Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλοι θέλουν να κυβερνήσουν μαζί με τον Αλέξη

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο κενό πέφτει η εναγώνια προσπάθεια που καταβάλουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί με τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα που συνδέονται με δεσμούς αίματος με την τρόικα, προκειμένου να εγκλωβίσουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ανίερες και επικίνδυνες συμμαχικές κυβερνήσεις.
Ο ξαφνικός έρωτας των τελειωμένων, έτσι κι αλλιώς, μνημονιακών κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο μέχρι χθες Καθύβριζαν και λοιδορούσαν, υποκρύπτει ύποπτες στρατηγικές και τακτικές.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία, τότε αυτομάτως θα ακύρωνε ολόκληρη τη στρατηγική του, θα έχανε αυτομάτως τη δυναμική του, θα είχε τεράστιες απώλειες ψηφοφόρων και το κυριότερα, θα παραπέμπονταν στις καλένδες η σύγκρουση με την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους.

Μία τέτοια συμμαχία θα ισοδυναμούσε με προδοσία, τόνισε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους ξένους και τους δανειστές τα κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα από θέση ισχύος.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μία μεγάλη πατριωτική συμμαχία με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που μάχονται το μνημόνιο. Δεν αποκλείει επίσης προσχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από άλλα κόμματα. Αυτό που απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο είναι ετερόκλητες και ευκαιριακές συμμαχίες, που θολώνουν το τοπίο και διαιωνίζουν την παρουσία των ξένων τοκογλύφων στην Ελλάδα.
Εξάλλου, είναι αδιανόητη μία συνεργασία με αυτούς τους οποίους θεωρεί συνυπεύθυνους μαζί με την τρόικα, στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και το μεγάλο ξεπούλημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι πρωταγωνιστές στο σκανδαλώδες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, στην οποία θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Αυτό είναι που τρομάζει τα μνημονιακά κόμματα, τα οποία βλέπουν την κατάρρευσή τους να πλησιάζει και ψάχνουν για σανίδα σωτηρίας, προωθώντας σενάρια συγκυβερνήσεων! Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πρέπει να το πάρουν απόφαση, ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Άλλωστε η ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό των δύο κομμάτων θυμίζει μνημόσυνο, καθώς η σφαλιάρα των ευρωεκλογών σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα και τα διαλυτικά φαινόμενα της κυβέρνησης έχουν διαμορφώσει ήδη το προεκλογικό σκηνικό του φθινοπώρου. Βουλευτές που αγόγγυστα όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν «ναι σε όλα» και ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα τα καταστροφικά μνημόνια, έχουν μετατραπεί σε όψιμους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων…! Ξαφνικά βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και ζητούν ελαφρύνσεις για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί τα πέντε χρόνια της καταστροφής, ματαιοπονώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαγοράσουν τις ψήφους των Ελλήνων. Άλλοι πάλι, που γνωρίζουν καλά το πολιτικό παιχνίδι, έχουν αρχίσει να τρίβονται στο γλίτσα του τσοπάνη, μιλώντας για ένα μεγάλο συνασπισμό με πρόφαση το Εθνικό Συμφέρον…! Πίσω από αυτό όμως, κρύβουν την πραγματική τους αγωνία, μήπως και η επόμενη ημέρα, της ανάστασης του ελληνικού λαού τους ξημερώσει χωρίς την καρέκλα της εξουσίας που επί χρόνια είχαν μάθει να ζεσταίνουν.

Έτσι, σχεδόν μοιραία, άνοιξε στο εσωτερικό της ΝΔ και ερήμην του πρωθυπουργού η συζήτηση για τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει καιρό τώρα). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. «Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανένας δεν περισσεύει σε μία τέτοια προσπάθεια, όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η βουλευτής Β’ Αθήνας, Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε πιο ξεκάθαρα και είπε είναι προς τη θετική κατεύθυνση μία ευρύτερη συνεργασία. «Αν κάποτε γίνουν εκλογές, και κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία, λογικό δεν είναι ότι θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαδικασία των εντολών;» είπε στο ραδιόφωνο και πρόσθεσε: «Τι θα βγει να πει ο Σαμαράς, «εγώ αποκλείεται»;

«Δεν λάβατε το μήνυμα»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και τις διεργασίες στο εσωτερικό της δικομματικής, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα από την ήττα της πολιτικής της στις ευρωεκλογές και προσπαθεί με «κάθε τρόπο να παρατείνει την εξουσία της, συνεχίζοντας ακάθεκτη το δρόμο της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

«Τετελεσμένα όμως που προσπαθεί να δημιουργήσει ενόψει της ανατροπής της κυβέρνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας της αριστεράς», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του για συγκρότηση μετώπων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο την αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων και τη διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας».

Πάντως, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του τονίζει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιδρούν σπασμωδικά στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες προχωρά. Επισημαίνει μάλιστα τον κίνδυνο της μη αυτοδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα οδηγήσει σε «αναγκαστικές κεντροαριστερές συμμαχίες και οδυνηρές δεξιές στροφές».

Πηγή KontraNews

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν δεν πρόκειται για τέχνασμα των κυβερνητικών βουλευτών, προκειμένου να «περάσουν» την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει άφεση αμαρτιών και να συνεργαστεί με τους «ναι σε όλα» και συνυπεύθυνους της καταστροφής της Ελλάδας μνημονιακούς βουλευτές, τότε πρόκειται για μία κλασική κίνηση "προλείανσης" (προετοιμασίας των ψηφοφόρων) μίας επικείμενης συνεργασίας των σημερινών "ορκισμένων" πολιτικών αντιπάλων. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει από την συγκεκριμένη αυτή πολιτική κινητικότητα και την πιθανότητα προσπάθειας "κάθαρσης" και απομάκρυνσης από τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες, η οποία είναι γνωστή και ως «τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι που βυθίζεται».
Όμως, πέρα από την στόχευση του δημοσιεύματος και των κυβερνητικών βουλευτών, αξίζει να κρατήσουμε την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τη λέξη έθνος (με όλα τα παράγωγά της) και αρκείται στο να αυτοπροσδιορίζει την πιθανή μετακίνησή του στην εξουσία ως «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας της αριστεράς»…, δημιουργώντας μία εικόνα της έλευσης μίας κυβέρνησης Τσίπρα («αριστεράς»), η οποία θα αναλάβει να… εξαφανίσει (και όχι να επιλύσει) όλα τα εθνικά θέματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]