Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία και Κίνα σε κοινές ναυτικές ασκήσεις κοντά αμφισβητούμενα νησιά Σενκάκου/ Diaoyu

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο άξονας Πεκίνου – Κρεμλίνου μετά την οικονομική σύμπλευση σε πλήθος οικονομικών θεμάτων και συμφωνίες με βάση το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τώρα ισχυροποιείται και στρατιωτικά, ειδικά μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, με την διεξαγωγή κοινής ρωσο-κινεζικής ναυτικής άσκησης στην θάλασσα της νότιας Κίνας.

Συγκεκριμένα μονάδες επιφανείας του ρωσικού και κινεζικού ναυτικού θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, δήλωσε το κινεζικό ΥΠΑΜ με μια λιτή ανακοίνωση. Η περιοχή διεξαγωγής της άσκησης είναι τα νησιά Σενκάκου/ Diaoyu, που αποτελούν το αντικείμενο της μακρόχρονης διένεξης ανάμεσα σε Πεκίνο και Τόκιο.

Το ναυτικό του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Αυτό θα συμβεί κοντά στην επίδικη περιοχή των νησιών, που είναι γνωστά από τους κινέζους ως Diaoyu και στους Ιάπωνες ως Σενκάκου ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο China Times.

«Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Μάιου, θα συμμετέχουν 20 πολεμικά πλοία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα δύο γενικά επιτελεία επιλέξει ως περιοχή της άσκησης τα νησιά Σενκάκου/ Diaoyu, όπου θα ασκηθούν οι κοινές ναυτικές δυνάμεις, για τρεις ημέρες.

Από το Ρωσικό Ναυτικό θα συμμετάσχει στην ασκήσεις ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων, ένα αντιτορπιλικό, ένα πλοίο ανεφοδιασμού και ένα ρυμουλκό. Τον Μάιο, τα ρωσικά πλοία θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Σαγκάης, διερχόμενα από τα στενά Tsushima.

Η ναυτική άσκηση Ρωσίας και Κίνας συμπίπτει με την εποχή της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα για να συμμετάσχει στο Συνέδριο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία, αναφέρει το πρακτορείο China Times.

Σχόλιο: Η σημασία των ναυτικών ασκήσεων με την παρουσία βαρύτατα εξοπλισμένων μονάδων επιφάνειας, αποτελεί προφανώς μία άμεση απάντηση στην επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Ιαπωνία. Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν και αυτοί διένεξη με την Ιαπωνία, για το καθεστώς των Κουρίλων νήσων, μιας ατόλης νήσων που κρύβει στο υπέδαφος της τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων. Πάντως η ενεργοποίηση του άξονα Πεκίνου –Κρεμλίνου στον στρατιωτικό τομέα αποτελεί μια γεωπολιτική επανάσταση στην έως τώρα κατάσταση στην περιοχή του ΝΑ Ειρηνικού Ωκεανού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]