Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονη ανησυχία - Οι τράπεζες οδηγούν τη χώρα σε νέο μνημόνιο


Το θέμα έχει αρχίσει να συζητιέται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες, οι τράπεζες όχι μόνο μπορεί να είναι εκείνες η αιτία που θα προκληθούν έκτακτες εκλογές αλλά και να οδηγήσουν τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έμπειρους και καλά ενημερωμένους αναλυτές, το σενάριο που αναπτύσσεται, στηρίζεται κατ” αρχήν στο στρες τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ευρωζώνη και, αναγκαστικά, συμπεριλαμβάνει και τα τέσσερα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Αν το αποτέλεσμα του νέου αυτού ελέγχου, τελικώς ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός φόβος, και φτάσουν στα 7 ή και στα 8 δισ ευρώ, όπως λέγεται, τότε, το «μαξιλάρι» της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εξαφανίζεται.

Κι αυτό γιατί θα απορροφηθεί, σχεδόν ολόκληρο, για να καλύψει αυτή τη νέα «μαύρη τρύπα».

Μόνο που κατ αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση χάνει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση που έχει για να καλύψει το δικό της χρηματοδοτικό κενό. Κι έτσι, αναγκαστικά, θα εξετάσει τη σύναψη ενός νέου Μνημονίου, προκειμένου να διασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Το θέμα είναι μεγάλο και θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία, αφού το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη…

Πηγή: Tribune

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα, οι Τράπεζες είναι υπεύθυνες για την όλη κατάσταση με τις απατεωνίες και τις φούσκες τους. Και κατά βάθος, πρώτα οι Αμερικάνικες, μετά οι Ευρωπαϊκές και στο τέλος τέλος οι ελληνικές(;).
    Απλά εδώ βρήκαν τα βόδια που δέχτηκαν να θυσιαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]