Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Ερντογάν καταδικάζει γενοκτονία! Το ζήσαμε κι αυτό!!!

Ο Ερντογάν καταγγέλλει και καταδικάζει το Ισραήλ για... γενοκτονία!
Κάνει προεκλογική εκστρατεία παίζοντας με τη φωτιά

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Ερντογάν είτε είναι ηλίθιος, είτε παριστάνει τον ηλίθιο, είτε… θεωρεί τους πάντες ηλίθιους, στους οποίους μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι τον βολεύει. Και αν μη τι άλλο, είναι –κατ’ ελάχιστον- αισχρό, ο ηγέτης μίας χώρας που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, που έχει κατασφάξει λαούς, που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή και που μέχρι και σήμερα δεν έχει δείξει ούτε ένα σημάδι μεταμέλειας και συνεχίζει απτόητη να «χτίζει» την μεγαλομανία του ηγέτη της πάνω σε ανθρώπινα πτώματα.

Έτσι, η τελευταία δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού (ο οποίος οδεύει τρέχοντας προς τον θώκο του Προέδρου της Τουρκίας), αλλά δυστυχώς, οι εκατόμβες των νεκρών Παλαιστινίων, αλλά και των θυμάτων της Τουρκίας, δεν επιτρέπουν να χαρακτηριστούν αυτές οι δηλώσεις ως ανέκδοτο, αλλά ως τραγέλαφος ενός συμφεροντολόγου (στον απόλυτο βαθμό) Ερντογάν:
«Έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της συστηματικής γενοκτονίας σε κάθε Ραμαζάνι από το 1948. Ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, επειδή εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους είναι Παλαιστίνιοι.
Ακούς τη φωνή των Ηνωμένων Εθνών; Κάνουν κάτι μόνο για να φαίνονται. Υπάρχει ουσιαστική δράση; Όχι. Γιατί ιδρύθηκε ο ΟΗΕ; Για την παγκόσμια ειρήνη. Έχει συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη; Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμεύει μόνο για τους μυστικούς σκοπούς τους».
Προφανώς, ο τούρκος πρωθυπουργός ξεχνάει πως η Τουρκία είναι η χώρα που προμηθεύει με καύσιμα τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ…
Προφανώς, ο τούρκος πρωθυπουργός, ξεχνάει πως η Τουρκία είναι η χώρα που στεγάζει, εκπαιδεύει, εξοπλίζει και συντονίζει τους φανατικούς ισλαμιστές – τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ.
Προφανώς ο τούρκος πρωθυπουργός, ξεχνάει πως η Τουρκία είναι η χώρα που απειλεί με επίθεση όλες τις γειτονικές της χώρες (μην ξεχνάμε τα casus belli κατά της Ελλάδας, προκειμένου να μην ασκήσει η χώρα μας το διεθνές δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια), ενώ δεν διστάζει να επιτίθεται ακόμη και στους πολίτες της Τουρκίας, εάν αυτοί δεν συμφωνούν με τις πολιτικές του… «σουλτάνου» Ταγίπ.
Προφανώς ο τούρκος πρωθυπυοργός, ξεχνάει πως η Τουρκία δεν σέβεται επί σαράντα χρόνια τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και όλων των διεθνών οργανισμών για την τουρκική εισβολή και τις σφαγές Ελλήνων στην Βόρεια Κύπρο, στην οποία η Τουρκία συνεχίζει να παραμένει γράφοντας στα... παλαιότερα των υποδημάτων της την διεθνή κοινότητα και τις αρχές ανθρωπισμού που σήμερα θρασύτατα επικαλείται...
Προφανώς ο τούρκος πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται πως η πολιτική του αγυρτεία γίνεται διεθνώς αντιληπτή μέσα από τις δηλώσεις του, οι οποίες καταδικάζουν πρώτους από όλους την ίδια την Τουρκία και φυσικά τον ίδιο ως πολιτικό της ηγέτη...

Σίγουρο είναι πως ο Ερντογάν δεν είναι ηλίθιος. Υπερφίαλος και ματαιόδοξος ως πολιτικός είναι. Δόλιος και αδίστακτος, αλλά και στα όρια της σχιζοφρένειας (όπως έχουν δηλώσει από πέρυσι δυτικοί διπλωμάτες), μπορεί να θέλει να εκμεταλλευθεί προεκλογικά το αντισημιτικό μένος μερίδας των τούρκων ψηφοφόρων, να εμφανισθεί ως ο στρατιώτης του Ισλάμ κατά του Ισραήλ… Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η εμφάνισή του έχει ηθικό ή ανθρωπιστικό υπόβαθρο. Τουναντίον, λειτουργεί ως πυροκροτητής στην έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα θερμή περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Είναι βέβαιο πως μετά τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ο «πολλά βαρύς» Ταγίπ Ερντογάν θα αφήσει αυτές του τις δηλώσεις να ξεχαστούν, είναι δεδομένο πως η ματαιοδοξία του αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για όλες τις χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με την Τουρκία του Ερντογάν, που θέλει να μεταβληθεί από απλός «χωροφύλακας» σε ισχυρό γεωπολιτικό παίκτη…
Αν και τους τελευταίους μήνες η Τουρκία εμφανίζεται ως ιδιαίτερα ισχυρή (λόγω κυρίως των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών κρίσεων των γειτονικών της χωρών), είναι βέβαιο πως εάν ο κ. Ερντογάν συνεχίσει στο ίδιο προκλητικό «μοτίβο», πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια πανίσχυρη χώρα της οποίας τα συμφέροντα θα τολμήσει να θίξει η μαριονέτα της Δύσης που λέγεται Τουρκία…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]