Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν, ο "σουλτάνος" του πολέμου

Τον τιμητή παριστάνει το φαιδρό πρόσωπο που έχουν επιλέξει οι Τούρκοι να τους κυβερνά, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο θρασύτατος αυτός, θρησκόληπτος, αλλά και βαθύτατα ανήθικος πολιτικός, που έχει το θράσος να εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα για ένα πρόβλημα το οποίο προκάλεσε ο ίδιος και οι σαλτιμπάγκοι του περιβάλλοντός του, με πρώτον και καλύτερον τον Νταβούτογλου.
 
Συνάντησε τους πρεσβευτές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε το θράσος να τους πει ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και οι διεθνείς θεσμοί δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει. Οι εκτοπισμένοι στη Συρία έχουν φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια ψυχές, δεν βρέθηκε όμως ένας να του πει κατάμουτρα, ότι φέρει βαρύτατη προσωπική ευθύνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Και όχι μόνο αυτών. Διότι το καρκίνωμα που φύτεψε με την πολιτικ’ή του στη Συρία, προκαλώντας σύγκρουση και ενισχύοντας τους ανώμαλους της ISIL, πέρασε πλέον στο Ιράκ. Ο ίδιος έχει αρχίσει να αισθάνεται το βαρύ κόστος που καλείται να καταβάλει η χώρα του, ως αποτέλεσμα της ηλιθιότητας του ιδίου, αλλά και όσων των εξέλεξαν. Και θέλει αυτό το κόστος να το μετακυλίσει σε όλους τους υπόλοιπους. Η Τουρκία έχει δώσει ήδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η ΕΕ 250 εκατ. δολάρια.

Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι οι προστατευόμενοί του αυτονομήθηκαν και θέλουν να φτιάξουν… ισλαμιστικό χαλιφάτο, χωρίς όμως αυτόν ηγέτη. Διότι και ο ίδιος με τον αρρωστημένο μεγαλοϊδεατισμό του, πίστεψε ότι θα γίνει χαλίφης και να έχει υποτακτικούς τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αντί αυτού, θα κληθεί σύντομα να ζήσει με ένα κουρδικό κράτος δίπλα του, το οποίο θα οδηγήσει νομοτελειακά σε εδαφικό ακρωτηριασμό του κράτους του.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τούρκους στρατιώτες επειδή σταμάτησαν φορτηγό της ΜΙΤ, με όπλα για τους ισλαμοφασίστες της Συρίας 


Στις 19 Ιανουαρίου ένα κονβόι φορτηγών αυτοκινήτων επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Συρία, από συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή των Αδάνων. Το κονβόι ακινητοποιήθηκε από τους στρατιώτες του φυλακίου, 13 τον αριθμό, οι οποίοι ενήργησαν υπό την εποπτεία Τούρκου εισαγγελέα. 

Τώρα, οι στρατιώτες αυτοί δικάζονται με την κατηγορία της κατασκοπείας, διότι σταμάτησαν τα γεμάτα όπλα φορτηγά που προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες που δρούσαν και δρουν στην Συρία. Τα φορτηγά ανήκαν στη ΜΙΤ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ουδείς είχε το δικαίωμα να τα σταματήσει. 

Οι στρατιώτες διώκονται επίσης, διότι κατά τον δημόσιο κατήγορο, ηχογράφησαν τις συνομιλίες επτά ανδρών της ΜΙΤ που συνόδευαν τα οχήματα. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που θέλει να προβάλει η τουρκική κυβέρνηση, το φορτίο των όπλων, που παραδέχτηκε ότι πράγματι μετέφεραν τα φορτηγά, προορίζονταν για τους Τουρκμένους της Συρίας. 

Έτσι οι δύσμοιροι στρατιώτες, οι οποίοι εκτέλεσαν απλώς τις διαταγές που τους δόθηκαν, θα πληρώσουν, όπως όλα δείχνουν, για την αποτυχία της «μεγαλόπνοης» πολιτικής των φωστήρων της Άγκυρας, που κατάφεραν να αιματοκυλήσουν την Συρία, χωρίς να κερδίσουν το παραμικρό. 

Στο όλο θέμα επενέβη και η τουρκική κυβέρνηση, η οποία με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τους στρατιώτες και τους εισαγγελείς που έκαναν τότε τον έλεγχο, περίπου ως προδότες, αφού τόλμησαν να σταματήσουν τα φορτηγά της ΜΙΤ.

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Τα περιστατικά που αποδεικνύουν την ενεργό εμπλοκή και την με κάθε τρόπο στήριξη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν προς τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές της Συρίας, είναι πραγματικά πάρα πολλά. Φυσιολογικά, και εάν η Τουρκία δεν βρισκόταν στην γεωγραφική θέση που βρίσκεται και είχε μειωμένη γεωπολιτική προστιθέμενη αξία, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συρόταν στο Διεθνές Δικαστήριο με τις κατηγορίες για στήριξη τρομοκρατικών ομάδων και ηθική συναυτουργία στις δολοφονίες δεκάδων (ίσως και εκατοντάδων) χιλιάδων αμάχων πολιτών της Συρίας (και όχι μόνο). Παρά την δολοφονική του παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι, εξακολουθεί θρασύτατα να παρεμβαίνει, αγνοώντας τον προφανή κίνδυνο να τιμωρηθεί εάν αλλάξουν -αρνητικά για τον ίδιο- οι έτσι κι αλλιώς συνεχώς μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]