Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άθλια η πολιτική των Αθηνών απέναντι στην Κύπρο

Η Αθήνα "σπρώχνει" την Κύπρο σε ένα νέο κατάπτυστο σχέδιο "επίλυσης" που παραδίδει το νησί της Αφροδίτης στα χέρια της Τουρκίας

Σε ένα τραγικό δημοσίευμα, αποκαλυπτικότατο της φαιδρότητας του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, καταγράφεται η κατάντια της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, μέσα από την "τοποθέτηση" του τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου εξωτερικών (της Ελλάδας και όχι της Τουρκίας), κ. Αναστάσιου Μητσιάλη, ο οποίος μέσα από δηλώσεις - προτροπές του προς την Λευκωσία, φαίνεται να εξυπηρετεί μία "επίλυση" του Κυπριακού, μέσα από την οποία καταστρέφεται ο Ελληνισμός της μαρτυρικής νήσου.

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι το στήριγμα του κυπριακού Ελληνισμού. Από την εποχή του Κίμωνα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες αυτής της εσχατιάς του Έθνους πάντοτε κοίταζαν προς δυσμάς, πότε θα έλθουν ελληνικές τριήρεις, ελληνικά πλοία ή ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη για να μας ελευθερώσουν από ξένους εισβολείς.

Οι Έλληνες της Κύπρου ανέκαθεν συμμετείχαν στους υπέρ ελευθερίας αγώνες του Έθνους μας και χιλιάδες εξ αυτών άφησαν τα κόκαλά τους στα πεδία των μαχών. «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες», ήταν η απαντοχή των Ελλήνων αυτού του δύσμοιρου τόπου. Όμως και εκεί, στην Αθήνα και εδώ, στη Λευκωσία, οι ηγεσίες του Ελληνισμού απεδείχθησαν πλειστάκις ανεπαρκείς και πάρα πολύ κατώτερες των περιστάσεων, των κινδύνων και, προπάντων, των εθνικών πόθων των Κυπρίων. Ελληνικά χέρια εκτέλεσαν το πραξικόπημα κατά της Κύπρου, υποκινούμενα από ξένα κέντρα. Και το νησί δουλώθηκε στον Τούρκο Ασιάτη ληστή και βιαστή.

Θα ανέμενε κανείς πως μετά από 40 χρόνια τουρκικής κατοχής, το άθλιο κράτος των Αθηνών, και εννοούμε τους καρεκλοκένταυρους των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, θα διδάσκονταν μερικά σκληρά μαθήματα. Και όσον αφορά το Κυπριακό και για όσα η Τουρκία μηχανεύεται ανεμπόδιστα στη Δυτ. Θράκη. Και όμως: Φαίνεται πως το κράτος των Αθηνών όχι μόνο δεν διδάσκεται απ’ όσα η Κύπρος υποφέρει αλλά και μας παροτρύνει σε «αμοιβαίες υποχωρήσεις» για να επιλυθεί το Κυπριακό. Ποιος είπε αυτά και άλλα εξωφρενικά; Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Αναστάσιος Μητσιάλης, που χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, είπε:
«Η συγκυρία των διακοινοτικών συνομιλιών, όπως γίνονται, είναι μία καινούργια ευκαιρία σε αυτή την περίοδο για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να βρουν την πολυπόθητη λύση. Ασφαλώς και η Αθήνα συμπαρίσταται και παρακολουθεί τις εξελίξεις και πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες, οι αποτυχίες του παρελθόντος, χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μία ή στην άλλη πλευρά, πρέπει να οδηγήσουν όλους τη φορά αυτή, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μπορέσουν να βρουν τον κοινό παρονομαστή που θα επιτρέψει σε όλον τον Ελληνισμό και τουρκοκυπριακό λαό να ζήσουν μαζί στο μέλλον».
Διερωτώμεθα:
Πριν έλθει στην Κύπρο, ο Αν. Μητσιάλης πέρασε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε από τον Νταβούτογλου; Ή να υποθέσουμε ότι ο γνωστός ναινέκος Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, που πριν από λίγες ημέρες εναγκαλιζόταν με τον Νταβούτογλου, ναι, αυτόν που κήδεψε την Κυπριακή Δημοκρατία, έδωσε οδηγίες στον Αν. Μητσιάλη να πει όσα δήλωσε; Εκτός και αν οι δηλώσεις του είναι αποτέλεσμα της ενημέρωσης από τον Ν. Αναστασιάδη. Ας προσεχθούν τι είπε: Πρώτον, μίλησε για «αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Μα ακόμα και ο Αναστασιάδης, σε δεκάδες ομιλίες του διαμήνυσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας να δώσει. Δεύτερον, η Αθήνα δεν επιρρίπτει ευθύνες σε καμία πλευρά. Μα, εδώ και οι πέτρες γνωρίζουν ότι για τη μη επίλυση του Κυπριακού ευθύνεται η αδίστακτη τουρκική αρπακτικότητα. Τρίτον, μίλησε -άκουσον! άκουσον!- για «τ/κ λαό». Εκ… παραδρομής, φυσικά! Απορούμε: Ο Ν. Αναστασιάδης τι είδους ενημέρωση έκανε στον Γ.Γ. του ελληνικού ΥπΕξ;

