Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, όλοι ήξεραν!

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η νέα κρίση που ξέσπασε στο Ιράκ ούτε ξαφνική ήταν ούτε έπιασε στον ύπνο τις αρχές της χώρας, τους αμερικανούς και τα γειτονικά κράτη, ειδικά την Τουρκία.
Εδώ και πολλούς μήνες και μετά τη μαζική φυγή τους από τη Συρία, όπου οι φανατικοί ισλαμιστές εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι είχαν συγκεντρωθεί σε «βάσεις» στο Ιράκ, ενώ δεν ήταν άγνωστος και ο σκοπός τους, διότι τον έκαναν γνωστό με την αιμοβόρα δράση τους στη Συρία.

Πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ και την Τουρκία μιλούσαν για την «γέννηση» μίας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης από αιμοβόρους αδίστακτους, φανατικούς δολοφόνους, για τους οποίους οι ζωές των «απίστων» δεν άξιζαν ούτε ριάλι.
Είναι αδύνατον να μην γνώριζαν οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι και οι υπόλοιποι που ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο πολύς Ταγίπ Ερντογάν είχε υποσχεθεί στους αφελείς –όπως αποδεικνύονται πάντα- αμερικανούς ότι σε έξι μήνες «θα τον τελείωνε», αλλά φαίνεται πως στο τέλος ο ίδιος θα φύγει πιο γρήγορα από τον… επτάψυχο υιό του Χαφέζ Αλ Άσαντ.

Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική κυβέρνηση δείχνει κυριολεκτικά να πιάστηκε στον ύπνο και είναι απορίας άξιο πως ο προσεκτικός και δεδηλωμένος εχθρός των πολέμων Μπάρακ Ομπάμα πείστηκε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να εισέλθει δειλά στην αρχή και χωρίς στρατιωτική παρουσία στον πόλεμο και να εκτεθεί.
Διότι, όπως φαίνεται, αυτός ο πόλεμος χάνεται οριστικά για τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους και θα είναι νικηφόρος για τη Ρωσία κα τον προστατευόμενό της Άσαντ.
Την ίδια στιγμή, η πληγή του Ιράκ, που κόστισε 1,5 τρισ. δολάρια στους αμερικανούς φορολογούμενους, ανοίγει με άγριο τρόπο, ο αντίπαλος αυτή τη φορά είναι πολύ πιο αιμοβόρος από τον Σαντάμ Χουσεΐν και, όπως δείχνουν τα βίντεο που έδωσαν οι τρομοκράτες στην δημοσιότητα, δεν υπολογίζει τίποτε. Οι ζωές των ανθρώπων δεν κοστίζουν τίποτε…

Η πολεμική σύγκρουση στο Ιράκ φανέρωσε πάνω απ’ όλα την αδυναμία των ΗΠΑ να δημιουργήσουν συμμαχίες στη Μέση Ανατολή. Όταν οι σχέσεις με τον πλέον πιστό σύμμαχό τους, το Ισραήλ, βρίσκονται στο ναδίρ λόγω των πράξεων του προέδρου Ομπάμα, τι να περιμένει κανείς από την πολυδιαφημισμένη στρατηγική της Αμερικής, η οποία και κοντόφθαλμη είναι και λανθασμένη;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να επαναλάβουν το εγχείρημα του πατέρα και του υιού Μπους, οι οποίοι ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στις χώρες του Περσικού, για να εγκαταστήσουν στην πρωθυπουργία του Ιράκ τον Μαλίκι, ο οποίος τελικά είναι όργανο του Ιράν, της πιο εχθρικής και μισητής χώρας για τις ΗΠΑ.

Η Αμερική θα αναγκαστεί να συνομιλήσει με το Ιράν, για να έχει ελπίδες διατήρησης του ελέγχου της στο Ιράκ, για το οποίο ξοδεύτηκαν συνολικά 1,5 τρισ. δολάρια. Είναι εξωφρενικό το ποσό και συνάμα προκλητικό, διότι οι αμερικανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά για το λαό τους. Αντί αυτού, άνοιξαν μία τρύπα και πετούσαν μέσα… δολάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία μόνο περίπτωση στο Αφγανιστάν «χάθηκαν» 8 δισ.!

Το θετικό σενάριο για την Αμερική θα ήταν η ανατροπή του Άσαντ και η διατήρηση ισχύος της στο Ιράκ. Ούτε το ένα θα συμβεί ούτε το άλλο. Οι ξένοι πολίτες απορρίπτουν με αποτροπιασμό τις αμερικανικές παρεμβάσεις, που ούτε στοχευμένες είναι ούτε προς το συμφέρον τους.
Έτσι, μετά το φιάσκο της Συρίας και την αύξηση της επιρροής του Ιράν στο Ιράκ, οι αμερικανοί είναι καλύτερο να αποδεχτούν ότι δεν νίκησαν και συνάμα να βάλουν μυαλό.
Η «τιμωρία» του Ερντογάν είναι μία καλή επιλογή κι ένα σκληρό μάθημα για όσους γραφειοκράτες τον πίστεψαν και έπεισαν τον Πρόεδρο Ομπάμα να του ζητά ακόμα και συμβουλές για την ανατροφή των θυγατέρων του..!!!
Η επιρροή των αμερικανών στο εξωτερικό μειώνεται και ίσως τελικά αυτό να είναι που επιδιώκει η ομάδα των συνεργατών του κ. Ομπάμα, που φαίνεται να πιστεύουν ότι η ισχύς των ΗΠΑ περνά μέσα από μία δυνατή οικονομία και μία ευχαριστημένη και χωρίς προβλήματα κοινωνία…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΘΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ. Η ΙΣΙΣ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΠΛΕΥΡΟΚΟΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ,ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΤΑΡ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΓΕΝΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΙΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]