Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηχηρό «χαστούκι» από το Μπαχρέιν σε υφυπουργό των ΗΠΑ!

Ανεπιθύμητο χαρακτήρισε η κυβέρνηση του Μπαχρέιν τον Αμερικανό υφυπουργό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπεύθυνο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τομ Μαλινόφσκι, από τον οποίο ζήτησε να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα! Ο Μαλινόφσκι χαρακτηρίστηκε «persona non grata» από μια χώρα σύμμαχο των ΗΠΑ στην οποία εδρεύει το αρχηγείο του 5ου Αμερικανικού Στόλου!
 
Ο Μαλινόφσκι υπήρξε διευθυντής της ΜΚΟ Human Rights Watch, η οποία το 2012, πριν αυτός τοποθετηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ασκούσε συνεχώς κριτική στο Μπαχρέιν. Ωστόσο, αυτή τη φορά εκδιώκεται κακήν-κακώς διότι παραβρέθηκε σε δείπνο που είχε οργανώσει το σιιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας αυτής.

Μέχρι τη στιγμή που ο Μαλινόφσκι πήγε στο δείπνο των σιιτών δεν είχε συμμετάσχει σε καμία επίσημη εκδήλωση, που είχε οργανώσει η κυβέρνηση, γεγονός που χαρακτηρίστηκε μεγάλη πρόκληση και προσβολή.

Η στάση του αυτή χαρακτηρίστηκε ως ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας, αφού συναντήθηκε με εκπροσώπους ενός κόμματος, που υποστηρίζει συγκεκριμένο δόγμα, ασκώντας, ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ, πολιτική διακρίσεων. «Ο Μαλινόφκσι ξεπέρασε τα όρια της διπλωματικής συμπεριφοράς», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Μπαχρέιν.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του Μπαχρέιν ανήκει στο σιιτικό δόγμα. Ωστόσο, η κυβερνητική μειοψηφία ανήκει στο σουνιτικό και κυβερνά… όχι και τόσο δημοκρατικά, κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο στη Μέση Ανατολή.

Παρόλα αυτά οι Αμερικανοί, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους στην περιοχή διατηρούσαν, καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του Μπαχρέιν, επιθυμώντας την σταθερότητα στη χώρα αυτή, για ευνόητους λόγους.

Το επεισόδιο Μαλινόφσκι όμως διατάραξε τις σχέσεις, καθώς φαίνεται πως οι Αμερικανοί επιθυμούν να ενισχύσουν την σιιτική αντιπολίτευση, την οποία αντιμετωπίζει με καχυποψία η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι συμμαχεί με το σιιτικό Ιράν, εναντίον της.

Μοιραία όμως μας έρχεται συνειρμικά στο μυαλό, η αντίστοιχη ΜΗ αντίδραση της Αθήνας, όταν ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης, κάλεσε σε επίσημο γεύμα την ηγεσία του ελεγχόμενου από την Άγκυρα κόμματος DEB, αμέσως μετά τα σημαντικά για το κόμμα αυτό εκλογικά αποτέλεσμα στη Ροδόπη και την Ξάνθη.
Κι αυτό θα ήταν μόνο η αφορμή και το πρόσχημα.

Προφανώς, το Μπαχρέιν είναι σε θέση να αντιληφθεί και να εκμεταλλευτεί την στρατηγική του θέση, αντίθετα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο επικεφαλής του οποίου έφτασε στο σημείο να μιλά σε τουρκικά ΜΜΕ για «ενεργειακή συνεργασία» με τους Τούρκους.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]