Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικός τύπος: Η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο και εκτενή του άρθρα, η Ελλάδα θέλει επιθυμεί την ένταξη της στον αγωγό «South Stream». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η χώρα μας, προσφέρει στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό «Gazprom», την δυνατότητα κατασκευής στο έδαφός μας, διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Η συγκεκριμένη δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον έλληνα υπουργό Ελλάδα, στην 17η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συνεδρίου (EBC).
Κατά τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Προέδρου της ΕΕΤ, παρών ήταν και ο πρόεδρος της «Gazprom» Αλεξέι Μίλερ.
Σύμφωνα με τον κύριο Μανιάτη, αναφέρουν τα ρωσικά άρθρα, το έργο αυτό θα παρέχει ένα σύγχρονο και ασφαλή διαδρομή της παράδοσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Ο αγωγός «South Stream» αποτελεί ένα παγκόσμιο έργο υποδομής της Gazprom, δυναμικότητας 63 δισ. κυβικών μέτρων, μεταφέροντας ρωσικό φυσικό αέριο κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προς τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις οδούς εξαγωγής για τους κινδύνους της διαμετακόμισης φυσικού αερίου από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Το χερσαίο τμήμα του αγωγού θα διέρχεται από τη Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία, με καταληκτικό σταθμό μέτρησης του αερίου στον Tarvisio της Ιταλίας. Επίσης ο κεντρικός αγωγός θα κατασκευαστεί στην Κροατία και θα διακλαδώνεται στην Δημοκρατία Σέρπσκα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) με μήκος 51 χιλιομέτρων στο συνολικό 109 km. «Τώρα συζητάμε για το θέμα εγκατάστασης του αγωγού στην Αυστρία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος της Gazprom.

Ο κύριος Miller αναφέρθηκε και στην ιστορική μακροχρόνια συμφωνία που υπεγράφη με την Κίνα, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, με αξία σύμβασης 400 δισ. δολαρίων. Αναφερόμενος στον Southstream τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόκλιση στον χρόνο και πως το πρώτο αέριο θα φθάσει στην Βουλγαρία στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, εάν και εφόσον εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση, η χώρα μας, θα αποκτήσει ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η διέλευση του αγωγού από το σερβικό τμήμα της Β-Ε, καταδεικνύοντας τα ρωσικά ενεργειακά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό ενέργειας, τα έργα κατασκευής του αγωγού στη Βουλγαρία θα ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα προδώσουν ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της προβληματικής βορειοδυτικής περιοχής της Βουλγαρίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]