Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως έφτασε η ώρα να ανοίξουν στόματα;


Είναι σίγουρο πως στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές, όπου σαφέστατα καταγράφεται πολιτικό μήνυμα, η ΝΔ θα καταποντιστεί. Τουλάχιστον, αυτή την τάση δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, παρά την υπερφίαλη αισιοδοξία που εκφράζεται από την στενή αυλή του Πρωθυπουργού της χώρας. Είναι πασιφανές πως έχει αρχίσει ήδη στη ΝΔ η αμφισβήτηση και η αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον ή την διάδοχό του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το φαινόμενο θα λάβει σαρωτική μορφή από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την αρχηγία της ΝΔ, θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, παρ΄ ότι για όσους γνωρίζουν πολύ καλά, «παίζει» με τις λιγότερες πιθανότητες από τη στιγμή που υπάρχει στο παιχνίδι ο κύριος παίκτης του, δηλαδή «ο ατσαλάκωτος», κατά τους περισσότερους, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο οποίος μπροστά στην φιλοδοξία της ανάληψης της αρχηγίας της ΝΔ – με απώτερο σκοπό την Πρωθυπουργία - «κατάπιε αμάσητη» την «υποβίβασή του» στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, από το υπουργείο Εξωτερικών, που μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013 κατείχε, προκειμένου τη θέση αυτή να πάρει, μετά από έντονο παρασκήνιο και όχι τόσο κομψούς διαξιφισμούς, ο συνέταιρος στην συγκυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και «παίζει» η Ντόρα Μπακογιάννη με τις λιγότερες πιθανότητες να διαδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ, γιατί «πληρώνει» την αποχώρησή της από τη ΝΔ και την δημιουργία του νέου κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Που δυστυχώς για εκείνη, το κόμμα της απέτυχε να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% στις εκλογές του Μαΐου 2012, με αποτέλεσμα να βρεθεί, τόσο το κόμμα της, όσο και η ίδια εκτός κοινοβουλίου. Έτσι, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, σαν «βρεγμένη γάτα», προχώρησε σε συνεργασία με την ΝΔ και τον άσπονδο πολιτικό εχθρό της, Αντώνη Σαμαρά, και τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική συμφωνία, η οποία βόλευε την Ντόρα αλλά και τον Αντώνη, δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει αιώνια, από τη στιγμή που η έχθρα του Σαμαρά και της οικογένειας Μητσοτάκη, συντηρείται επί πολλά χρόνια και οι όποιες πρόσκαιρες λυκοφιλίες δεν μπορούν να την σκεπάσουν. Γι΄ αυτό, η καταλληλότερη εποχή για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει η Ντόρα για την αρχηγία της ΝΔ, είναι αυτή η χρονική στιγμή που όλες οι συγκυρίες εμφανίζουν τον Σαμαρά αδύνατο, αλλά και επειδή πρέπει ήδη να φτιαχτεί ένα κατάλληλο κλίμα, εν όψει του πιθανού καταστρεπτικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτές οι σκέψεις μας ενισχύονται από τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», της τηλεόρασης του Alpha: «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ». Επίσης η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι «η ίδια δεν έχει, αυτή τη στιγμή, προσωπική αρχηγική φιλοδοξία», ενώ συμπλήρωσε «πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο». Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα. Τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γιατί μόνο σ' αυτές είναι πολιτική η ψήφος».

Όμως, αυτές τις πονηρές προεκλογικές ημέρες στον Κυριακάτικο Τύπο, έπαιξε πολύ και η επανεκκίνηση της πολύκροτης υπόθεσης δωροδοκίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, αλλά και του πρώην Γενικού Διευθυντού τηλεπικοινωνιών της Siemens, Ηλία Γεωργίου. Μια δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα δεν συνεχιζόταν επί της ουσίας, λόγω διαφόρων ενστάσεων που υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι δυο πολιτικά πρόσωπα με άρρηκτες και στενές σχέσεις με την γερμανική εταιρεία. Ο Αντώνης Σαμαράς έσωσε το δικό του πολιτικό σαρκίο και ταυτόχρονα έσωσε και το δικό της, όταν το 2010 ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens και έβαλε μπροστά τον σημερινό υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να «αδειάσει» στην κυριολεξία στενό συγγενικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενο στη Siemens, που από ότι φαίνεται γνώριζε και γνωρίζει πολλά για τη δράση του Σαμαρά αλλά και της Ντόρας με τη γερμανική πολυεθνική από το 1989... Έτσι, ενώ η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εμφανίστηκε στην Ελληνική Βουλή στις 2 Ιουνίου 2010, ως μάνα εξ ουρανού για την απενοχοποίηση της στενής σχέσεως Σαμαρά (κυρίως) και Siemens, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κραδαίνοντας έγγραφο φωτιά, το οποίο φέρεται να του είχε δοθεί πριν μια μέρα, από τον Γενικό Διευθυντή της γερμανικής εταιρείας, κ. Πάνο Ξυνή. Το εν λόγω έγγραφο, αφορούσε το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του Σαμαρά (έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού) και διευθυντικού στελέχους της Siemens στις επικοινωνίες (δεξί χέρι του προϊσταμένου του και σήμερα φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα) προς τον τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ, Α.Σαμαρά. Σ΄ αυτό το e-mail, μεταξύ των άλλων ο κ. Σέκερης αναφέρει: “Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (προς τον Μ.Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά». Χαρακτηριστικά η «Καθημερινή» ανέφερε τον Ιούνιο του 2010: “Αιτία της σκληρής σύγκρουσης αποτέλεσε η αποστολή από τον Γενικό Διευθυντή της Siemens κ. Πάνο Ξυνή της αλληλογραφίας του κ. Σέκερη τόσο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ”.

