Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πολλές μπάτσες

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Δεν περιμένεις τίποτε περισσότερο από όσα ξεστόμισε η κομματικοποιημένη δημοσιογράφος Βούλτεψη για τις απολύσεις των χαλυβουργών αλλά και για όσους ακόμα εργάτες και ιδιωτικούς υπαλλήλους θα έχουν την ίδια τύχη της ομαδικής απόλυσης.
Η Βούλτεψη μία κυρία της καλής κοινωνίας είναι με το χαβιάρι και το χυμό ανανά για πρωινό από την εποχή που φορούσε πάνες γι αυτό της φαίνεται εντελώς φυσιολογικό ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας πρέπει να γλιτώσει κι ας πεθάνει η οικογένεια του εργάτη. Τέτοιου είδους Αντουανέτες έβγαλε μπόλικες η Ελλάδα.

Αυτό όμως που δεν γίνεται να καταπιείς είναι όταν βλέπεις τους εκπροσώπους του λαού που με την ταυτότητα «αριστερός» διαχωρίζουν τους εργαζομένους σε κουλτούρα και σε κατούρα.
Μέσα στην τρελή χαρά ο πρόεδρος των Ριζοσπαστών της Αριστεράς πρόταξε τα στήθια του για την αδικία που έπαθαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Γέλια, χαρές, αγκαλιές, οι εργαζόμενοι της κουλτούρας φωτογραφιζόταν με τον ψευτο-Γκεβάρα που τούς έταξε μονιμοποιήσεις και καινούργιο ξύσιμο των όρχεων όταν θα γίνει εξουσία γιατί χωρίς δημοσιουπαλληλικό κυβερνοτοκάναλο, κυβέρνηση δεν γίνεται.

Από την άλλη, στο κατούρημα κατέταξε με την πλήρη απουσία του τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. Μόνοι τους έμαθαν τα μαντάτα ότι θα πάνε σπίτι τους και ότι η μονάδα του Ασπροπύργου βάζει λουκέτο αποβιομηχανοποιώντας υπέρ του κέρδους ακόμα πιο πολύ την χώρα.
Πουθενά ο Τσίπρας, πουθενά οι Συριζαίοι.
Από τα χθεσινοβραδινά ξεφαντώματα στην ΕΡΤ άργησαν να ξυπνήσουν και τους βρήκε στον ύπνο το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο άνοιξε μετά από 33 χρόνια την πόρτα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η κουλτούρα πήρε υποσχέσεις, η κατούρα πήρε το χαρτί απόλυσης.

Ποιος λοιπόν είναι αυτός που διαχωρίζει τον λαό σε πατρικίους και πληβείους;
Ποιος είναι αυτός που δεν πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα αλλά ως αρχικαπιταλιστάρα πηγαίνει μόνο σε χάπενιγκ με ανοιχτό πουκαμισάκι και όχι ανάμεσα σε λερωμένες από μουτζούρα φόρμες;
Η φωνή του Σαμαρά, Βούλτεψη, στο λέει στα ίσια: Θα απολυθείτε υπέρ του κέρδους.
Η φωνή της «αριστεράς» κάνει κάτι χειρότερο: Βάζει στο πάνω σκαλί της εργατικής τάξης αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα και στο τελευταίο σκαλί αυτούς που πλήρωναν και πληρώνουν αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα.

Δεν γνώριζε χθες η «αριστερά» ότι συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας;
Δεν ήξερε κατά πού πέφτουν τα γραφεία του;
Δεν μπορούσε να μαζέψει, όπως μάζευε στην ΕΡΤ επί μήνες λαό για κουλτουριάρικες συναυλίες και να αποτρέψει με κάθε μέσο το άνοιγμα της κερκόπορτας για αυτό που θα έρθει;
Για τον κατώτατο μισθό στα 360 για ένα 8ωρο και πριν κλείσει ο χρόνος να απολύονται ομαδικά για να παίρνουν φθηνότερα εργατικά χέρια χωρίς να δίνουν λογαριασμό οι πλιατσικολόγοι «επιχειρηματίες»!
Τον δρόμο για τις Βρυξέλλες και για το Βερολίνο τον ξέρει απέξω κι ανακατωτά ο Τσίπρας κι η παρέα του, τον δρόμο που έβγαζε στην συνεδρίαση για το τέλος των εργατικών δικαιωμάτων δεν τον ξέρει γιατί δεν τον ενδιαφέρει.

Γιατί χεσμένους τους έχει τους εργάτες και την δευτερογενή παραγωγή στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως αυτοί που του έδωσαν το 27% που κοκορεύεται είναι οι κουλτουριαραίοι που έχασαν τα λούσα τους που πληρώνονται με ξένο κώλο.
Αυτές οι ειρηνικές ανατροπές, στις οποίες πατάει την μπανανόφλουδα και η ουρά του Σύριζα, ΚΚΕ, μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν και θα μας πάνε ακόμα παρακάτω.
Το ιδρωμένο σώβρακο από την 10ωρη εργασία του εργάτη είναι μπανάλ αντίθετα με την παλαιστινιακή μαντίλα στο λαιμό, ουισκάκι στο χέρι με τρεις πάγους και τον Φίλιππο Πλιάτσικα στα ηχεία να σε παρασέρνει στην επανάσταση του Μορφέα.

Χθες έπρεπε να πέσουν μπάτσες. Πολλές μπάτσες. 
Όχι από τους ειρηνικούς ευρωπαϊστές «αριστερούς» που παρέα με τους υπερασπιστές του πλιατσισκοκαπιταλισμού του Καμμένου σήκωναν τις γροθιές έξω από την ΕΡΤ, αλλά από πραγματικούς Έλληνες που έχουν χεσμένη την πολιτική της φιλανθρωπίας και τις τραβεστί επαναστάσεις.
Πρώτα να δώσουν μπάτσες στα καλοαναθρεμμένα αναχώματα της ανατροπής και της κουλτούρας και μετά να δώσουν μπάτσες σε όσους τόλμησαν να συνεδριάσουν με θέμα τις ομαδικές απολύσεις.

Βρήκατε την πιο σκληρή περίοδο που περνάει ο κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας να κάνετε τους κωλοπαιδαρισμούς σας και οι Λουδοβίκοι και οι Ροβεσπιέροι.
Ξέρετε πότε τα κάνετε και γιατί τα κάνετε, όπως ξέρει και ο καθένας που δεν έχει βάλει την συνείδηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στην κωλότσεπη οτι αγκαλιά πορεύστε για τον ολοκληρωτισμό που επέρχεται.

Το μόνο που του έχει απομείνει είναι στα κρυφά του όνειρα να τροχίζει τις λεπίδες της γκιλοτίνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]