Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιοι επιδιώκουν παγκόσμιο οικονομικό κραχ μέσω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας



Tι ακριβώς επιδιώκουν κάποιοι κύκλοι με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας;  

Πίσω από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας βρίσκονται κύκλοι που προωθούν, αφ’ ενός την κλιμάκωση της έντασης των ΗΠΑ με τη Ρωσία, και αφ’ ετέρου την μείωση της προσφοράς των πετρελαϊκών αποθεμάτων, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.


Washington’s Blog  
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ποιος είναι ο πραγματικός χαμένος από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας;
Σε πρώτη φάση, φυσικά, ο αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ας δούμε κάποιες αποδείξεις.

1. Δύο κολοσσιαίοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, το U.S. Chamber of Commerce («Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο») και National Association of Manufacturers Εθνική Ένωση Κατασκευαστών των ΗΠΑ»), έβαλαν πρόσφατα διαφημίσεις στις εφημερίδες New York Times, Wall Street Journal και Washington Post, διαμαρτυρόμενες για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι δύο αυτοί όμιλοι δεν είναι τυχαίοι, ούτε είναι γνωστοί για τις φιλολαϊκές πολιτικές τους. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι συντηρητικοί και σκληροπυρηνικοί όμιλοι, που πάντα στήριζαν τα εταιρικά συμφέροντά τους.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα New York Times αναφέρει:
«Δύο μεγάλοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εκφράσει την έντονη αντίρρησή τους στις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα βλάψουν αποκλειστικά και μόνο τις εγχώριες επιχειρήσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές εταιρείες θα έχουν μια τέλεια ευκαιρία να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Εκπρόσωπος της «Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών» δήλωσε σε δημοσιογράφους  τα εξής:
«Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιδιώκει ουσιαστικά την επέκταση των κυρώσεων με ολοένα και πιο μονομερείς τρόπους, κυρώσεων οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα υπονομεύσουν την εμπορική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και θα γίνουν αιτία να μειωθεί τελικά η αποτελεσματικότητα των μέτρων που επιβλήθηκαν».
2. Σε άρθρο της η ιστοσελίδα ZeroHedge υπογραμμίζει  ότι οι κυρώσεις δεν φαίνεται να έχουν πλήξει τη Ρωσία σε μεγάλο βαθμό:
«Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν μειωμένες επιδόσεις έναντι της Ρωσίας σε ποσοστό σχεδόν  20%, από την ημερομηνία της εξαγγελίας της πρώτης δέσμης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των εντολών προς τις επιχειρήσεις»....

3. Το περιοδικό “U.S. News and World Report” τόνιζε σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πώς οι κυρώσεις θα γίνουν μπούμερανγκ», τον Απρίλιο:
«Η επιβολή κυρώσεων με σκοπό να πληγεί ο ενεργειακός τομέας της Ρωσίας είναι μια κάκιστη ιδέα, η οποία δεν θα βλάψει την Ρωσία παρά μόνο οριακά.
(….)
Η Ρωσία είναι η τρίτη σε κατάταξη χώρα στην παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο, με αποτέλεσμα οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της να προκαλέσουν μια δραματική μείωση της παγκόσμιας προσφοράς, αυξάνοντας έτσι και τις τιμές του πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα».
4. Επίσης, η ιστοσελίδα του Bloomberg αναφέρει ότι:
«Οι αμερικανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στρέφονται προς τη Ρωσία σε μια κίνηση απελπισίας, λόγω έλλειψης άνθρακα στις ΗΠΑ».
5. Η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας έχει επίσης αναγκάσει τη χώρα αυτή να παρακάμψει εντελώς τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ συστήματα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξωθώντας την να πλησιάσει την Κίνα και το Ιράν , φέρνοντας τελικά αυτές τις χώρες πιο κοντά.

6. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι κυρώσεις κατά του Ιράν κόστισαν στις ΗΠΑ 175,3 δισ. δολάρια, λόγω της απώλειας ευκαιριών για εξαγωγές, μέσα σε διάστημα 18 χρόνων.

