Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλ-Μαλίκι: Σε συριακό έδαφος οι βομβαρδισμοί στο αλ-Κάιμ

Συρία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές όχι εναντίον στόχων της Isis στο βόρειο Ιράκ, αλλά εντός της Συρίας", δήλωσε ο Iρακινός πρωθυπουργός Νούρι Αλ-Μαλίκι, σύμφωνα με το BBC.

Νωρίτερα, το δίκτυο είχε δημοσιεύσει άρθρο, στο οποίο ο πρωθυπουργός του Ιράκ θεωρείτο ότι είχε πει -μιλώντας στα αραβικά- ότι η Συρία είχε πραγματοποιήσει τις αεροπορικές επιδρομές σε ιρακινό έδαφος.

Η διόρθωση που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC έχει ως εξής: «Συριακά μαχητικά έπληξαν την Αλ-Κάιμ, στη συριακή πλευρά των συνόρων. Δεν υπήρξε συντονισμός (ενεργειών)».

Η Αλ-Κάιμ είναι πόλη και συνοριακό πέρασμα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νούρι Αλ-Μαλίκι είπε ότι «καλωσορίζει κάθε τέτοιου είδους πλήγμα» εναντίον των τζιχανιστικών ομάδων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Σύμφωνα με το BBC, στρατιωτικές πηγές και πηγές ανταρτών δηλώνουν ότι η επίθεση έγινε στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας αρνείται ότι η Δαμασκός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς εντός ιρακινού εδάφους. Επιχείρηση ανακατάληψης του πανεπιστημίου στο Τικρίτ.

Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού διεξήγαγαν την Πέμπτη μια επιχείρηση με ελικόπτερα για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το πανεπιστήμιο της πόλης Τικρίτ, η οποία έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών.

Δεκάδες άνδρες κατέλαβαν το κτίριο έπειτα από μάχες με τους αντάρτες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχεντίν, στην οποία βρίσκεται η Τικρίτ, Αμπντάλα αλ Τζομπούρι.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του ιρακινού στρατού έχει στόχο να ανοίξει τον δρόμο για την ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης αυτής που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ και είναι γενέτειρα και πρώην προπύργιο του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.

Το πανεπιστήμιο της Τικρίτ βρίσκεται στον δρόμο προς το Μπαϊτζί, το κυριότερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ, και προς τη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους οι σουνίτες αντάρτες.

Πηγή: Το Βήμα

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]