Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραμένει στη θέση του ο διπλωμάτης που τάραξε την Λευκωσία

Γράφει ο Ν. Ελευθερόγλου

Στη θέση του παραμένει (ακόμη) ο εθνικά επικίνδυνος με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να επιλυθεί το Κυπριακό, ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες στην Τουρκία και ανακάλυψε ότι υπάρχει τουρκοκυπριακός λαός!

Ιδού η δήλωση (την έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη), για την οποία έπρεπε ήδη να έχει πάει σπίτι του ο γενικός γραμματέας, που έχει προφανώς άνωθεν κάλυψη:
«Η συγκυρία των διακοινοτικών συνομιλιών, όπως γίνονται, είναι μία καινούργια ευκαιρία σε αυτή την περίοδο για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να βρουν την πολυπόθητη λύση. Ασφαλώς και η Αθήνα συμπαρίσταται και παρακολουθεί τις εξελίξεις και πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες, οι αποτυχίες του παρελθόντος, χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μία ή στην άλλη πλευρά, πρέπει να οδηγήσουν όλους τη φορά αυτή, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μπορέσουν να βρουν τον κοινό παρονομαστή που θα επιτρέψει σε όλον τον Ελληνισμό και τουρκοκυπριακό λαό να ζήσουν μαζί στο μέλλον».
Τα παραπάνω οδήγησαν τους Κυπρίους στα… κάγκελα, ενώ όποιος παρακολουθούσε τα δελτία ειδήσεων των κυπριακών καναλιών θα διαπίστωνε ότι στην Κύπρο για μία ακόμη φορά αισθάνονται προδομένοι από τις «ανεπαρκείς και πάρα πολύ κατώτερες των περιστάσεων» ηγεσίες του Ελληνισμού.

Όλα σχεδόν τα κόμματα της Κύπρου αποδοκίμασαν τον κ. Μητσιάλη, που σύρθηκε σε μισή διόρθωση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνοντας ότι «προηγούμενη αναφορά του σε «τουρκοκυπριακό λαό» έχει την έννοια, όπως είναι αυτονόητο, της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος και τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ, από το Μπακού όπου βρίσκεται για την ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ, δήλωσε ότι «οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αναστάσιου Μητσιάλη, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Επιεικώς απαράδεκτες».
Ο δε Γιάννης Μιχελογιαννάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μητσιάλη απαράδεκτες και επικίνδυνες.


Σχόλιο ιστολογίου: Αυτός ο κύριος δεν είναι κλητήρας, δεν είναι απλός υπάλληλος, δεν είναι καν κάποιος που δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο στο οποίο εργάζεται στο πλέον κρίσιμο για την χώρα, υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ο γενικός γραμματέας, δηλαδή ο αμέσως επόμενος υπεύθυνος και αρμόδιος μετά την πολιτική ηγεσία. Είναι ο άνθρωπος που δέχεται εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, αναλυτές και διπλωμάτες και γνωρίζει ίσως όσο κανείς άλλος τι συμβαίνει στις υποθέσεις που άπτονται χειρισμού από το ΥΠΕΞ. Σαφέστατα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί στην Κύπρο και τι σημαίνουν για την Κύπρο οι δηλώσεις του. 
Αν «εκτελούσε εντολές» θα πρέπει να βρει την ευθιξία και να παραιτηθεί άμεσα, γιατί ντροπιάζει το διπλωματικό σώμα του οποίου μέλος είναι. 
Αν προχώρησε σε προσωπικές δηλώσεις θα πρέπει να απομακρυνθεί ως λίαν επικίνδυνος για τον χειρισμό εθνικών θεμάτων που απαιτούν ειδικούς χειρισμούς από διπλωμάτες. 
Αν ο συγκεκριμένος «κύριος» συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, τότε ο πολιτικός του προϊστάμενος θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, γιατί δεν έχει το σθένος να στείλει στο σπίτι του κάποιον που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «επιεικώς ηλίθιος». 
Η συνέχιση της παραμονής του, όμως, στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι πλέον ευθύνη του ίδιου του «πρωθυπουργού» Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιτρέπει σε αμφιβόλου ικανότητας διπλωμάτη να ασκεί τα μείζονος σπουδαιότητας καθήκοντά του, εις βάρος του συνόλου του Ελληνισμού. 
Και, η Κύπρος, είναι μία μόνο περίπτωση από την σωρεία των εθνικών θεμάτων – προβλημάτων που χειρίζεται ο εν λόγω «διπλωμάτης». Δεν θέλουμε να φανταστούμε καν ποιες είναι οι θέσεις του και πως χειρίζεται (εκτός της δημοσιότητας) άλλα φλέγοντα ζητήματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά, όπως η Θράκη, το Αιγαίο, το Σκοπιανό, η Βόρεια Ήπειρος και οι Τσάμηδες, ή άλλα λίαν επίκαιρα, όπως είναι η ΑΟΖ…
Εμείς, περιμένουμε, πάντως, μία αίτηση από το διπλωματικό σώμα για την άμεση απομάκρυνση του κ. Μητσιάλου…, ο οποίος ντροπιάζει με την συμπεριφορά του το Διπλωματικό Σώμα και Έλληνες διπλωμάτες που δεν δίστασαν ακόμη και να παραιτηθούν όταν τους δόθηκαν εντολές που χαρακτηρίζονταν ως εθνικά λίαν επικίνδυνες…
Όσο για την Κύπρο, ίσως θα έπρεπε να κηρύξει τον συγκεκριμένο γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ως "ανεπιθύμητο" στην Κύπρο, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς το μέγαρο Μαξίμου και τον "πρωθυπουργό" της Ελλάδας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα ηταν σε αυτην την θεση αν δεν ηταν εθνοπροδοτης και δεν εκτελουσε σκοτεινες εντολες, οπως και ολη η πολιτικη ηγεσια;;;;;; Αλλος ενας μεταλλαγμενος για καθαρισμα απο τον ταλαιπωρο τοπο μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστειδης ο Δικαιος12 Ιουλίου 2014 στις 3:00 π.μ.

    Η ιστορια αναφερει οτι οταν ο γερμανικος στρατος κατοχης αποχωρουσε απο την Ελλαδα μας λογω της ηττας του γ' ραιχ στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο, εκτελουσε τους δοσιλογους εθνοπροδοτες που ειχαν συνεργαστει μαζι τους προδιδοντας την πατριδα μας & πολεμιστες συμπατριωτες μας. Διοτι ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]