Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιβολή στρατιωτικού νόμου σκέφτεται η Ουκρανία!



O Τουρχίνοφ δίνει εντολή να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής στρατιωτικού νόμου σε Ντονέτσκ και Λούγκανσκ

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν 25 πολίτες στο νοσοκομείο του Κράσνι Λίμαν 

Κίεβο, 4 Ιουνίου
Πρακτορείο ITAR TASS
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

O πρόεδρος της Verkhovna Rada (του Ουκρανικού Κοινοβουλίου) Αλεξάντερ Τουρχίνοφ έχει δώσει εντολή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής στρατιωτικού νόμου στις νοτιοανατολικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λούγκανσκ. 

Η πληροφορία αυτή είναι απόλυτα έγκυρη και βασίζεται σε ανάρτηση που έγινε στην προσωπική ιστοσελίδα του Τουρχίνοφ την Τρίτη, 3 Ιουνίου. 

Το τι προηγήθηκε από την 3η εβδομάδα του Μαΐου φαίνεται καθαρά στο παρακάτω γραφικό:

Στην αυτοδιακηρυγμένη "Δημοκρατία του Λούγκανσκ" κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος και επιστράτευση για όλους τους άνδρες μεταξύ 18 και 45 ετών.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, στις 29 Μαΐου, ο αντιπρόεδρος της Verkhovna Rada Ρούσαλ Κοσουλίνσκι είχε δηλώσει ότι το Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής στρατιωτικού νόμου σε καμιά από τις περιφέρειες της χώρας «έως ότου αναδειχθεί νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας». 


Σύμφωνα με επίσης σημερινό δημοσίευμα του ίδιου πρακτορείου, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της αυτοδιακηρυγμένης ανεξάρτητης "Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" Ντένις Πουσίλιν ανέφερε σε ανταποκριτή του πρακτορείου ότι Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν πάνω από 25 πολίτες στο νοσοκομείο του Κράσνι Λίμαν.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]