Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολυεθνική δύναμη της Αλ Κάιντα εξολοθρεύτηκε στην Υεμένη

Πακιστανοί, Αλγερινοί, Σαουδάραβες, Τσετσένοι, και Γάλλοι μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στην Υεμένη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Υεμένης, αριθμός μαχητών ξένης εθνικότητας «εξουδετερώθηκε «κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, στον νότο της χώρας. Το Υπουργείο Άμυνας της Υεμένης ανέφερε ότι πολέμαρχοι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, από το Πακιστάν, την Αλγερία, την Σαουδική Αραβία, και την Ρωσία συνελήφθηκαν σε ειδική επιχείρηση του στρατού. Επίσης δύο εργάτες από την Γαλλία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ένας Πακιστανός πολέμαρχος επονόματι Al Nakhaie ή Mikassa, ο οποίος περιγράφεται και ως «αρχηγός της τοπικής οργάνωσης «και ο εκ Σαουδικής Αραβίας γνωστός πολέμαρχος Αμπού Dujana, σκοτώθηκαν στην περιοχή Shabwa, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Υεμένης.

Ο Αλγερινής καταγωγής Abu Ayoub al Jazaeri, ο οποίος υπηρέτησε ως στέλεχος στην «τοπική οργάνωση της «Αλ Κάιντα», στην επαρχία Abyan σκοτώθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Υεμένης, στην περιοχή Wadi Dayqa.

Ένας άλλος Τσετσένος πολέμαρχος της AQAP από το Νταγκεστάν, γνωστός ως Taymour al, αναφέρεται επίσης ότι έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια πρόσφατων συγκρούσεων στην περιοχή Shabwa. Ο Τσετσένος είχε χαρακτηριστεί ως ειδικός στα εκρηκτικά και ο θάνατός του χαιρετίστηκε ως ένα σημαντικό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση της «Αλ Κάιντα».

Επιπλέον, δύο Γάλλοι, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν με τα ονόματα Mourad Abdulla Abad και Taha al Issawi, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο στην περιοχή Shabwa στις 8 Μαΐου, καθώς προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα. Αραβικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι οι δύο Γάλλοι υπήκοοι με καταγωγή την Τυνησία, ενεπλάκησαν σε «κύτταρα της Αλ Κάιντα «στην επαρχία Hadramout.

Η κυβέρνηση της Υεμένης έχει ανακοινώσει ότι αρκετοί ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένων Σαουδάραβων, Τσετσένων, Αφγανών και Σομαλών έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στις επαρχίες Abyan και Shabwa που ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Υεμένης ισχυρίστηκε ότι περισσότερο από το 70 τοις εκατό των πολέμαρχων και των ανταρτών της οργάνωσης AQAP είναι ξένοι. Η εκτίμηση αυτή πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλή, ωστόσο (Βλέπε έκθεση της LWJ), αρκετοί Σαουδάραβες, Τσετσένοι και Αφγανοί αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων στη νότια Υεμένη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης καταγράφουν επιτυχία κατά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις, εναντίον των «οχυρών «της οργάνωσης AQAP στο νότο.

Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι έχει επανακτήσει την περιοχή Azzan και την περιοχή Al Maifa της επαρχίας Shabwa καθώς και την περιοχή Al Mahfad της επαρχίας Abyan. Η περιοχή Al Mahfad αποτελεί ένα προπύργιο της οργάνωσης AQAP καθώς και κέντρο εκπαίδευσης ανταρτών, από τα μέσα του 2012.

Η ισλαμική οργάνωση AQAP απάντησε αμέσως, εντείνοντας τις επιθέσεις τις στο κέντρο της Υεμένης, καθώς και στην πρωτεύουσα της Σαναά. Στην κεντρική επαρχία Baydah, οι μαχητές της AQAP σκότωσαν έξι στρατιώτες της Υεμένης σε ενέδρα σε ένα σημείο ελέγχου.

Στην πρωτεύουσα επίσης της χώρας, τέσσερις στρατιώτες της Υεμένης και τρεις μαχητές της AQAP σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στο Υπουργείο Άμυνας. Η αστάθεια ανάγκασε τις ΗΠΑ να κλείσουν προσωρινά τις προξενικές υπηρεσίες της πρεσβείας.

Επιπλέον, στην περιοχή Shabwa, τρεις στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν από μαχητές της AQAP, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας της Υεμένης, ο οποίος ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα.

Καθώς γίνεται λοιπόν κατανοητό η κατάσταση ασφαλείας στην χώρα βαίνει δυσμενώς. Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τυχόν επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]