Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγνωστης προέλευσης αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στο Β. Ιράκ

Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι είναι αμερικανικά 

Russia Today News
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Άγνωστης προέλευσης βομβαρδιστικά αεροσκάφη φέρεται ότι άρχισαν αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας θέσεις που έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (IΚIΛ), στη βόρεια ιρακινή πόλη αλ-Καΐμ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ιρακινό τηλεοπτικό κανάλι, τα αεροπλάνα είναι αμερικανικά. 

Ωστόσο, το Πεντάγωνο αποποιείται αυτή την ευθύνη.

Το ιρακινό ρεπορτάζ ανέφερε ότι αμερικανικά αεροπλάνα εντοπίστηκαν από εικονολήπτες του τηλεοπτικού καναλιού, αλλά το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Arabiya ισχυρίζεται ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Συρία, επικαλούμενο τοπικούς αρχηγούς θρησκευτικών ομάδων.

Σε δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επιδρομής, η οποία φημολογείται ότι στόχευε στην καταστροφή του τοπικού εμπορίου και της αγοράς.

Η ριζοσπαστική σουνιτική παραστρατιωτική ομάδα IΚIΛ έχει αποσπάσει τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους του βόρειου τμήματος της χώρας από τους κυβερνώντες σιίτες, ωθώντας τον πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι να ζητήσει την στήριξη των ΗΠΑ και γειτονικών σιιτικών καθεστώτων.

Κάποιοι σχολίασαν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ είναι Αλεβίτης – το δόγμα των Αλεβιτών τηρεί εν μέρει τις αρχές και τα κηρύγματα του σιιτισμού – υπονοώντας την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να ήταν συριακά.

Παρά την έκκληση του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι για έναρξη αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση, αρκούμενος σε μια λακωνική δήλωση: 
«Είναι μια επιλογή». 

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, έχουν αποστείλει 300 «στρατιωτικούς συμβούλους» στο βόρειο Ιράκ, «προκειμένου για να βοηθήσουν» - όπως έχει γραφεί – το ιρακινό καθεστώς.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ιράκ πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις από οχυρά, από τα οποία απώθησαν τους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μήπως είναι αεροπλάνα UFO της διαπλανητικής διαδραστικής διακυβέρνησης του μεγάλου συμπαντικού αρχιτέκτονα ; Πολύ το φοβάμαι. Άλλωστε, το ΝΑΤΟ και η διεθνής συμμορία - ω! συγγνώμη, συμμαχία - γι΄ αυτό στήνει εδώ κι εκεί την πυραυλική άμυνα του Free World. ; Έτσι, δεν είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η υπόνοια για Άσαντ παίζει αραγε. Η κάποιοι στήνουν προβοκατσια η κάτι άλλο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]