Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φληναφήματα του Κούλογλου περί της «σωστής ονομασίας» του κρατιδίου των Σκοπίων

O έγκριτος δημοσιογράφος κ. Στέλιος Κούλογλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη σχετική αναφορά του στη σκοπιανή ιστοσελίδα telegraf.mk, τελείως εσφαλμένα, θεωρεί ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής FYROM είναι χαμένο γιά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν χαμένα ζητήματα, κύριε Κούλογλου, μόνον παραιτημένα ζητήματα υπάρχουν.
Δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να αναγνωρίσει την FYROM με οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας που είναι φορτισμένο με πανάρχαιους ιστορικούς, γλωσσικούς, πολιτισμικούς και εθνικούς τίτλους του Ελληνισμού, πάνω από 3.000 χρόνια !
Το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα, μετά από λίγα χρόνια, θα απλοποιηθεί στο λυσιτελέστερον «Μακεδονία» το οποίον, έχοντας εξασφαλίσει την δική μας αποδοχή, θα αποτελέσει το εφαλτήριο των μελλοντικών επεκτατικών επιδιώξεων (εδαφικών και άλλων) κατά της Χώρας μας.

Ακόμη και η Βουλγαρία αμφισβητεί σήμερα την ύπαρξη "μακεδονικής" εθνότητας και "μακεδονικής" γλώσσας, έχοντας χορηγήσει πάνω από 200.000 βουλγαρικά διαβατήρια σε υπηκόους του ψευτομακεδονικού κρατιδίου, στις δε επίσημες συναντήσεις εκπροσώπων των δύο χωρών, η Βουλγαρική πλευρά αρνείται να χρησιμοποιήσει διερμηνείς, θεωρώντας ότι η γλώσσα που ομιλείται από την Σκοπιανή πλευρά είναι η Βουλγαρική (και όχι η "μακεδονική").

Εν πάση περιπτώσει όμως, αν οι επήλυδες σλάβοι των Σκοπίων θεωρούν ότι οι Βασιλείς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄ και Μέγας Αλέξανδρος είναι δικοί τους, αν φαντάζονται ότι είναι απόγονοι του Λευκίππου, του Δημοκρίτου και του Αριστοτέλους, αν ντρέπονται που είναι σήμερα αναγκασμένοι να ομιλούν μία ξένη γλώσσα (την σλαβική βουλγαρική) αντί της Ελληνικής, παρότι προφανώς φαντάζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, αν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και γι αυτό εμείς τους διεκδικούμε...!

Είδατε, κύριε Κούλογλου, πόσο εύκολο είναι να υπερασπισθείτε και μία άλλη άποψη διαφορετική από την αρχική δική σας, που συμβαίνει να είναι μία Ελληνική άποψη ;

Μιχάλης Σ. Βάρδας
Πρώην Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ.
Αθήνα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]