Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κρατάει» ετοιμοπόλεμες δυνάμεις η Ρωσία για «παν ενδεχόμενο» στην Ουκρανία

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 1000 ασκήσεις μέσα σε έξι μήνες από τον Ιούνιο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, θα υλοποιήσουν σχέδιο εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε περίπου 1.000 ασκήσεις διαφόρων επιπέδων, ανέφερε η υπηρεσία τύπου των αερομεταφερόμενων δυνάμεων (ВДВ), που αποτελεί ξεχωριστή διοίκηση στο ρωσικό στρατό.

«Οι αλεξιπτωτιστές θα χρειαστεί να περάσουν μια μακρά περίοδο κατάρτισης συμμετέχοντας σε περίπου 1.000 ασκήσεις αποβατικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και των επίγειων, για τη διατήρηση της ειρήνης, σε στρατηγικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου Αντισυνταγματάρχης Yevgeny Meshkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα «εξασκηθούν» υλοποιώντας διάφορα πολεμικά σενάρια σε περισσότερες από 15 περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας.

Άλλωστε επίσημα η περίοδο στρατιωτικός εκπαίδευσης (λόγω κλιματολογικών συνθηκών) ξεκίνησε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 100.000 άλματα, εκ των οποίων περίπου 60.000 από μεταφορικά αεροσκάφη IL–76, με τα 20 χιλιάδες σε βραδινές ασκήσεις, με την συμμετοχή 60 μονάδων επιπέδου τάγματος. Επίσης οι αλεξιπτωτιστές θα διαθέτουν πλήρη φόρτο και όλον στρατιωτικό εξοπλισμό τους, υλοποιώντας σενάρια σε πραγματικές συνθήκες, σύμφωνα με το δόγμα του γενικού επιτελείου.

Επίσης οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV), θα συμμετάσχουν μέσα στην περίοδο αυτή, στην διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Vostok–2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο έδαφος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, με την συμμετοχή και άλλων χερσαίων δυνάμεων από όλες τις άλλες περιοχές της χώρας. Καθώς και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις «Συλλογικές Δυνάμεις Ταχείας Αντιδράσεως του οργανισμού χωρών CSTO με την επωνυμία «Αλληλεπίδραση – 2014»

Υπενθυμίζεται ότι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, πέρυσι, ξεκίνησαν τον μαζικό επανεξοπλισμό τους, με την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εκσυγχρονισμένων ΤΟΜΑ BMD-4M, τεθωρακισμένων οχημάτων Tigr και νέων φορτηγών τύπου "Kamaz".

Όπως γίνεται κατανοητό όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα υπάρχουν ετοιμοπόλεμες δυνάμεις για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε η κατάσταση στην Ουκρανία επιτάσσει να βρίσκονται «εν γρηγόρση», ρωσικές ετοιμοπόλεμες δυνάμεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ηγεσίας του Κρεμλίνου.

Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός κάθε καλοκαίρι, αλλά 1000 ασκήσεις μόνο για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις, αποτελεί σαφέστατα «άλλο πράγμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές αποτελούν την ελίτ του ρωσικού στρατού. Οι αεραποβατικές δυνάμεις όπως ονομάζονται « Воздушно-десантные войска» ( ВДВ), περιλαμβάνουν τουλάχιστον 4 Μεραρχίες των 2 συνταγμάτων με 6.000 άνδρες συνολική δύναμη η κάθε μία, 5 ανεξάρτητες ταξιαρχίες, ένα αεραποβατικό σύνταγμα πυροβολικού και ένα σύνταγμα διαβιβάσεων.

Ο ατομικός και ομαδικός τους φορητός οπλισμός αποτελείται από ότι «καλύτερο βγαίνει» από τα πολεμικά εργοστάσια των Ουραλίων.
Οι αποστολές τους είναι, η υπερκέραση απ' αέρος, κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας και διατήρησή τους μέχρι την προέλαση των φίλιων χερσαίων δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές ταχείας επεμβάσεως μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια των αεροπορικών τους μέσων, αποτελώντας το «μακρύ στρατηγικό χέρι του Κρεμλίνου».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]