Με άλλα λόγια, η τακτική των ΗΠΑ να δαιμονοποιεί χώρες, αντί να επιδιώκει εμπορικές συναλλαγές μαζί τους με ειρηνικά μέσα, τις έχουν μετατρέψει σε αυτοκαταστροφική χώρα, όσον αφορά στον επιχειρηματικό / εμπορικό τομέα.

Αλλά εδώ δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο πρόβλημα... 

Ο γνωστός για τις δημοκρατικές αρχές του Ρεπουμπλικανός πολιτικός Ron Paul έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν είναι πράξεις πολέμου. Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές ασπάζονται την άποψή του, ενώ άλλοι διαφωνούν.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι πλέον σαφές ότι η επιθετική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ έχει πάψει να είναι προς όφελός της:

α) Αποτελεί γεγονός τεκμηριωμένο ότι ο πόλεμος που ήδη ξεκίνησε έχει φρικτές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα ωφελεί μόνο μια μικρή ομάδα τραπεζιτών και βιομηχάνων στον τομέα της άμυνας (Αλλά, όπως παραδέχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους, μια ολιγαρχία ελέγχει την πολιτική άμυνας των ΗΠΑ).

β) Με τον ίδιο τρόπο, η πολιτική των μαζικών παρακολουθήσεων πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) καταστρέφει την οικονομία, ενώ συγχρόνως διευκολύνει μια μικρή ομάδα προνομιούχων να κολυμπάει στο χρήμα.

Όπως σχολίασε εύστοχα ο Πρόεδρος Πούτιν στις 17 Ιουλίου, ο μόνος και μεγάλος χαμένος σε αυτό το παιχνίδι είναι –  και θα εξακολουθήσει να είναι – ο αμερικανικός (και όχι μόνο) λαός.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ειναι γνωστο οτι η αμερικανικη οικονομια παραπαιει απο καιρο, ας ευχηθουμε να καταρρευσει συντομα οπως ολα δειχνουν και να βρουν τα υπολοιπα κρατη και οι πολιτες ελπιδες επαναφορας στην κανονικη τους ζωη. Οι εκαστοτε δηθεν προεδροι των Η.Π.Α. ειναι εντεταλμενα οργανα των σκοτεινων συμφεροντων που εδρευουν εκει και οσοι ετολμησαν να πανε κοντρα στα συμφεροντα αυτα δολοφονηθηκαν. Η Αμερικη ηταν και παραμενει σιδεροδεσμιος ομηρος της Νεας Ταξης Πραγματων και φυσικα οι αρχιτεκτονες της ονειρευονται την παγκοσμιοποιηση της κυριαρχιας τους. Με το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου στις Η.Π.Α. αναλφαβητους, αμορφωτους και ολους στραμμενους στον υπερμετρο καταναλωτισμο και λατρεια στο δολλαριο, οι σκοτεινοι κυκλοι μεσω των ''διορισμενων πολιτικων'' χειραγωγουν & κατευθυνουν ανετα τον αφελη πληθυσμο που καταπινει ακριτα οτι του πλασαρουν χωρις σκεψη, κριση & αντιδραση. Ας ξυπνησουν επιτελους, ας επαναστατησουν γιατι με οσα εχουν κανει στον πλανητη, δεν νομιζω να βρουν συμμαχους & υποστηρικτες την ωρα της πτωσης τους. Οι λαοι ειναι πικραμενοι, απογοητευμενοι & θυμωμενοι με τις Η.Π.Α. και διακαως επιθυμουν την τιμωρια της & εκδικηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι αμερικανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στρέφονται προς τη Ρωσία σε μια κίνηση απελπισίας, λόγω έλλειψης άνθρακα στις ΗΠΑ». Καταλάβαμε τώρα γιατί το ΔΝΤ (ΗΠΑ) απαίτησε να ξεπουληθεί όλος ο λιγνίτης της δικής μας χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Οι αμερικανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στρέφονται προς τη Ρωσία σε μια κίνηση απελπισίας, λόγω έλλειψης άνθρακα στις ΗΠΑ». Καταλάβαμε τώρα γιατί το ΔΝΤ (=ΗΠΑ) απαίτησε να ξεπουληθεί στα γρήγορα ο δικός μας άνθρακας / λιγνίτης, για ένα πινάκιο φακής; Ξυπνάτε κι ας είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]