα πολέμων, είτε αυτά βρισκόντουσαν στην Ασία, την Αφρική και το Κουρδιστάν, είτε στα Βαλκάνια. Πρώτη πήγαινε, τελευταία έφευγε. Έσωσε πολλά παιδιά, έδωσε ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. Οι ίδιες αρχές, και ειδικά η προσφορά στην πατρίδα, διέπουν και την πολιτική της καριέρα. Δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές, διότι το έργο της ομιλεί από μόνο του. Τα όποια προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να λύνονται με ένα τηλεφώνημα. Ούτε με απειλές και, προπαντός, ούτε με εκβιασμούς της «μητέρας» προς την «κόρη», του τύπου «θα σας αφήσουμε μόνους σας»…
Διότι εκεί κάτω, στο νησί, μόνοι μας αισθανόμασταν πάντα. Και ο κ. Βενιζέλος και πολλοί άλλοι οφείλουν να μην ξεχνούν πως εμείς καταστραφήκαμε για να επιστρέψει στην Ελλάδα το πιο πολύτιμο αγαθό, η δημοκρατία… Και δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Το αποδεχθήκαμε ως να ήταν υποχρέωσή μας προς την «μητέρα».

ΥΓ: Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «οι ίδιοι πάντα δήθεν «πατριωτικοί» κύκλοι που προσπαθούν να εμπορευτούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου». Πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια, και τα προβλήματα Αθήνας και Λευκωσίας είναι πολλά και «εκρηκτικά», τέτοιες δηλώσεις αποτελούν νερό στον μύλο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ο πατριωτισμός, η αγνή αγάπη προς την πατρίδα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Ο κακός, ο βρώμικος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, οι διεθνιστές και οι «πολίτες του κόσμου» αποτελούν απειλή για την Ελλάδα…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 247


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]