Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκου κύριε Βαγγέλη Βενιζέλο «πατριώτη»…

Άστραψες και βρόντηξες. Διέρρηξες τα ιμάτια σου. Εξεμάνης. Έκανες ρηματική διακοίνωση–άκουσον, άκουσον–στο Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την κεφαλή της Ελληνοκύπριας Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους επί πίνακι. Και γιατί παρακαλώ; Γιατί η κ. Θεοχάρους έπραξε το αυτονόητο  έναντι της πατρίδας της και των ψηφοφόρων της. Γιατί η κ. Θεοχάρους έκαμε μια απλή και αυτονόητη ερώτηση με την οποία ζήτησε να μάθει τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Προεδρία σε σχέση με το προκλητικό και απαράδεκτο έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», δηλαδή ως αποθανούσα, ως ανύπαρκτη. Ερώτηση που η κ. Θεοχάρους υπέβαλε και προς τους κύριους Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάι και Φούλε, καθώς και προς τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι όμως δεν ενοχλήθηκαν με την ερώτηση, ούτε αντέδρασαν.

Εσύ όμως «μυγιάστηκες» και αντέδρασες, και εκτός από τη ρηματική διακοίνωση, προχώρησες να προβείς σε δηλώσεις, υπονοώντας σαφώς την κυρία Θεοχάρους, υβρίζοντας την και προσπαθώντας να την μειώσεις και να την προσβάλεις για να πλήξεις το γνήσιο και το πατριωτικό της ενέργειας της, αποδίδοντας της ότι η ίδια και οι κύκλοι στους οποίους δήθεν ανήκει, είναι «δήθεν πατριωτικοί» κύκλοι που εμπορεύονται τις εθνικές ευαισθησίες, με ευτελείς προθέσεις και δημαγωγούν για μια στιγμή δημοσιότητας. Το παίζει λοιπόν «πατριώτης» η κυρία Θεοχάρους, ενώ δεν είναι ,για μια στιγμή δημοσιότητας, (που δεν έχει καθόλου ανάγκη γιατί είναι πασίγνωστη, και με θετική έννοια, σε ολόκληρη την Ευρώπη). Ενώ εσύ, δεν το παίζεις πατριώτης αλλά είσαι.

Είσαι πατριώτης εσύ που το 2004 μας απειλούσες να ψηφίσουμε το σχέδιο ΑΝΑΝ για να διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να παραδόσουμε το  φυσικό αέριο στην Αγγλία (μέσω της «υφαλοκρηπίδας» των Αγγλικών βάσεων) και στην Τουρκία, αυτοαναιρούμενος, αφού χρησιμοποίησες για να μας πείσεις νομικίστικες αστειότητες κάθετα αντίθετες με τα δικά σου βιβλία και την πανεπιστημιακή διδασκαλία σου.

Είσαι πατριώτης εσύ που ενώ είχες την εξουσία ως Προεδρεύουσα χώρα, δεν είχες τα κότσια, ούτε φυσικά ήθελες, ούτε θέλεις, να βάλεις την Τουρκία στη θέση της για το απαράδεκτο έγγραφο της.

Είσαι πατριώτης εσύ που δέχεσαι αδιαμαρτύρητα η Τουρκία να αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», να ζητά από εμάς να υπογράφουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση», καθώς επίσης να απαιτεί όπως η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας που επιδιώκει να επιβάλει με την ετσιθελική λύση που προωθεί (με τις ευλογίες κύκλων στους οποίους φυσικά δεν ανήκει η κυρία Θεοχάρους) αποτελέσει κοινοτικό κεκτημένο κατ΄εξαίρεση και  κατά αντίθεση των όσων ισχύουν για όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Είσαι πατριώτης εσύ που δέχεσαι αδιαμαρτύρητα τα Τουρκικά αεροπλάνα και πλοία να αλωνίζουν ανενόχλητα τον αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου.

Είσαι πατριώτης εσύ που, ως Υπουργός Εξωτερικών, αντί να διαμαρτυρηθείς και να αλωνίσεις την Ευρώπη για να αποτρέψεις τα πιο πάνω και να προβείς στις αναγκαίες ρηματικές διακοινώσεις προς την Τουρκία, έκαμες ρηματική διακοίνωση (λόγω μιας ερώτησης) προς την Κύπρο, κάτι που είχαμε να δούμε από την εποχή της θλιβερής Απριλιανής Χούντας.

Είσαι πατριώτης εσύ που ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2010 κατήργησες το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και  Ικάρων, και αρνείσαι σθεναρά την επαναφορά του γένους, με αποτέλεσμα «ελέω σου» να μπορούν να εισαχθούν στις σχολές αυτές και να γίνονται Ευέπλιδες, Ίκαροι και Δόκιμοι, μουσουλμάνοι αλλοδαποί. (Μπράβο και εις ανώτερα).

