Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινεζικά UAV για τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας!

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Δεν ήταν δυνατή η απόκτηση για την πολεμική αεροπορία της Σ. Αραβίας, UAV τύπου Predator, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι η Σαουδική Αραβία αναγκαστικά στράφηκε προς την Κίνα, αγοράζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό (ο οποίος δεν δημοσιοποιείται) κινεζικών UAV τύπου Wing Loong, αναφέρουν δυτικά αμυντικά πόρταλ.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα αυτού του τύπου, είναι εξοπλισμένα το καθένα, με δύο καθοδηγούμενα με λέιζερ βλήματα BA-7 (παρόμοια με τα βλήματα Hellfire) καθώς και με δύο κατευθυνόμενες με GPS βόμβες των 60 kg (£ 110) (παρόμοιες με τις αμερικανικές SDB).

Η κινεζική εταιρεία AVIC κατασκευάζει τα συγκεκριμένα UAV από το 2008, όταν παρουσίασε τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο, από ένα πρωτότυπο το οποίο αποτελούσε πιστή αντιγραφή του αμερικανικού UAV MQ - 1 Predator, με την ονομασία Wing Loong (που στα κινέζικα σημαίνει πτεροδάκτυλος).

Το 2012 ένα UAV αυτού του τύπου, όντως θεάθηκε να πραγματοποιεί πτήσεις, πάνω από την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, το οποίο, μαζί με τα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) αποτελούν τους πρώτους πελάτες που παρέλαβαν το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η ανάπτυξη του Wing Loong ξεκίνησε το 2005, με την πρώτη του πτήση το 2007 και τον κινεζικό στρατό να το παραλαμβάνει το 2008, για περαιτέρω δοκιμές.

Το κινεζικής κατασκευής UAV, Wing Loong είναι παρόμοιο σε σχήμα, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος από το αμερικανικό MQ-9 Reaper, που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το 1,2 τόνων Predator. Το Wing Loong ζυγίζει 1,1 τόνους, έχει 14 μέτρα (46 πόδια) άνοιγμα φτερών, και 9 μέτρα μήκος (28 πόδια). Έχει μέγιστο υψόμετρο 5300 μέτρα (16400 πόδια) και δυνατότητα πτήσεως πάνω από 20 ώρες, καθώς επίσης διαθέτει ωφέλιμο φορτίο 200 κιλών.

Εικόνες του UAV Wing Loong το δείχνουν να μεταφέρει τουλάχιστον δύο πυραύλους Blue Arrow (BA) 7. Ο πύραυλος BA- 7 είναι πανομοιότυπος με τον αμερικανικό πύραυλο Hellfire, ζυγίζει 47 κιλά (103 λίβρες) και είναι βασικά ένα κατευθυνόμενος με λέιζερ αντιαρματικός πύραυλος με μέγιστη ακτίνα δράσης τα 7.000 μέτρα.

Το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα Wing Loong δεν ήταν το μοναδικό διαθέσιμο προς πώληση UAV. Η ισραηλινή κατασκευαστική αεροπορική βιομηχανία του είδους, κατέχει μια ηγετική θέση στο σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων UAV, αποτελώντας την δεύτερη χώρα παγκοσμίως στον τομέα αυτό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά μια τέτοια κίνηση από μέρους του αραβικού βασιλείου, θα ήταν πολιτικά απαράδεκτη, όχι μόνο για την ίδια την χώρα, αλλά και για οποιοδήποτε από τα αραβικά κράτη του Κόλπου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τουλάχιστον ένα ακόμη αραβικό κράτος στον Περσικό Κόλπο πιστεύεται ότι έχει παραγγείλει το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα Wing Loong, καθώς και άλλα κράτη, πιθανόν να βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]