Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν δεν μιλάει του Ομπάμα!

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος
«Ω Θεέ! Προστάτευσέ με από την αλαζονεία. Ας δοξασθεί ο Θεός, ο Κύριος του Σύμπαντος. Ατέλειωτη δόξα στον Θεό μας, που έφερε έως τις ημέρες μας αυτή την υπόθεση, αυτό το κίνημα, αυτόν τον αγώνα…
Σαν τον Σελτζούκο σουλτάνο Αλπασλάν, φορώντας το σάβανό μας, αποδυθήκαμε στον αγώνα. Σαν τον πορθητή της Ανδαλουσίας, τον Ταρίκ Μπιν Ζιγιάντ, πήγαμε ταξίδι καίγοντας τα πλοία πίσω μας. Σαν τον κατακτητή της Ιερουσαλήμ χάρη στην πίστη του στον θεό και όχι χάρη στα οπίσθια και στα άλογα, έτσι κι εμείς πιστέψαμε στον Θεό…».
Δεν πρόκειται για αραβικό κείμενο του 8ου αιώνα, δεν πρόκειται για τελετουργικό ενθρόνισης Χαλίφη της Βαγδάτης ή Οθωμανού σουλτάνου. Είναι απόσπασμα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ερντογάν για τον θώκο του προέδρου της Τουρκίας!

Είναι χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον σουλτάνο Σελαχαντίν Εγιουμπί, ο οποίος το 1187 ανακατέλαβε την Ιερουσαλήμ από τους Σταυροφόρους (1189 – 1192) στον Αλπ Ασλάν, που νίκησε τα βυζαντινά στρατεύματα στο Μαντζέρτ το 1071 ανοίγοντας το δρόμο για την επέλαση των τουρκομανικών ορδών στην Βυζαντινή Μικρά Ασία και στον Άραβα κατακτητή της Ισπανίας.
Δηλαδή, ο Ερντογάν επικαλείται τρεις κορυφαίους εχθρούς του ευρωπαϊκού κόσμου, αυτοπροσδιοριζόμενος στην ουσία απειλητικά ως διάδοχός τους.

Η ρήξη του Ερντογάν όμως με τη Δύση έχει και συνέχεια. Όπως μεταδίδεται, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι παύει να επικοινωνεί από τηλεφώνου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα(!), λόγω της σοβαρής διάστασης απόψεων για τα ζητήματα της Συρίας και της Γάζας. Εξάλλου, εξύβρισε και το Ισραήλ, παρομοιάζοντάς του με το ναζιστικό καθεστώς της μεσοπολεμικής Γερμανίας…

Προφανώς εν όψει της αναρρίχησής του στην τουρκική προεδρία, και σχεδιάζοντας την θεσμική μετεξέλιξη της Τουρκίας σε καθεστώς οθωμανικού τύπου, ο Ερντογάν επιδιώκει να περιβληθεί και με τον τίτλο του Χαλίφη, όπως ο Σελίμ ο τρίτος, που το 1516 εισέβαλε στην Αίγυπτο και απέσπασε τα διάσημα του Χαλιφάτου από τους Μαμελούκους.

Η ρήξη με τη Δύση είναι προφανώς η προϋπόθεση για την αυτοανακήρυξη του Ερντογάν σε ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων. Αλλά, Χαλίφης έχει ήδη αυτοανακηρυχθεί ο αρχηγός του ISIS, που έχει ήδη δημιουργήσει δική του εδαφική επικράτεια στην Συρία και στο Ιράκ, όχι πολύ μικρότερη της Τουρκίας, και αποτελεί αυθεντικότερη αναβίωση του ισλαμικού μεσαίωνα, αφού κάνει κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες, μεταβάλλει τους «απίστους» Χριστιανούς σε φόρους υποτελείς και παλουκώνει τα κεφάλια των αντιπάλων του.

Ασύλληπτη, απρόβλεπτη τροπή της παγκόσμιας ιστορίας, που θα πρέπει να προβληματίσει όσους πιστεύουν στη νομοτελειακή πρόοδο του ανθρώπινου είδους…

Πηγή εφημ. «Kontra News»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]