Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρώσεις σε 11 αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας επέβαλε η ΕΕ


Οι Βρυξέλλες παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία 
Μεγαλώνει ο κατάλογος των προσώπων σε βάρος των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει κυρώσεις

Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και άλλοι δέκα ηγετικά στελέχη των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας προστέθηκαν σήμερα στον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει κυρώσεις για το ρόλο που διαδραματίζουν στην ουκρανική κρίση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή από τους πρεσβευτές των 28 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Ένωσης.

Εκτός από τον Μποροντάι, οι Βρυξέλλες παγώνουν μεταξύ άλλων τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως διαθέτουν σε ευρωπαϊκές χώρες και απαγορεύουν την έκδοση βίζας για τον "υπουργό Ασφάλειας" της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Χοντακόφκσι, τον "αντιπρόεδρο της κυβέρνησης" Αλεξάντρ Αλεξάντροβιτς και τον "υπουργό Πληροφοριών" Αλεξάντρ Χριάκοφ ο οποίος θεωρείται "υπεύθυνος για την προπαγάνδα των αυτονομιστών" στο Ντονέτσκ.

Οι ίδιες κυρώσεις πλήττουν επίσης τον "πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ" Αλεξέι Καριάκιν και τους "υπουργούς" Εσωτερικών και Άμυνας της πόλης αυτής.

Οι αυτονομιστές πάντως, από την πρώτη φορά που ανακοινώθηκαν κυρώσεις σε βάρος τους, χλευάζουν τις αποφάσεις αυτές δηλώνοντας ότι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία σε ευρωπαϊκές χώρες και δεν σχεδιάζουν να κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη.

Πηγή: Banking News

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]