Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ελληνισμός δεν παραδίδεται…

Από την Αποστασία στη χούντα, στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, στον Αττίλα και στα σχέδια Ανάν και όμως η Κύπρος αντέχει…
Μόνιμα πληρώνει με αίμα τις προδοσίες η Μεγαλόνησος…

Γιόρταζε ο Μητσοτάκης την περασμένη Τρίτη. Ήταν της… Αποστασίας. Γενέθλια είχε. Ο πολλά υποσχόμενος τότε κρητικός πολιτικός ήταν από τους πρωτομάστορες.
Σαράντα εννιά χρόνια συμπληρώθηκαν από τον Ιούλιο του 1965, εκείνο το απόγευμα της 15ης Ιουλίου που ο νεαρός τότε βασιλέας Κωνσταντίνος ανέτρεπε τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, της εκλεγμένης με ποσοστό 58% κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου.
Στις 7.23 μ.μ. έβγαινε από τα ανάκτορα της Ηρώδου Αττικού και στις 8.40 μ.μ. έμπαινε ο… «Γαργάλατας», ο Νόβας, τον οποίο ο Κωνσταντίνος έκανε αμέσως πρωθυπουργό. Μόνο που η πρώτη κυβέρνηση των αποστατών της Ένωσης Κέντρου δεν άντεξε ούτε έναν μήνα. Τη διαδέχθηκε κυβέρνηση με τον… αριστερό Ηλία Τσιριμώκο, που κι αυτή ύστερα από λίγες ημέρες κατέρρευσε, για να στηθεί κυβέρνηση των αποστατών με την ΕΡΕ, αρχηγός της οποίας τότε ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, με πρωθυπουργό τον Στέφανο Στεφανόπουλο.

Τα Ιουλιανά του ’65 άνοιξαν την πόρτα στους συνταγματάρχες, τη χούντα της «21ης Απριλίου», και η πρώτη… δουλειά που έκαναν ήταν να αποσύρουν τη Μεραρχία από την Κύπρο, που την είχε στείλει μυστικά ο Γεώργιος Παπανδρέου και είχε καταστήσει την Κύπρο μας απόρθητο φρούριο. Με την αποχώρηση της Μεραρχίας, που ήταν μόνιμο αίτημα της Τουρκίας, η άμυνα της Μεγαλονήσου αποδυναμώθηκε.

Η Αποστασία του ’65 δεν ήρθε τυχαία… Κρίθηκε από τους… προστάτες μας ότι ήταν αναγκαία, από τη στιγμή που δεν είχε γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα το σχέδιο Άτσεσον, που προέβλεπε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με τον όρο ότι θα δινόταν για… 50 χρόνια στην Τουρκία το ρετιρέ της πολυκατοικίας, η Καρπασία, που φυσικά για τους νοήμονες σήμαινε μόνιμη κατοχή. Η αποστολή και της Αποστασίας και της χούντας ήταν στην ίδια κατεύθυνση, να «λυθεί» το Κυπριακό όπως δυστυχώς έγινε σήμερα, με συνέταιρο την Τουρκία…

Και το σχέδιο των Αμερικανών και των Άγγλων ολοκληρώθηκε με τα δεύτερα Ιουλιανά, εννιά χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακάριου, έργο και αυτό της χούντας του Ιωαννίδη, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. Το πραξικόπημα οδήγησε στον Αττίλα και στην κατάληψη του 30% της Κύπρου μας, κατάληψη που συνεχίζεται και σήμερα, με την Τουρκία να κάνει και νέα βήματα με το νέο σχέδιο Ανάν που μαγειρεύεται, για να γίνουν και πάλι τα χατίρια της Άγκυρας, τα οποία ματαίωσε το 2004 ο αείμνηστος μεγάλος ηγέτης της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος με το δημοψήφισμα, όπου με ποσοστό 72% ο κυπριακός λαός είπε το μεγάλο «ΟΧΙ». Και τότε εδώ στην Ελλάδα υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις, με πρώτο τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, που δημόσια είχαν ταχθεί υπέρ της φιλοτουρκικής λύσης, με την οποία νομιμοποιείτο ο Αττίλας.

Και ο Γολγοθάς της Κύπρου συνεχίζεται με την οικονομική κατάρρευση, που πρόσθεσε άλλο ένα ακάνθινο στεφάνι, για την οποία μεγάλη ευθύνη είχε και πάλι η Ελλάδα, με το να μεγαλώσει το πρόβλημα και να εξασθενίζει τις αντοχές των αδελφών μας Κυπρίων, κατάσταση την οποία εκμεταλλεύονται οι… φίλοι μας για να ολοκληρωθεί η άλωση του νησιού μας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού…
Αλλά, είναι σίγουρο ότι και πάλι τα καταχθόνια σχέδια δεν θα περάσουν…

Πηγή εφην. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]