Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Επένδυση Μπόμπολα με επιχορήγηση 7,8 εκατ. ευρώ για μία θέση εργασίας!

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, όμως είναι η "βασική μέθοδος" που ακολουθεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για να στηρίξει "επενδύσεις" πίσω από τις οποίες συνήθως κρύβονται ηχηρά ονόματα της εγχώριας κρατικοδίαιτης οικονομικής ελίτ.

Έτσι, ακολουθώντας την παγιωμένη γραμμή της κυβερνητικής - κρατικής στήριξης της επιχειρηματικότητας (που σαν στόχο έχει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και φυσικά την μείωση της ανεργίας), σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011 επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ συμφερόντων του κύριου Μπόμπολα Αρ ΦΕΚ 1640Β 20/6/2014 που προβλέπει την επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονάδας κατά 16,15 MW.

Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ με σχετική επιχορήγηση ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στην 1 (μία).

Εν τέλει πόσο ακριβά θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός την κάθε νέα θέση εργασίας στους επιχειρηματίες που ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας;

Πως αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων χωρίς να λάβει υπόψιν το μέγεθος της ανεργίας και να μην συμπεριλαμβάνει στην θετική γνωμοδότηση της οποιασδήποτε επένδυσης την παράμετρο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας;

Την ώρα που οι κύριοι της κυβέρνησης απαξιώνουν και πουλάνε την μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας που ανήκει στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα παραδίδουν στα διαπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Επειδή η συγκεκριμένη "είδηση" για κάποιους ενδέχεται να θεωρηθεί ως ψευδής, παραθέτουμε και το σχετικό ΦΕΚ...

 


Λελιάτσος Παναγιώτης
Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης
Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]