Είσαι πατριώτης εσύ που με την πολιτική σου παρέα στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της ΤΡΟΙΚΑΣ, των σκανδάλων και των μιζών, εκβιάσατε και πετύχατε το πρόωρο και απρόσμενο κλείσιμο της Βουλής (γιατί αν δεν σου κάνουν τα χατήρια απειλείς με αποχώρηση από την Κυβέρνηση και προσφυγή σε εκλογές), ώστε με βάση το έκτρωμα που λέγεται «Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών» να θαφτούν ποινικές δικογραφίες και να αποφευχθούν ποινικές διώξεις.

Είσαι πατριώτης εσύ που ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου σου, κύριος Αναστάσιος Μητσιάλης, βρισκόμενος μάλιστα στην Κύπρο, αναφέρθηκε «στον τουρκοκυπριακό λαό» και μας κάλεσε να κάνουμε υποχωρήσεις (πόσες άλλες υποχωρήσεις ;) και ακόμα βρίσκεται στη θέση του, χωρίς εσύ να κάνεις ο,τιδήποτε. (Αλήθεια, μπορούσε ο κύριος Μητσιάλης να κάνει τέτοιες δηλώσεις χωρίς  την εκ των προτέρων γνώση και έγκριση σου;).

Άκου κύριε Βαγγέλη Βενιζέλο. Μπορεί υπό τις σημερινές συγκυρίες η Κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά να έχει την ανάγκη των βουλευτικών εδρών του κομματιδίου σου, ελέω των οποίων είσαι Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του Έθνους μας, πράγμα που εκμεταλλεύεσαι, , αλλά αυτό δεν σου δίδει ούτε αξία, ούτε ήθος, ούτε το αλάνθαστο και το ακαταλόγιστο, ούτε νομιμοποιεί τις πράξεις ή παραλείψεις σου, και φυσικά δεν σε καθιστά αυτοδίκαια  πατριώτη, υπεράνω κριτικής. Ούτε δικαιούσαι να βρίζεις και να κάνεις ρηματικές διακοινώσεις, κατηγορώντας τους άλλους ότι (δεν) είναι αυτό που στην πραγματικότητα (δεν) είσαι εσύ ο ίδιος, επειδή δεν έχεις απαντήσεις να δώσεις, επιχειρήματα  να πείσεις και έργα να επιδείξεις. Μπροστά σου διανοίγεται  η λεωφόρος των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Έθνους μας. Βάδισε την,  ανταποκρινόμενος στο ύψος της αποστολής σου, αλλιώς απάλλαξε μας από τον «πατριωτισμό» σου.

Ανδρέας Α. Γεωργίου
Δικηγόρος – Πρώην Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. 

Από philenews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. KATHIMERINA APODIKNIOUME POSO HAMENOS LAOS EIMAITHA EMIS I ELLINES . ENOGNORIZOUME AUTO OPOUSINVENI STIN PATRIDAMAS METOUS HAMENOUS XEUTILISMENOUS ALITES ETHNOPRODOTES POLITIKOUS OPOU EMEIS SAN TIFLOPONTIKES SAN KOFALALOS LAOS EPANEKLEGOUME PROKIMENOU NASINEHIZOUN NALISTEVOUN NAKATADINASTEVOUN OLLOUS EMAS KAI NAKATADIKAZOUME KAI EMEIS TIS EPOMENES GENEES METIN ATHLIOTITAMAS. SE IONDIPOTE ALLO MEROS KATITETIOUS OPOS SIMITIS PAGALOS PAPANDREOU VENIZELOS KAI POLLI ALLI THAEIHAN EXAFANISTI APO AUTON TON KOSMO ALLA EMEIS I ELLINARADES LAOS DIMOKRATIKOS MAS EINAI ADINATON NAZISOUME DIHOS AUTOI TIN POLITIKI DISODIA OPOU EHOUME MESA STIN VOLEMENI VOULI MAS EINAI ADINATON NAZISOUME MAKRIA APOTIN AHRIA ANEXARTITI DIKEOSINI TON APATEONON SINDIKALISTON KAI PRODOTON TIS DIKEOSINIS. EIMAITHA ETHNOS DIMOKRATIKO KAIGIAUTO TO STRATIOTIKONMAS EPITELIO YPAKOUI TIFLA STOUS ETHNOPRODOTES OPOU MASDIOIKOUN KAI AFINOUN KATHIMERINA TOUS MOGOLOUS NAMAS XEUTELIZOUN DIETHNOS KAIMONON STISPARELASIS PAROUSIAZONTE APSOGA KALOSIDEROMENI ME ENA TSOUVALI SIDERIKA KREMASMENA LES KAI EINAI I IROES OPOU EHOUN MEGALOSI AUTON TON TOPO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε εδώ τι άλλο έγραφε το τουρκικό έγγραφο και γιατί το απέκρυψε (!) ο Βενιζέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]