Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντώνη, απόλυσε τον Βενιζέλο

Τι ζητάει η Κύπρια Ελένη Θεοχάρους από τον πρωθυπουργό έπειτα από τη νέα γκάφα του υπουργού Εξωτερικών

Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

Στον τοίχο έχει στήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, η οποία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα της Κύπρου ζήτησε μάλιστα την απομάκρυνσή του.
«Τίθεται ζήτηση ευθυνών του κ. Σαμαρά. Οφείλει να τον παύσει, οφείλει να τον απομακρύνει» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο κ. Βενιζέλος οφείλει σε κάθε περίπτωση να παραιτηθεί.

Αναφερόμενη στις εναντίον της δηλώσεις του κ.Βενιζέλου είπε επίσης ότι «στο όνομα της συνεργασίας των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας απέκτησε το θράσος ο κ. Βενιζέλος να συγγράψει αυτό το ανοσιούργημα» και διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία ρηματική διακοίνωση όταν τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πετάνε πάνω από την Αττική και ο τουρκικός στόλος περιπλέει το Σούνιο και ο Νταβούτογλου επισκέπτεται την Κύπρο.

Με παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε καταγγείλει αρχικά τον κ. Βενιζέλο για το έγγραφο που χωρίς δισταγμό έλαβε και στο οποίο αναφερόταν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος- μέλος της Ε.Ε., είναι εκλιπούσα. Ακολούθησε παρέμβαση μέσω facebook, στην οποία τόνισε ότι ούτε η δικτατορία δεν της έκλεισε το στόμα και το Σαββατοκύριακο επανήλθε δριμύτερη.

Όπως είπε σε κυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον της, ξεκαθάρισε πάντως ότι στα θέματα που έθεσε δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις. Μάλιστα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, παρότι, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ζητά την κεφαλήν μου επί πίνακι». «Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μία βάναυση και προκλητική επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη» είπε και συνέχισε: «Η θέση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Τσαβούσογλου «δεν είπε δια ζώσης ενώπιόν του την επίμαχη φράση, αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που παρέδωσε, μόνο θυμηδία προκαλεί».

Ερώτημα

Παράλληλα η κυρία Θεοχάρους υπογράμμισε ότι έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς Βαν Ρομπάι, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κ.Φούλε. Επανέλαβε δε ότι «είναι υποχρέωσή μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος».

Ο κ. Βενιζέλος μετά τις πρώτες τοποθετήσεις της, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή για την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης προς το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αποσπάσει δήλωση συμπαράστασης, η οποία και τελικά εκδόθηκε αναφέροντας ότι «ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».

Απολογείται (τώρα) στην ευρωβουλευτή και «δείχνει» τον πρωθυπουργό ως συνυπεύθυνο

Απελπισμένος πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλείται τώρα τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ξεφύγει από τις βολές της Κύπριας ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ, Ελένης Θεοχάρους. Με μία ανακοίνωση, στην οποία είναι εμφανής ο εκνευρισμός του και το τέλμα που έχει περιέλθει, ο «ύπαρχος του Τιτανικού» υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές πολιτικές, όπως και η στάση του, στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι συμφωνημένες με τον πρωθυπουργό.

Και, μάλιστα, κρύβεται πίσω από υποτιθέμενους «λόγους προστασίας της διεθνούς εικόνας της χώρας», για να υποστηρίζει ότι ανέχεται συχνά να «εκφέρονται ως δήθεν στρεφόμενες εναντίον μου και εναντίον του κόμματος που ηγούμαι αντιδράσεις που αφορούν κυβερνητικές πολιτικές».
Από τη στιγμή, βέβαια, που τα επιχειρήματά του είναι επιφανειακά, αρκείται σε μία σφοδρή επίθεση στην κυρία Θεοχάρους, χωρίς να απαντά επί της ουσίας.
«Είναι λυπηρό το ότι οι ίδιοι πάντα δήθεν πατριωτικοί κύκλοι που προσπαθούν να εμπορευθούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου» ισχυρίζεται αρχικά, ενώ εμπλέκει και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, το οποίο είναι με το μέρος του.

«Τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, πάντα σε στενή συνεργασία και πλήρη ταύτιση, αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την τάξη λόγω της ανευθυνότητας με την οποία μία ευρωβουλευτής επιχείρησε να αλλοιώσει την πραγματικότητα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τη στιγμή που η απερχόμενη ελληνική προεδρία παρουσίαζε τον απολογισμό της δια του πρωθυπουργού» σημειώνει.

Κατηγορεί δεν την κυρία Θεοχάρους για «ανεύθυνες μικροκομματικές σκοπιμότητες ή προσωπικές δημαγωγίες, για μία στιγμή δημοσιότητας εν ου παικτοίς» και επαναλαμβάνει –για όσους δεν το… κατάλαβαν- ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με τον κ. Σαμαρά.

Την ίδια ώρα και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε χθες σε δήλωση «συμπαράστασης» προς τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις, πολύ περισσότερο με την μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες».

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλά, γίνεται ο υπάλληλος να απολύσει το αφεντικό;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. emeis san laos giati namiapetisoume apotin volemeni vromiki vouli natou apagoreusi iandipote drastiriotita metin exoteriki politiki kai nadosi riti entoli pos to ellinikon kratos den anagnorizi iandipote sinfonia autou tou koproskilou venizelou . iorgi ehei xehilisi to potiri kai polli sintoma thaparthoun akrees apofasis ean to hameno kormi o samaras den ton katheresi apo tin kyvernisi thaparoume protognora metra prokimenou nadiafilaxoume tin patridamas apokatin tetia kyvernitika anthellinika katharmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σαν λαός, στείλαμε τους εκπροσώπους μας με την ψήφο μας - εξαίρετες επιλογές - και αυτοί τρέμοντας μη χάσουν την καρέκλα, τον χαϊδεύουν. Ας προσέχαμε, μια φορά στο τόσο μας δίνεται φωνή να μιλήσουμε και λέμε... μαερολογίες.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]