Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάρρηξη σε φωριαμό του ΥΠΕΞ με στοιχεία για ΜΚΟ...

Διάρρηξη έγινε την Παρασκευή 2 Μαΐου σε φωριαμό στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου φυλάσσονται τα αρχεία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος» στη στήλη «Γραφικότητες».

Η διάρρηξη δεν φαίνεται να είναι τυχαία, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των πορισμάτων που θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντί να διαταχθεί επίσημη ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν αφαιρέθηκαν έγγραφα και από ποιους φακέλους, τελικά υπήρξε μόνο και υπηρεσιακή αναφορά του αρχειοφύλακα που αναφέρει την «παραβίαση της κλειδαριάς» με τη διευκρίνιση ότι «προς το παρόν δεν διαπιστώθηκε αφαίρεση εγγράφων».

Η εφημερίδα σημειώνει πως στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ετοιμαστεί και προωθηθεί για υπογραφή από τον υφυπουργό Ά. Γεροντόπουλο απόφαση για την εξόφληση δέκα προγραμμάτων ΜΚΟ, ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ. Η προεκλογική περίοδος δεν είναι πλέον κατάλληλη για τέτοιες αποφάσεις καθώς τα προγράμματα αφορούν μεν και μεγάλες ΜΚΟ, ωστόσο αρκετές από τις συγκεκριμένες έχουν άλλα προγράμματα σε εκκρεμότητα, για τα οποία μάλιστα θα υποχρεωθούν πιθανότατα να επιστρέψουν χρήματα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]