Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλούτος το Ισλάμ

Τα κέρδη για την Ελλάδα από το πείραμα της Θράκης

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Η κάθοδος του τουρκοκίνητου μειονοτικού κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στις ευρωεκλογές είχε και μία θετική συνέπεια για την πατρίδα μας. Ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά ΗΠΑ και αραβικών χωρών, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι των οποίων επισκέπτονται την περιοχή για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Βλέπετε, περισσότερο και από την εκλογική επιτυχία του ΚΙΕΦ τους αμερικανούς εντυπωσιάζει κάτι άλλο. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι η μόνη που δεν «παράγει» ισλαμιστές τρομοκράτες.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πείραμα ανοικτής κοινωνίας, το οποίο παρά τα λάθη πιστώνεται η Ελλάδα. Αν νομίζεται ότι αυτό είναι εύκολο, σας βεβαιώ πως όχι. Η καχυποψία μέχρι πρότινος περίσσευε.
Καιρό τώρα οι αμερικανοί κοιτούσαν με μισό μάτι τους αξιωματούχους που προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν πως εφαρμόζει η Ελλάδα την ιστορική παραχώρηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στη Θράκη. Τώρα πλέον όχι.

Η αντίληψη των πραγμάτων έχει διαφοροποιηθεί. Πολυπολιτισμικές και ανοικτές κοινωνίες σαν την αμερικανική, που απέτυχαν να ενσωματώσουν μουσουλμανικές μειονότητες, μελετούν το ελληνικό παράδειγμα. Όσο και αν φαίνεται μάλιστα οξύμωρο, η επιλογή των τούρκων να κατεβάσουν κόμμα στις ευρωεκλογές και να αποπειραθούν την οικοδόμηση ενός οθωμανικού απαρτχάιντ ισχυροποίησε τα ελληνικά επιχειρήματα. Πόσο μάλλον που από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι το 40% των πολιτών της μειονότητας απείχε από τις κάλπες.

Πέραν των αμερικανών, όμως, για το θέμα της μειονότητας δείχνουν ενδιαφέρον και πρέσβεις αραβικών χωρών. Πρόσφατα επισκέφθηκε τα Δωδεκάνησα συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων ο πρέσβης του Κουβέιτ. Πήγε στα τζαμιά, μίλησε με τον ιμάμη της Κω στα αραβικά, άκουσε τον τοπικό χριστιανό μητροπολίτη να του λέει ότι συνεργάζεται με τον μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό και έφυγε ενθουσιασμένος. Οι αναφορές που έκανε στην κυβέρνησή του ήταν εντυπωσιακές.

Το ίδιο ενθουσιάστηκε και ο πρέσβης της Μαλαισίας στη Γενεύη, όταν άκουσε τον μουφτή Ροδόπης να του μιλά στα αραβικά. Εσχάτως ενδιαφέρθηκε να μάθει την περιοχή και ο πρέσβης της Ινδονησίας.

Πού θέλω να καταλήξω;
Ότι το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης δεν είναι ελληνοτουρκικό. Είναι διπλωματικό όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης για να βελτιώσει την εικόνα της τόσο στη Δύση όσο και στον αραβικό κόσμο εις βάρος της Τουρκίας.
Ας το καταλάβουν όλοι, μέσα σε αυτούς βάζω και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που αντιδρά στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ: Το μετριοπαθές ελληνικό Ισλάμ είναι πλούτος και όπλο για την Ελλάδα σε έναν κόσμο γεμάτο ισλαμιστές τρομοκράτες.
Μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ἄν δὲν εἶσαι ὕποπτος τότε εἶσαι πολύ,μα πολύ βλῆμα,κύριε Κοττάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ πολύ.Δεν χρειάζονται χαρτακτηρισμοί, Είναι μία προσέγγιση που έχει την λογική της. Και έχει μία λογική που δεν είναι αίολη. Εξάλλου, ο κ. Κοττάκης, έχει στοχοποιηθεί από την Τουρκία επειδή αποκάλυψε τον τρόπο δράσης του τουρκικού προξενείου προεκλογικά. Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε, όταν δεν έχουμε το πλήθος και την ποιότητα (κυρίως) των πληροφοριών του καλού αρθρογράφου. Ας προσθέσουμε την λογική του τοποθέτηση στο γενικότερο πλάνο που πρέπει να δημιουργήσουμε για να αμυνθούμε επαρκώς στην Θράκη, για να χτίσουμε την κατάλληλη εθνική στρατηγική (που σήμερα δεν υπάρχει), για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε χρησιμοποιώντας μία σειρά εργαλείων (που πρέπει να φτιαξουμε) για να έχουμε ολοκληρωμένες τοποθετήσεις προς τον Διεθνή παράγοντα και απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς... Μην αναθεματίζουμε, λοιπόν και μην προσφεύγουμε εύκολα σε χαρακτηρισμούς, κυρίως απέναντι σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την Ελληνική Θράκη ως χρέος τιμής και όχι ως ταμείο είσπραξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνούσα με τον γράφοντα αν επρόκειτο για το Ισλάμ στην Ελλάδα. αλλά δυστυχώς η Ελλάδα επιτρέπει να εκβιάζονται και να υφίστανται πολιτιστική γενοκτονία μουσουλμάνοι Έλληνες, όπως οι Πομάκοι, από την Τουρκία... Ενδιαφέρθηκαν Αμερικάνοι και Άραβες να ακούσουν την άποψη των μουσουλμάνων Πομάκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]