Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι χούντες κλείνουν πάντα τα επικίνδυνα στόματα...

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η σημερινή μνημονιακή χούντα αποφάσισε να κατεβάσει τους διακόπτες και να κλείσει την Δημόσια - Κρατική Ραδιοτηλεόραση. Η "δικαιολογία" για την πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο απόφαση, ήταν πως "η ΕΡΤ ήταν προβληματική επιχείρηση"...! 
Αν και στο πέρασμα του χρόνου έχει αποδειχθεί το αντίθετο, οι πολίτες της χώρας ήδη αναρωτιούνται:
- Και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι προβληματική... Γιατί δεν "κλείνει";
- Γιατί έκλεισαν την κρατική ραδιοτηλεόραση και στη συνέχεια χάρισαν άδειες εκπομπής στους ιδιώτες;

Αυτά είναι δύο μόνο ερωτήματα, μέσα από ένα μεγάλο πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων...

Βέβαια, στο πέρασμα αυτού του ενός χρόνου, τα καθεστωτικά ΜΜΕ (βλ. ιδιωτικά) έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια αποσιώπησης του αγώνα που δίνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι περίπου 2.500 Έλληνες που βρέθηκαν στον δρόμο με μία και μόνο κυβερνητική απόφαση. Η σιωπή, η ομερτά, της παρέας των καναλαρχών, που εξυπηρετεί στο μέγιστο την επιβολή του μνημονίου και στηρίζει απρόσκοπτα (με τα σχετικά ανταλλάγματα σε μορφή τραπεζικών δανείων, που δεν θα αποπληρωθούν ποτέ) την κυβέρνηση των υποτακτικών της τρόικα.

Υπάρχουν, όμως κι εκείνοι που δεν ξεχνούν. Συνεχίζουν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που θυμίζουν την φασιστική νοοτροπία και την παρέμβαση της κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία μεθοδευόταν από τα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Τελικά, ο στόχος του κλεισίματος της ΕΡΤ επετεύχθη, αλλά το μαύρο που επιβλήθηκε έγινε στίγμα που θα συνοδεύει στο "κούτελο" όσους συμμετείχαν σε αυτό.

Ένα χρόνο μετά, οι ξεδιάντροποι πρωταγωνιστές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, το έργο αποδόμησης της χώρας. Εμείς, παραθέτουμε μία επιστολή συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, από το εθνικό συνδικάτο δημοσιογράφων της Γαλλίας...



 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]