Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενδυναμώνει στρατιωτικά ο άξονας «Αζερμπαϊτζάν - Γεωργία - Τουρκία» λόγω ενεργειακών αγωγών

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Με την παρουσία του υπουργού Άμυνας της Γεωργίας Irakli Alasania, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τριμερής συνάντηση, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν της Τουρκίας και της Γεωργίας, στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουνίου, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Ο Alasania, ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Colonel Zakir Hasanov και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, συζήτησαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας, δήλωσε το υπουργείο άμυνας της Γεωργίας.

Όλες πλευρές επικεντρώθηκαν σχετικά με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, στο πλαίσιο της προστασίας των στρατηγικών ενεργειακών υποδομών και μεταφορών, μεταξύ των.

Οι υπουργοί υπογράμμισαν επίσης ότι η εμβάθυνση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, θα είναι προσανατολισμένη πρωτίστως στην προστασία της «εθνικής ασφάλειας» της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

«Η πρώτη τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας», δήλωσε ο Alasania μετά τη συνάντηση. «Έχουμε ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας πρωτοβουλίας που θέσαμε πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο της τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας» συνέχισε ο ίδιος.

Η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Γεωργία σχετίζεται άμεσα με τα σχέδια της Άγκυρας στην Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο.

Οικοδομείται σταδιακά ένας τριμερής μηχανισμός, που σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, θα αποτελέσει τον μοχλό διασφάλισης τη μόνιμης σταθερότητας και της ειρήνης στον Καύκασο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά έχει ενισχύσει στρατιωτικά το ρωσικό Καύκασο, καθώς και την βάση της στην Αρμενία.

Το « μεγάλο παιχνίδι» για τον έλεγχο της Κασπίας και το αποτέλεσμά του που θα καθορίσουν χαρακτηριστικά το μέλλον και το γεωπολιτικό χάρτη ολόκληρης της Ευρασίας, μόλις άρχισε…!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]