Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπροστά στις κάλπες

Του Γιώργου Παπαγιανόπουλου

Σήμερα 18 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή από τις δύο συνεχόμενες που ως πολίτες θα προσέλθουμε στις κάλπες, ψηφίζουμε για τους «δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».
Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι:
Έχουμε δυνατότητα επιλογής. Με συναίσθημα ευθύνης, ο καθείς και η καθεμιά, να επιλέξει τους «σωστότερους», τους πιο δημιουργικούς, τους πιο ανοιχτόμυαλους και διεκδικητικούς συνάμα.
Σήμερα η χώρα και ο λαός μας βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη, εξαρτημένη και χρεωμένη στους δανειστές της λόγω Μνημονίων.

Η πλειονότητα του λαού μας βιώνει μία διαρκή επιδείνωση των συνθηκών ζωής.
«Τώρα, χωρίς χρονοτριβή, είναι ευθύνη όλων μας να δώσουμε το «παρών» σε μία πανεθνική – παλλαϊκή προσπάθεια, για απαλλαγή από μνημόνιο – δανεισμό – υποτέλεια.

Και στην αυτοδιοίκηση, που έχει μπει στην εντατική, υπό την χειρουργική μέριμνα γερμανού υφυπουργού, δίνουμε τη μάχη για έναν δήμο – όργανο και εφαλτήριο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης, αυτοδιάθεσης» (Τίμος Θεοχάρης, υποψήφιος με τον συνδυασμό Χαλάνδρι, αλλάζουμε πορεία).

Να στηρίξουμε εκείνα τα ψηφοδέλτια που είναι όσο το δυνατόν λιγότερα κομματιασμένα, εκείνα που βοηθάνε να συσπειρωθεί ο λαός, σε μία βάση πατριωτικής λαϊκής δημοκρατικής συμπαράταξης, για μία μεγάλη αυριανή δημοκρατική παλλαϊκή πανστρατιά.

Την επόμενη Κυριακή θα ψηφίσουμε και για ευρωεκλογές.
Πέραν των μνημονίων και της όποιας πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και προς ποια κατεύθυνση οδεύει, προς όφελος ποιων…) στην Ελλάδα προέκυψε και ένα θέμα μείζων και υφέρπων ταυτόχρονα. Με αφορμή την υπόθεση Σαμπιχά και Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αλήθεια-, επανήλθε στον δημόσιο διάλογο το θέμα του πατριωτισμού, συνακόλουθα με τη στάση στα εθνικά μας θέματα.
Με αφορμή τη Σαμπιχά και τον Χριστόπουλο, επανεμφανίστηκε το κοινό μπλοκ εθνομηδενιστών και «εκσυγχρονιστών», το ίδιο και απαράλλακτο (με προσθαφαιρέσεις) όπως και σε όλα τα προηγηθέντα γεγονότα, όπως:
- Τη στήριξη της «σόφρωνος στάσης» του Σημίτη (που αποδέχτηκε «Γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο…)
- Την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία
- Το σχέδιο Ανάν που διέλυε την Κυπριακή δημοκρατία, ως «δίκαιη λύση» του Κυπριακού
- Τις δηλώσεις του (άθλιου) ΓΑΠ ή Γιωργάκη, για δικαίωμα στον «συλλογικό αυτοπροσδιορισμό» της μειονότητας στην Ελληνική Θράκη

Διαφοροποίηση (εκλογικής κοπής) υπάρχει μόνο στο θέμα των μνημονίων όπου φαίνεται να επικρατεί μία «ισορροπία» μεταξύ των πατριωτών και των εθνο-μηδενιστών (οι «εκσυγχρονιστές» είναι με τα μνημόνια).

Το είπαμε, το ξαναλέμε, θα το ξαναπούμε:
Ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι το ατσάλι που δένει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και του έθνους. Και επίσης, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Καλό βόλι!

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]