Τίποτε δεν του είπε για το 64σέλιδο έγγραφο Νταβούτογλου, που θεωρεί ως «εκλιπούσα» και ως «θανούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία; Ούτε για τις δηλώσεις του ισλαμοφασίστα Ερντογάν ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κυπριακή Δημοκρατία; Με οργή διερωτώμεθα: Αν αυτή είναι η ελληνική πολιτική και υποστήριξη στην Κύπρο και στο Κυπριακό, όπως την εξέφρασε ο Αν. Μητσιάλης, γιατί επικρίνουμε τον Ερντογάν, τον Νταβούτογλου και τον κατοχικό Έρογλου; Έλεος, αδελφοί, έλεος!

Τέρενς Κουίκ: Οι υποτακτικοί του Βενιζέλου εκπροσωπούν προσκυνημένους και όχι τον Ελληνισμό

Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το Μπακού του Αζερμπαιτζαν όπου βρίσκεται για την ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ, έκανε την εξής δήλωση:
«Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιου Μητσιάλη, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
Από τα χώματα της ελεύθερης Κύπρου όπου βρίσκεται για τις ενδοτικές χιαστί συνομιλίες, υπονόησε ευθέως ως «αποτυχία του παρελθόντος» το ιστορικό ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου, προσβάλοντας και τον αείμνηστο Πρόεδρο και τον κυπριακό λαό που τον ακολούθησε σε αυτή την ιστορική απόφαση.
Και δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ:
Καλεί τώρα την Κυπριακή Δημοκρατία σε υποχωρήσεις (!!!), με προφανή σκοπό την αποδοχή ενός νέου σχεδίου ΑΝΑΝ , όπως δέχεται να γίνει αποδεκτό και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ της Αθήνας.
Σχετικά με την αναφορά του σε «τουρκοκυπριακό λαό», η εκ των υστέρων «διόρθωση» του κ.Μητσιάλη ότι εννοούσε «τουρκοκυπριακή κοινότητα», δεν πείθει κανέναν, διότι αφ’ ενός είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης και επί πλέον όλοι γνωρίζουμε προς ποία κατεύθυνση δρομολογείται το κυπριακό, με τις παρασκηνιακές συμφωνίες των κυβερνήσεων Αναστασιάδη – Σαμαρά και Βενιζέλου.
Τέλος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επικροτούν τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου για τις ακατανόητες και ανιστόρητες τοποθετήσεις του Έλληνα Γ.Γ. ΥΠΕΞ».

Η Μόσχα στο πλευρό της Κύπρου
Tη «σθεναρή» στήριξη της Ρωσίας στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, βασισμένης στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, επανέλαβε ο Ρώσος Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξέι Μεσκόφ στο πλαίσιο συνάντησης του στη Μόσχα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.
Παράλληλα, ο κ. Μεσκόφ αναγνώρισε ότι η Κύπρος είναι σημαντικός οικονομικός και επιχειρηματικός εταίρος της Ρωσίας, θέση την οποία η χώρα του επιθυμεί τόσο να διατηρήσει, όσο και να αναβαθμίσει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον Αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Μεσκοφ, στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάτσι, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέπτυξε τη θέση του, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και πως αυτές επηρεάζουν ιδιαίτερα την Κύπρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε παράλληλα την ευκαιρία να επεξηγήσει λεπτομερώς τη στάση της τουρκικής πλευράς στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Ανέλυσε, επίσης, λεπτομερώς τις αναβαθμισμένες προοπτικές της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά την ανεύρεση υδρογονανθράκων και τους τρόπους, με τους οποίους αυτό το γεγονός αναβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά, ιδιαίτερα υπό το βάρος των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνει ο τόπος.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]