Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Τέρενς Κουίκ κατά Ευρώπης και Τουρκίας

«Η Ευρώπη στο μεταναστευτικό αντιγράφει την τακτική της μαϊμούς: «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω». Και η Τουρκία δεν θέλει να σταματήσει το πέρασμα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες»

Ευθεία επίθεση στην Ευρώπη, αλλά και στην Τουρκία, για το μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης που ταλαιπωρεί την Ελλάδα, εξαπέλυσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Το σημερινό θέμα της Ολομέλειας ήταν η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.

«Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την Μερκελική ευρωπαϊκή διοίκηση, η οποία στο μεταναστευτικό ακολουθεί την τακτική της μαϊμούς ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ», τόνισε με έμφαση ο Τέρενς Κουίκ, σε μία ομιλία που καταχειροκροτήθηκε και που χαρακτηρίσθηκε ότι έβγαζε πολύ ανθρώπινο συναίσθημα.

Εξ ίσου σκληρή ήταν η γλώσσα του Έλληνα Βουλευτή για την σκόπιμη στάση της Τουρκίας στο μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Θέσεις, που η τουρκική αντιπροσωπεία προτίμησε να αντιμετωπίσει, για μία ακόμα φορά, με την σιωπή της.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Τέρενς Κουίκ, έχει ως εξής:

«Η λέξη «Xenophobia» αποτελείται από δύο ελληνικές λέξεις, δύο από τις χιλιάδες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, αφού η Ελληνική Γλώσσα είναι η Μητέρα – Γλώσσα, όλων των γλωσσών του κόσμου.

Η λέξη «Xenos» σημαίνει «ξένος» (δηλαδή, φίλος από ξένη χώρα, με τον οποίο έχει συναφθεί ιερή συνθήκη φιλοξενίας / αλλοδαπός).

Η λέξη «Fovia», προερχόμενη από την λέξη «Fovos», σημαίνει «φόβος» (δηλαδή, το δυσάρεστο συναίσθημα που προκαλεί η συνειδητοποίηση ή η φαντασίωση ενός επικείμενου κινδύνου, το δέος, ο τρόμος, η παγωμάρα).

Η ξενοφοβία είναι ένα συναίσθημα, που βρίσκεται «έξω» από την συμπεριφορά των Ελλήνων για πάρα πολλούς αιώνες.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, για τους «ξένους», έχουν την πολύ γνωστή έκφραση «Ο Ξένιος Ζευς».

Ο Δίας ή Ζευς είναι ο "Πατέρας των θεών και των ανθρώπων", που κυβερνά τους Θεούς του Ολύμπου. Ο «Ξένιος», επίθετο του Δία, σημαίνει ο σχετικός με τη φιλοξενία, την φιλία ή τα δικαιώματα των ξένων.

Αυτή η έκφραση, λοιπόν, αποτελεί και τον ορισμό της φιλοξενίας στην Ελλάδα, που γίνεται με χαμόγελο και με μια αυξημένη αίσθηση φροντίδας.

Όμως, η κατάσταση στην Ελλάδα, τα τελευταία δέκα – είκοσι χρόνια, με την λαθρομετανάστευση έχει μετατραπεί, όχι μονάχα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά σε έναν αληθινό εφιάλτη.

Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες, περνώντας τα θαλάσσια και χερσαία  σύνορα από την Τουρκία και στο σύνολο τους μουσουλμάνοι, έχουν στην πραγματικότητα εισβάλει στην χώρα μας, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς θα ήθελαν να κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους λαθρομετανάστες, η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τις χώρες τους, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ φτωχές ή ακόμη και ανύπαρκτες.

Παρακαλώ, αγαπητοί μου συνάδελφοι, φέρτε μπροστά σας την εικόνα μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτή την εικόνα, παρακαλώ, προσθέστε το επιπλέον βάρος ενάμιση εκατομμυρίου λαθρομεταναστών, πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν στη «μαύρη» αγορά εργασίας και φυσικά όχι υπέρ των ελλήνων ανέργων.

Και, παρακαλώ, να συνυπολογίσετε και την αυξανόμενη εγκληματικότητα, η οποία προέρχεται από τους παράνομους μετανάστες.

Θα ήθελα να επαναλάβω για ακόμη μια φορά, ότι η ξενοφοβία δεν συνάδει με την ελληνική νοοτροπία. Αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς συνεργασία, σε αυτό το μείζον ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Καταρχήν, η Τουρκία πρέπει να ενεργοποιηθεί από την πλευρά της. Οι Τούρκοι πρέπει να σταματήσουν την παράνομη διέλευση των μεταναστών από την τουρκική πλευρά προς την Ελλάδα.

Δυστυχώς, έχουμε αποδείξεις, ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να τερματίσει την παράνομη διέλευση τους. Και από την άλλη πλευρά, η Τουρκία δεν θέλει να σέβεται τις διμερείς και διεθνείς Συμφωνίες, παίρνοντας πίσω τους λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη, προερχόμενοι από την δική τους ακτογραμμή ή τα βόρεια χερσαία ελληνικά σύνορα.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω, ότι τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη, προσπάθησα να θέσω αυτό το πρόβλημα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, αλλά δεν θέλησε να το συζητήσει.

Τέλος, οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοι μας πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα, ότι τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και στην περιοχή της Θράκης, στη Βόρειο Ελλάδα, δεν είναι απλά τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά πάνω απ' όλα τα σύνορα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες. Η ιστορία, σαν αυτή με τις «τρεις μαϊμούδες»: «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», πρέπει να σταματήσει.

Η Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ πρέπει να αλλάξει. Η λύση που απαιτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση της Άνγκελα Μέρκελ: «Δώστε στους Έλληνες μισό δισεκατομμύριο ευρώ να ανοίξουν στρατόπεδα μεταναστών, να τους ταΐζουν και να τους κοιμίζουν» είναι απαράδεκτη. Δεν είναι μια ρεαλιστική λύση.

Τέλος, μην κάνετε τους Έλληνες να νοιώθουν ξενοφοβία στην καθημερινότητα τους.

Εάν το κάνετε, είναι δικό σας λάθος. Συγγνώμη που το λέω έτσι, αλλά εσείς έχετε την ευθύνη, να διαλέξετε μεταξύ »Ξενοφοβίας» και «Ξένιου Δία».

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε»



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]