Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Forget it, Antonis!

Όλη η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό εστιάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Φεύγει - δεν φεύγει ο Στουρνάρας! Ή, σύμφωνα με νεότερο σενάριο, φεύγει και μένει! Συζητείται να κοπεί στα δύο το υπουργείο Οικονομικών και ο Στουρνάρας να αναλάβει χρέη διαπραγματευτή για το χρέος. Πρόκειται για ανέκδοτο ή για ειλικρινή συμβολισμό; 
Το πρόσωπο που επί δύο χρόνια αρνούνταν ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, αυτό στο οποίο ο Σόιμπλε χάρισε το παρατσούκλι "forget it, Giannis", αιφνιδίασε χθες παραδεχόμενος ότι υπάρχει θέμα μείωσης του χρέους. Θα δούμε πώς το εννοεί...

Αν όμως το ζητούμενο του ανασχηματισμού είναι η απομάκρυνση Στουρνάρα, τότε για ποιο success story μιλάει η κυβέρνηση; Ακόμη κι αν ο ανασχηματισμός επιδιώκεται να μετατραπεί σε άλλοθι για τον πρωθυπουργό ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών, συνιστά παραδοχή του αυτονόητου: το μήνυμα των πολιτών ισοδυναμεί με αποδοκιμασία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Όποιος κι αν διαδεχθεί τον Στουρνάρα, το φάντασμα του Σόιμπλε θα υπερίπταται στην Πλατεία Συντάγματος. Ακόμη και κινήσεις επικοινωνιακής σκοπιμότητας, που η πολιτική σημασία τους έχει προεξοφληθεί προεκλογικά, όπως τα επιδόματα για τα "ασθενέστερα στρώματα", τελούν υπό τη διακριτική έγκριση των πιστωτών. 
Τι κι αν ξελαρυγγιάζονται τα "παπαγαλάκια" ότι "η Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ισχυρή"; 
Μια δήλωση του Σόιμπλε αρκεί για να αποκαλυφθεί η γύμνια, η υποταγή και η ευτέλεια του μνημονιακού κατεστημένου.

Για ποιους "κοινωνικά ασθενέστερους" μιλάει η κυβέρνηση, όταν αντιμετωπίζει με πρωτοφανή βαναυσότητα ολόκληρους κλάδους εργαζομένων οι οποίοι απολύθηκαν και δεν προσλαμβάνονται, αν και δικαιώθηκαν δικαστικά, όπως συμβαίνει με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών; 
Αν κρίνουμε από τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στις απολυμένες καθαρίστριες, τότε ίσως η μετακίνηση του Δένδια, όπως διαδόθηκε χθες, στο υπουργείο Οικονομικών είναι ο ειλικρινέστερος συμβολισμός του κυοφορούμενου ανασχηματισμού. Κάτι σαν σήμα κατατεθέν.

Όποιος κι αν υπουργοποιηθεί, η κυβέρνηση Σαμαρά βουλιάζει καθημερινά μέσα στη λαϊκή απαξίωση. Η παράταση του βίου της συνιστά κατάφωρη παραβίαση του μηνύματος των εκλογών. 
Forget it, Antonis!

Πηγή "Αυγή"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]