Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολωνικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Στο λιμάνι της Οδησσού κατέφθασαν τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα του πολωνικού στρατού, καθώς και προσωπικό με λεωφορεία και φορτηγά για να σταλούν στο Ντονέτσκ , μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Новороссии.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι της Οδησσού κάτω από άκρα μυστικότητα κατέφθασαν τροχοφόρα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 χιλιοστών με την κωδική ονομασία "Dana" τσεχικής κατασκευής , των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά.

Μετά την εκφόρτωση του πολωνικού σχηματισμού πυροβολικού (πιθανώς πρόκειται για την 1η πολωνική Ταξιαρχία Πυροβολικού με έδρα το Mazury ), ακολούθησε η άφιξη των πολωνών στρατιωτών , στο σιδηροδρομικό σταθμό από ξεχωριστή πλατφόρμα φόρτωσης.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες η κίνηση αυτή αποτελεί σαφέστατα μία «δυσάρεστη έκπληξη για την ρωσική πολιτοφυλακή», σύμφωνα και με τον ουκρανό πρόεδρο Poroshenko.

Με την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει ξένος τακτικός στρατός από χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που θα αλλάξει την στρατιωτική-πολιτική κατάσταση ριζικά. 
Σύμφωνα με τους ίδιους αμυντικούς αναλυτές μετά από μία τέτοια εμπλοκή υπάρχει πλήρως απελευθέρωση « των χεριών» της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της για μια επαρκή απάντηση!

«Εμείς λέμε όμως ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως»!




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]