Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΕΗ: "Θα σβήσουμε τα φώτα"


Του Χάρη Φλουδόπουλου

"Την Πέμπτη το πρωί η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί γενικό μπλακ άουτ", τονίζει στο Capital.gr ο επικεφαλής του σωματείου Σπάρτακος της ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει σε όλη τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία παρά τον πρόσφατο διχασμό που επήλθε στις τάξεις της και στο τελευταίο συνέδριο, επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί και να μπλοκάρει μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων το πλάνο πώλησης του 30% της ΔΕΗ μέσω της δημιουργίας μιας θυγατρικής, γνωστής και ως «μικρή ΔΕΗ».

Την ίδια στιγμή υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης με δεδομένο ότι οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες μιλούν για άνοδο της θερμοκρασίας, δηλαδή πιθανό μπλακ άουτ θα απειλούσε πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης που βλέπουν την κίνηση να ανακάμπτει και περιμένουν τη θερινή περίοδο για να βγάλουν τα… σπασμένα, τρέμουν στην ιδέα να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Πάντως το συνδικαλιστικό στέλεχος που προέρχεται από το μάχιμο κομμάτι της ΔΕΗ στις μονάδες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, τονίζει στο Capital.grότι υπάρχει απόφαση για μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και μετωπική σύγκρουση και προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν καταστάσεις που πιθανόν να μην μπορούν να ελεγχθούν. Έχουμε εξουσιοδοτηθεί για να βγάλουμε εκτός λειτουργίας μονάδες, αναφέρει ο ίδιος.

Στόχος των συνδικαλιστών ενόψει της έναρξης της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της βουλής του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ την Τετάρτη είναι οι κινητοποιήσεις να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία αλλά να συμμετέχουν σε αυτές και οι τοπικές κοινωνίες.

Αυτό τουλάχιστον επιχειρήθηκε με το συλλαλλητήριο στην Πτολεμαΐδα όπου παρέστησαν σε επίπεδο ηγεσιών αρκετοί φορείς (εκκλησία, περιφέρεια, δήμοι, εργατικά κέντρα κλπ). Στη συγκέντρωση της Κοζάνης πάντως παρών ήταν και ο Σύριζα, υπήρχε έντονο το κομματικό στοιχείο και είναι χαρακτηριστικό πάντως από πλευράς κομμάτων χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Σύριζα, με εκπρόσωπό του να απευθύνει χαιρετισμό και να επαναλαμβάνει το προσκλητήριο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική συμμαχία που θα μπλοκάρει την αποκρατικοποίηση. Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στην Έδεσσα και στις 2 Ιουλίου στο Αμύνταιο.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες κινητοποιήσεις είναι ότι δε θα βγούμε μπροστά εμείς αλλά οι τοπικές κοινωνίες, τονίζει ο κ. Αδαμίδης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, στόχος είναι να υπάρχουν στις εισόδους των μονάδων της ΔΕΗ εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι φορείς, τα επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, να επιχειρήσουν να θέσουν εκτός λειτουργίας τα ενεργειακά κέντρα της εταιρείας. Δε θα είμαστε μόνοι μας, είναι το μήνυμα που περνά ο κ. Αδαμίδης.

Σημειώνεται ότι όλες αυτές τις ημέρες αλλά και μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει εκδηλώσεις σε περιφερειακές μονάδες και κέντρα, με στόχο να επιτευχθεί η συστράτευση των εργαζομένων, οι οποίοι στο παρελθόν απείχαν μαζικά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Πηγή: Κεφάλαιο



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ......ΠΛΥΡΩΣΑ 4ΟΟ ευρω ΡΕΥΜΑ ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΧΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΙΣΟΥΝ ....ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ... .ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]