Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κλειδώνει» την Μαύρη θάλασσα η Ρωσική αεροπορία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η ρωσική στρατηγική αεροπορία αναπτύσσει νέες διαδρομές περιπολίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ελέγχοντας επισταμένα τον εναέριο χώρο, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Η ανάπτυξη στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων αποτελεί συνέπεια των γεωπολιτικών αλλαγών στην περιοχή, λόγω της επιστροφής της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς της επέκτασης των χωρικών υδάτων», δήλωσε ανώνυμη στρατιωτική πηγή, στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Ειδικότερα, η κατάσταση ελέγχου επιφάνειας θα πραγματοποιείται από πτήσεις αεροσκαφών Su – 24, που ανήκουν στις δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και μαζί με πολεμικά σκάφη αλλά και τις παράκτιες μονάδες πυραύλων θα ελέγχουν την όλη την θαλάσσια περιοχή», είπε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, θα αυξηθούν οι εναέριες περιπολίες του ΝΑΤΟ και ο αριθμός των ασκήσεων στα κράτη της Βαλτικής, καθώς και η νατοϊκή ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 28 Μαΐου η γαλλική φρεγάτα « Surcouf» εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ στις 23 Μαΐου, εισήλθε το αμερικανικό καταδρομικό USS Vella Gulf, το οποίο διαθέτει αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS.

Επίσης σε Βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας, ευρίσκεται το γαλλικό πλοίο υποκλοπών «Dupuy de Lom», από τις 14 Μαΐου. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του πλοίου είναι σε θέση να παρακολουθεί ακόμη και τα πιο προηγμένα συστήματα, σε αέρα, στεριά και θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και συζητήσεις κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία κατά την περίοδο της κατάληψης της Κριμαίας, μετέφερε στην χερσόνησο το πυραυλικό σύστημα Club-k, το οποίο φέρει όλες τις παραλλαγές των πυραύλων τύπου cruise, 3M-54KE, 3М-54KE1, 3M-14KE, Kh-35UE καθώς και αντι-πλοϊκούς πυραύλους Kh-35UE, με βεληνεκές μάχης 270-300χλμ.

Όπως γίνεται κατανοητό στην ουσία η Ρωσία «κλειδώνει» την Μαύρη θάλασσα για οποιοδήποτε πλοίο ή αεροσκάφος μη ρωσικό και στοχοποιεί τους «πάντες και τα πάντα». Επίσης παρά τις εξαγγελίες περί ομαλοποίησης της κατάστασης ασφαλείας, μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, η κατάσταση ασφαλείας κλιμακώνεται σταδιακά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]