Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Προφητική» επιστολή στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Τα γεγονότα στην Κύπρο προδίδουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για το νησί της Αφροδίτης, που 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή συνεχίζει να βρίσκεται κομμένο στα δύο, και, σήμερα ελέω του τραγικού προέδρου Αναστασιάδη. Σημαντικό ρόλο και ευθύνες, για τον κίνδυνο που σήμερα απειλεί την Κύπρο, έχει και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος (που μπορεί να παίξει ακόμη και σήμερα σημαντικότατο ρόλο στις εξελίξεις και στην επίλυση του Κυπριακού), που δυστυχώς, απέχει παρασάγγας από τις εθνικές θέσεις για την δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού που βλέπει σήμερα την Κύπρο να κινδυνεύει να αποχαρακτηριστεί σαν χώρα, να μετατραπεί σε πρωτότυπη αποικία - μη κράτος και να παραχωρήσει γη και ύδωρ στις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις των τούρκων κατακτητών, όπως αυτές πάγια εκφράζονταν και συνεχίσουν να εκφράζονται από τον ψευδο-ηγέτη Έρογλου.

Σήμερα ανασύρουμε από το αρχείο μας μία προφητική επιστολή ενός πρώην συνεργάτη μας, που στάλθηκε στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το 2010, μέσα στην οποία γινόταν μία απέλπιδα προσπάθεια επαναφοράς του αρχιεπισκόπου στην λογική και στις εθνικές γραμμές.
Δυστυχώς, παρά τις αντικειμενικές και ιστορικά αποδεδειγμένες επισημάνσεις του αποστολέα, η επιστολή δεν στάθηκε ικανή να οδηγήσει σε μία στροφή 180 μοιρών τον θρησκευτικό ηγέτη, όμως παρέμεινε να υπενθυμίζει τις ιστορικές ευθύνες εκείνων των «ηγετών» που αποδείχθηκαν ελάχιστοι και επονείδιστα ολίγιστοι απέναντι στις ευθύνες τους.

Η επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Αγαπητέ κ. Αρχιεπίσκοπε,

με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι βραβεύσατε τον κ. Μπαγίς εξαιτίας της "συνεισφοράς" του στη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία.
Αυτό αποτελεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι η Τουρκία ακόμα και σήμερα δεν σέβεται τα δικαιώματα (θρησκευτικά και πολιτικά) μειονοτήτων.

Ακόμα και στη κατεχόμενη Κύπρο με αναστολή λειτουργίας σε εκκλησία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων δεν σεβάστηκε ούτε την πλειονότητα της μαρτυρικής νήσου.

Οι γείτονες μας εξ’ Ανατολής έχουν επεκτατικές βλέψεις προσπαθώντας να συνδέσουν το ζήτημα της Χάλκης με την δήθεν "τουρκική" μειονότητα στην Θράκη. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη από θρησκευτική τείνει να μετατραπεί σε "εθνική", μετά να μετατραπεί σε "κοινότητα" -αντί για μειονότητα- και τέλος σε "εθνότητα".
Ακολουθείται η πάγια τουρκική τακτική εδώ και δεκαετίες με στόχο τον εκτουρκισμό της!!
Φανταστείτε λοιπόν αν η Τουρκία οργιάζει με προπαγάνδα σε ξένο κράτος, τι κάνει για να διατηρήσει τις μειονότητες στο έδαφός της υπό τον έλεγχο της!

Η στάση της γείτονος σε Αιγαίο και Κύπρο δεν αφήνει περιθώρια σκέψης πέρα του γεγονότος ότι εφαρμόζει τα σχέδια της περί Νεοοθωμανισμού, σχέδια τα οποία είναι επικίνδυνα για τον Ελληνισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανταστούμε ότι ό,τι και αν πράξει η Τουρκία το κάνει για το καλό των μειονοτήτων!

Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τις μειονότητες και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο αν ασχοληθούμε λ.χ. με τους Αλεβίτες και τους Κούρδους.

