Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν βροντούν τα κανόνια...

Κυρίες και κύριοι χαίρετε από μια χώρα που είναι «πεδίο βολής», στο οποίο καθημερινά ακούγονται «ομοβροντίες» κανονιών.
Κανόνια σε επιχειρήσεις, κανόνια σε σπίτια, κανόνια γενικότερα.

Όσοι έφαγαν το κουτόχορτο του πλεονάσματος και της εξόδου μας στις αγορές, συνειδητοποιούν ΤΩΡΑ, πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Διαβάστε απόσπασμα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Είναι θα έλεγα, η «άλλη πλευρά» της ακατάσχετης πολιτικής μπουρδολογιας, η πραγματικότητα, απέναντι στα ατέλειωτα ΨΕΜΑΤΑ και ψεύτικες ελπίδες που σερβίρουν στον κοσμάκη και εκείνος, σε μεγάλο ποσοστό, ακόμα τους πιστεύει.

«Παύση πληρωμών – Εκρηκτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά
Νέο Μνημόνιο «μαγειρεύει» ο Σόιμπλε…

Μια εξουθενωμένη κοινωνία, τη φοροδοτική ικανότητα της οποίας έχουν εξαντλήσει εδώ και καιρό, συνεχίζουν να πιέζουν κυβέρνηση και τρόικα προκειμένου να χαρακτηριστεί επιτυχής η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια και πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, κι όμως το κράτος, που πλέον δεν εισπράττει, σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο δεδομένο της άτυπης παύσης πληρωμών.

Φαίνεται ότι τα πλασματικά πλεονάσματα, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στα χαρτιά και η ευημερία των αριθμών είναι τα μόνα που απασχολούν το οικονομικό επιτελείο και σε καμιά περίπτωση η πραγματική οικονομία, που καθημερινά βουλιάζει. Ωστόσο, παρ’ όλες τις κυβερνητικές προσπάθειες, την εφαρμοζόμενη πολιτική ακραίας λιτότητας και την πειθήνια προσαρμογή στις απαιτήσεις των τροϊκανών, η «βόμβα» του νέου Μνημονίου, με τη δαμόκλειο σπάθη περί εξόδου από την Ευρωζώνη να επανέρχεται, έπεσε και πάλι, διά στόματος, μάλιστα, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατέδειξαν το μείζον ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών, καθώς το α’ τετράμηνο του 2014 οι νέες οφειλές ανήλθαν στα 4,3 δις ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο να αγγίζει τα 66 δις ευρώ!»

Για περισσότερα σχετικά με το άρθρο αυτό δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Βέβαια, δεν περιμέναμε τα διάφορα δημοσιεύματα για να δούμε την πραγματικότητα, να δούμε τι μαγειρεύουν πίσω από τις πλάτες μας η υποτιθέμενη κυβέρνηση και τα αφεντικά της.

Είχα αναφερθεί και σε παλαιότερο άρθρο μου για τα «παιχνίδια των αριθμών», για τον κοπανιστό αέρα που μας σέρβιραν.

Η χώρα κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και των λοιπών «βγήκε στις αγορές», η ανάπτυξη, έρχεται (είναι στο τελωνείο για κάτι διατυπώσεις), ΔΕΝ μπαίνουν πλέον άλλα μέτρα (τα χαστούκια που μας έρχονται ΔΕΝ είναι μέτρα) και κατά τα λεγόμενα πάντα των κυβερνώντων, πήραμε την … «πάνω βόλτα»…. προς τα κάτω.

Η όποια «σταθερότητα» την οποία επικαλούνται οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, ΔΕΝ είναι ουσιαστικά για τη χώρα, είναι για να κρατηθούν στην κυβέρνηση, γιατί ΞΕΡΟΥΝ ότι πολιτικά έχουν ξωφλησει, έτσι και πάμε σε Εθνικές εκλογές, θα φύγουν νύχτα από τη χώρα.

Έχουμε τις δηλώσεις τους για ανάπτυξη, σταθερότητα, και κολοκύθια τούμπανα (που λέγαν και οι παλιοί) από την μια, και από την άλλη, την «άλλη ανάπτυξη», εκείνη των καθημερινών λουκέτων στην αγορά, εκείνη της καθημερινής αύξησης της ανεργίας, εκείνη της ολοκληρωτικής έλλειψης χρημάτων από τον κόσμο.

ΤΙ να πιστέψουμε κύριοι τις κυβέρνησης;

Αυτά που λέτε ΕΣΕΙΣ, η εκείνα που βλέπουμε, και ζούμε ΕΜΕΙΣ καθημερινά;

Αδέλφια, δυστυχώς, με τους «κυρίους» αυτούς και τους προηγούμενους (αυτούς δηλαδή) έχουμε πτωχεύσει εδώ και χρόνια.

Εμείς όμως τι κάνουμε;

Περιμένουμε ανάπτυξη από εκείνους που μας διέλυσαν, που μας ξεπούλησαν, τους ξαναψηφίσαμε, και τους αφήνουμε να μας την λένε και από πάνω.

Τέτοια κορόιδα είμαστε, και ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]