Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν θέλουν τον Ερντογάν στην Γερμανία

Μήνυμα προς τον Ερντογάν από κόμματα της Γερμανίας: "Μην έρθεις"...

Πολιτικοί γερμανικών κομμάτων μεταξύ των οποίων το σοσιαλδημοκρατικό, η Ένωση Χριστιανικών Κομμάτων και οι Πράσινοι αντιδρούν στην επίσκεψη που θα κάνει στην Γερμανία ο Ερντογάν. Οι πολιτικοί αυτοί ζητούν την ακύρωση της επίσκεψης του δηλώνοντας πως ¨Η επίσκεψη αυτή τείνει να είναι κατάχρηση φιλοξενίας¨. 

Σύμφωνα με είδηση από τη Ντόϊτσε Βέλε-τουρκικά, πολλοί είναι οι πολιτικοί κομμάτων που αντιδρούν στην επίσκεψη που θέλει να κάνει στην Γερμανία ο Ερντογάν στις 24 Μαΐου. Οι πολιτικοί αυτοί κάνουν έκκληση στους Τούρκους που ζούνε στην Γερμανία να μην πάνε στην συγκέντρωση που θα οργανώσει εκεί το ΑΚΡ.

Ο Γκούντραμ Σνάϊντερ- υπουργός ένταξης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και μέλος των σοσιαλδημοκρατών έδωσε σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Σνάϊντερ ζητά την ακύρωση της ομιλίας που είναι να κάνει ο Ερντογάν στις 24 Μαίου στο Lanxess Arena της Κολωνίας. Ο Σνάϊντερ δήλωσε πως ¨Η επίσκεψη αυτή τείνει να είναι κατάχρηση φιλοξενίας¨.

Απαράδεκτη η επέμβαση στους διαδηλωτές
Η προερχόμενη από τους σοσιαλδημοκράτες ομοσπονδιακή υπουργός ένταξης Αϊντάν Οζογούζ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε πως η αστυνομική επέμβαση σε βάρος των διαδηλωτών στην Σόμα ήταν ¨σκανδαλώδης και απαράδεκτη¨.

Ο εκ των ειδικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ντίτερ Νιετάν σε δήλωση του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, άσκησε κριτική στην στάση που τήρησε ο Ερντογάν μετά από την καταστροφή στην Σόμα και είπε πως είναι ανάγκη ο Μεγάλος συνασπισμός να επανεξετάσει την στρατηγική που ακολουθεί έναντι της Τουρκίας.

Η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Τζούλια Κλόκνερ σε δήλωση της στην εφημερίδα Die Welt είπε πως ¨Εύχομαι οι Τούρκοι που ζούνε εδώ να μην πάνε στην συγκέντρωση που θα κάνει στην Κολωνία ο Ερντογάν και να του δείξουν έτσι πως δεν εγκρίνουν την γραμμή που ακολουθεί¨.

Αντίδραση και από τον τουρκικής καταγωγής αναπληρωτή πρόεδρο
Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ σε δήλωση του αναφερόμενος στην καταστροφή της Σόμας, είπε πως οι σχετικές δηλώσεις του Ερντογάν προκάλεσαν αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους. Πρόσθεσε πως το γεγονός πως μετά από αυτή την καταστροφή, ο πρωθυπουργός έρχεται στην Κολωνία συνεχίζοντας την προεκλογική του καμπάνια για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι κάτι το απαράδεκτο.

Πηγή εφημ. Haber
Μετάφραση "Τουρκικά Νέα"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]