Αναρωτιέται λοιπόν, εύλογα κάποιος! Πως μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου e-mail, δια μαγείας αθωώθηκαν και η Ντόρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εμπλεκόμενοι με τιμολόγια αγορών της εταιρείας); Πως δεν εκλήθη να μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος λίγες ημέρες πριν έβλεπε τον κίνδυνο και απειλούσε πως θα μιλούσε για το «βρώμικο» ΄93; Αλλά και πως ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αποποιηθεί κάθε πιθανής σχέσης με την εταιρία ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος;

Έχει επίσης, μεγάλη σημασία να θυμηθούμε πως ο Σαμαράς επέστρεψε πανηγυρικά το 2004 στη ΝΔ μέσω της καθόδου του στην ευρωβουλή στην οποία και παρέμεινε για 3 χρόνια. Τόσα όσα «ως πολιτικός πολυτελείας», απαιτούντο για να καθαγιαστεί πολιτικά από το «βρώμικο» ΄93 και να επιστρέψει στην Κεντρική πολιτική σκηνή. Λέγεται δε, πως καταλυτικό ρόλο για το come back του, έπαιξε μεταξύ άλλων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και τα κρυφά ραντεβού που είχαν προηγηθεί σε σπίτι του Κεφαλαρίου αλλά και σε άλλα στέκια της Κηφισιάς (επί παραδείγματι, «Βάρσος»). Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πέραν του ότι ήταν άνθρωπος των Γερμανών, διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη (έχουν γραφτεί πολλά για αυτό). Βέβαια, ακολούθησαν τότε και πολλά άλλα ραντεβού στο γνωστό καφέ-εστιατόριο του Ψυχικού «Διόσκουροι», αγαπημένο στέκι του Χρήστου Καραβέλα και της παρέας του, όπως του συγχωρεμένου Λιναρδάτου (μέλους του τότε Δ.Σ. του ΟΤΕ επί Προεδρίας Παναγή Βουρλούμη) καθώς και κάποιου μυστικού συμβούλου της κ. Βάσως Παπανδρέου. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες μας λένε πως τα ραντεβού κλείνονταν τόσο εκεί όσο και στο παρακείμενο τότε νεανικό στέκι «Deals», εκ των αγαπημένων του Μιχάλη. Χριστοφοράκου.

Γι αυτούς τους λόγους, μήπως αυτές οι εκλογές και η επανεκκίνηση της δίκης Μαντέλη-Γεωργίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανανοίξει η υπόθεση της Siemens με την πραγματική όμως, διάσταση των γεγονότων; Όχι με τους ψευτο-εξωδικαστικούς συμβιβασμούς των Σαμαρά-Βενιζέλου και την προκλητική σιωπή όλων των πολιτικών κομμάτων. Ίσως, ήρθε η ώρα κάποιοι που βιάστηκαν να θυσιάσουν χιλιάδες εργαζομένων (βλέπε Κούλης Μητσοτάκης), κάποιοι άλλοι, τους ίδιους τους συγγενείς τους (βλέπε Αντώνης Σαμαράς), να λογοδοτήσουν; Εμείς, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να προστατεύσει κάποιους μάρτυρες κλειδιά που θα είχαν πολλά να πουν αλλά φοβούνται ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή και επιτέλους, κάποιος να τους καλέσει να μας πουν την αλήθεια για να ξεβρομίσει ο τόπος από τέτοιους πολιτικούς.

Με την ευκαιρία αυτή, γεννιέται και ένα άλλο επίκαιρο ερώτημα! Ο κ. Μπαλτάκος, ας υποθέσουμε πως πράγματι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά στο πολύκροτο θέμα του χειρισμού της Χρυσής Αυγής. Μπορεί όμως, να μας πει, με ποιον ή με ποιους από τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα είχε ενδεχομένως κάποια επικοινωνία, λίγα χρόνια πριν, όταν ξεσπούσε η θύελλα με το σκάνδαλο της Siemens, και προσπαθούσε να τους κρατήσει κλειστό το στόμα προκειμένου να μην κάνουν κακό στον Πρόεδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να σου χορηγήσουμε αντιβιωσούλα για να γίνεις καλά». Ενεργούσε ως νομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά; Ενεργούσε έτσι, σε αυτές τις συναντήσεις με τη σύμφωνη γνώμη του σημερινού Πρωθυπουργού;

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]