Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

205 Σέρβοι εθελοντές πέταξαν στο Ντονέτσκ σε ενίσχυση των ρωσόφωνων της DNR

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

205 Σέρβοι εθελοντές Τσέτνικς, που έχουν ως επικεφαλής στην περιοχή, τον πολέμαρχο Μπράτισλαβ Ζίβκοβιτς, έφθασαν χθες το βράδυ στο Ντονέτσκ, για να βοηθήσουν τους ρωσόφωνους στις μάχες με τον ουκρανικό στρατό, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα στο Ντονέτσκ υπάρχουν ήδη 45 Σέρβοι εθελοντές, και με τους άρτι αφιχθέντες 205 Τσέτνικς, ο αριθμός των Σέρβων ανεβαίνει στους 250 (επίπεδο στρατιωτικής μονάδας), αναβαθμίζοντας την παρουσία των Σέρβων εθελοντών σε σημαντικό βαθμό.

«Πριν από μισή ώρα αναχώρησε από τη Σερβία τμήμα 205 εθελοντών Τσέτνικ, του τάγματος «Jovan Shevich» για την ανατολική Ουκρανία καταστώντας την μονάδα αυτή την πολυπληθέστερη από όλους σλάβους εθελοντές που καταφθάνουν συνέχεια στην περιοχή», αναφέρουν ανώνυμες στρατιωτικές πηγές.

«Όλο και περισσότεροι εθελοντές από σλαβικές χώρες συμμετέχουν «εκεί», και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί χάρη στην συσπείρωση Σέρβων και Κροατών είμαστε πάλι μαζί, κατανοώντας την σημασία και τη σπουδαιότητα της σλαβικής αδελφότητας, για να πολεμήσουμε στο πλευρό των ρώσων αδελφών. Λοιπόν, είμαστε διαφορετικοί (γέλια), δεν μπορούμε χωρίς τους Ρώσους»! δήλωσε ο Ζίβκοβιτς

Σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες, η αναβαθμισμένη παρουσία σλάβων εθελοντών από πολλές χώρες όπως την Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία κ.ά., τείνει να καταστήσει τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία σε έναν πόλεμο παρόμοιο με της Βοσνίας, όπου υπήρχε αθρόα συμμετοχή χιλιάδων ξένων εθελοντών.

Εάν συνυπολογίσουμε την ύπαρξη ξένων εθελοντών στις τάξεις του «δεξιού τομέα» από την ουκρανική πλευρά , τους Ρώσους «Night riders» αλλά και άλλες ομάδες από την πλευρά των ρωσόφωνων, καταδεικνύεται σαφέστατα η τάση διεθνοποίησης των συγκρούσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, «Υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στα γεγονότα στην Ουκρανία».

«Δεκάδες ξένοι μισθοφόροι, ανάμεσά τους και Αμερικανοί, συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των αρχών του Κιέβου», δήλωσε πηγή του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με το Interfax.

Η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag είχε δημοσιεύσει στις αρχές του Μαΐου την πληροφορία ότι 400 περίπου μισθοφόροι της αμερικανικής εταιρείας Academi, γνωστότερης με την ονομασία Blackwater, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών. Η Ρωσία σύμφωνα με δυτικές πηγές συμμετέχει με την στρατιωτική ιδιωτική οργάνωση OXRANA, που έκανε την εμφάνιση της και στην Κριμαία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μια εφιαλτική ματιά στο μέλλον, σε έναν ασύμμετρο πόλεμο με την συμμετοχή ετερογενών δυνάμεων και όχι τακτικών, ξεχνώντας τουλάχιστον αυτά που γνωρίζαμε έως τώρα.
Υπάρχει ευρεία χρήση μαύρης προπαγάνδας( ΜΜΕ, ιντερνετ, TV), ιδιωτικών δυνάμεων, ειδικά εκπαιδευμένων ανταρτών, δορυφόρων, UAV, για την επίτευξη της νίκης της μίας ή της άλλης πλευράς. Το διακύβευμα όμως θα άφορα ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]