Ειδικά για τους Έλληνες ,είναι περιττό να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και σήμερα έχει παραβιάσει πάμπολλες φορές την Συνθήκη της Λωζάννης.
Και όχι μόνο!

Ο κ. Μπαγίς εκμεταλλεύεται το θέμα των μειονοτήτων έτσι ώστε η εξωτερική τουρκική πολιτική να επιβάλλει τα νεοοθωμανικά της σχέδια σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.

Η τουρκική πολιτική έχει μάθει να προβάλλει ανυπόστατες αξιώσεις που δεν δικαιούται, και υποτίθεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να υποχωρούν έτσι ώστε να υποχωρούν δήθεν και οι Τούρκοι.
Το σχέδιό τους λειτουργεί περίφημα αν αναλογιστεί κανείς ότι το casus belli εναντίον της Ελλάδας τίθεται μέχρι και σήμερα εν ισχύι και η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ!
Γεγονός πρωτοφανές!!!

Αγαπητέ κ.Αρχιεπίσκοπε,
η Τουρκία δεν δημιουργεί τυχαίως προβλήματα. Τα προβλήματα που προκαλεί έχουν σαν στόχο να δέχεται η Ελλάδα υποτελείς λύσεις και ανυπόστατες αξιώσεις από την γείτονα χώρα και τους Αγγλο-αμερικανούς φίλους της.

Αν ο Μπαγίς παριστάνει τον καλό ,είναι επιπλέον διότι επιδιώκει την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα για όλους τους μουσουλμάνους,όπου η μέγιστη πλειοψηφία τους έρχεται παράνομα στην χώρα μέσω Τουρκίας με στόχο να αποδείξει στη Διεθνή Κοινότητα ότι η χώρα του είναι σε θέση να "φροντίζει" τους μουσουλμάνους (και) στην Ελλάδα!

Δεν είναι τυχαίες οι ανιστόρητες τουρκικές αξιώσεις περί "τουρκικών" μειονοτήτων ακόμα και στα Δωδεκάνησα!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αν αυτή η κίνηση σας είναι κίνηση φιλίας, ώστε να φανεί ότι η γειτονική χώρα έχει την υποστήριξη της Εκκλησίας για να προβεί σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για τις μειονότητες ,κινείται προς τον λάθος δρόμο διότι η Τουρκία έχει ως στόχο να αναδείξει ότι είναι μία χώρα δημοκρατίας όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός μειονοτήτων και η ΕΕ δεν έχει κανένα λόγο να μην στηρίζει την ένταξη της αφού έχει την υπογραφή σας ότι όντως(;) σέβεται τις μειονότητες!

Όμως η Τουρκία είχε ,έχει και θα έχει επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ακόμα και μέσω του "σεβασμού" των θρησκευτικών ελευθεριών.

Το έχει ήδη αποδείξει!
Θα τους το επιτρέψουμε;

Μετά τιμής
Γεώργιος Μουκάκος

Εμείς, κλείνοντας αυτή την «ιστορική υπενθύμιση – παρέμβαση» ενός Έλληνα προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, θέλουμε να τονίσουμε πως η ανάπτυξη των δημόσιων σχέσεων από πλευράς των ιεραρχών δεν γίνεται μόνο προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες ή να δημιουργηθούν ικανές άμυνες για την Εκκλησία, αλλά γίνονται –και πρέπει να γίνονται- επιπλέον, για να λειτουργούν την κατάλληλη στιγμή ως «εργαλεία άσκησης πίεσης» προς εκείνα τα όργανα που έχουν την δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις υπέρ ή κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα.
Εάν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις επαφές και τις σχέσεις που αναπτύσσει ως ηγέτης της Ορθοδοξίας στην Αμερική, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει όχι τον ρόλο του ως δημοσιοσχεσίτη, αλλά τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας του ως ποιμένα και ως ορθόδοξου ιεράρχη…
Εάν, δεν επιθυμεί να ασκεί τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις υπέρ των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού, τότε ας το δηλώσει επισήμως…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]