Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση στις σχέσεις Γαλλίας – Ρωσίας λόγω… Ουκρανίας

Φρανσουά Ολάντ: «Η Παράδοση του δεύτερου ελικοπτεροφόρου «Μιστράλ» εξαρτάται από τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

«Τρικυμία» ενέσκηψε στην αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Γαλλίας για την υλοποίηση του προγράμματος παράδοσης των υπερσύγχρονων ελικοπτεροφόρων κλάσης «Μιστράλ», ειδικά μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού Μπόινγκ.

«Η Γαλλία θα παραδώσει στη Ρωσία το πρώτο ελικοπτεροφόρο "Mistral", τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η παράδοση όμως του δεύτερου πλοίου, θα εξαρτηθεί από τη θέση της Μόσχας σχετικά με την ουκρανική κρίση», ανέφερε το Reuters επικαλούμενο δήλωση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η σύμβαση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή δύο γαλλικής κατασκευής ελικοπτεροφόρων «Μιστράλ» για το ρωσικό Ναυτικό, υπεγράφη τον Ιούνιο του 2011. Το πρώτο πλοίο με την επωνυμία "Vladivostok" θα εισέλθει κανονικά σε υπηρεσία στο ρωσικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 2014.

Η παράδοση του δευτέρου ελικοπετροφόρου, με την επωνυμία "Σεβαστούπολη", αναμένεται βάση της συμφωνίας να παραδοθεί μέσα στο 2015, κάτι όμως αμφίβολο μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, την στάση της Βρετανίας και τις αμερικανικές «πιέσεις», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί κανονικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για κυρώσεις που θα μπορούσαν να αναστείλουν την παράδοση. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η παράδοση του δεύτερου «Μιστράλ» θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα; «Εξαρτάται από τη θέση της Ρωσίας », αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι το γκρουπ των 400 Ρώσων ναυτών και των αξιωματικών βρίσκεται ήδη στο γαλλικό λιμάνι Saint-Nazaire για να προετοιμάσει τον απόπλου του πρώτου Mistral που έχει αγοράσει η Ρωσία έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Τα αποβατικά πλοία αυτού του τύπου θεωρούνται παγκοσμίως ότι πιο σύγχρονο στις θαλάσσιες αμφίβιες επιχειρήσεις και είναι εξοπλισμένα με επιθετικά ελικόπτερα, αποβατικά πλοιάρια και άρματα μάχης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]