Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο South Stream επεκτείνεται στα Βαλκάνια

Ρωσία: Τα βουλγαρικά, σερβικά τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream προχωρούν κανονικά

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Sergei Naryshkin, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή των σερβικών και βουλγαρικών τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο.

Ο Naryshkin, ο οποίος βρέθηκε σε διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι στις αρχές Μαΐου, δήλωσε σε συνέντευξή του για τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 TV, «πως όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο και τα πλάνα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου θα αρχίσει το 2014, με ημερομηνία ενάρξεως υλοποίησής εφοδιασμού με φυσικό αέριο, το 2016, με το Βελιγράδι να αναμένεται να λαμβάνει τότε και τα πρώτα του έσοδα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων BGNES.

Επίσης ο ρώσος αξιωματούχος ενημέρωσε, ότι όλα βαίνουν καλώς όπως είχε προγραμματιστεί, και με το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό ενέργειας πριν μερικές ημέρες, τα έργα κατασκευής του αγωγού στη Βουλγαρία θα ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της προβληματικής βορειοδυτικής περιοχής της Βουλγαρίας.

Από την άλλη πλευρά στις 31 Μαρτίου, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή, με την οποία προειδοποιεί τη Βουλγαρία για περίεργη συμπεριφορά αναφορικά με τον αγωγό South Stream», κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Βουλγαρίας να εγκρίνει νομοθεσία που παρακάμπτει το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο της ευρωπαϊκής ένωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]