Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον Φιλανδικό εναέριο χώρο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον φινλανδικό εναέριο χώρο, ανατολικά του Ελσίνκι.
«Μια τουλάχιστον επιβεβαιωμένη παραβίαση του εναέριου χώρου στην ακτή κοντά στο Porvoo και μία ακόμη διερευνάται, από ρωσικά αεροσκάφη σημειώθηκε την Τρίτη», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών (MOD) της Φιλανδίας, Max Arhippainen αργά την Τρίτη. «Ένα ρωσικό κρατικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Φινλανδίας μετά τις 6 το απόγευμα», δήλωσε ο ίδιος.
Ο ίδιος βέβαια, αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο ότι, η έρευνα είχε «παραδοθεί» στην Συνοριακή Φρουρά.

Την Τετάρτη το πρωί, το MOD δήλωσε ότι, η Φιλανδική Συνοριακή Φρουρά διερευνά επίσης, μια ακόμη υποψία παραβίασης. Στην περίπτωση αυτή, ένα ρωσικό αεροσκάφος πιστεύεται ότι για μικρό χρονικό διάστημα εισήλθε εντός του φιλανδικού εναέριου χώρου, γύρω στις 4 μ.μ. πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας, μέσα στην ίδια γενικά περιοχή και χρονικό διάστημα.

Το φιλανδικό κέντρο επικοινωνιών MOD επιβεβαιώνει επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη της φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στην περιοχή, της Ανατολικής Uusimaa, η οποία περιλαμβάνει την πόλη του Porvoo, για να αναχαιτίσουν τον «εισβολέα».

«Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αναγνωριστική πτήση πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας σχετικά με την παρακολούθηση της εδαφικής ακεραιότητας», ανέφερε σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου άμυνας την Τετάρτη.

Οι φιλανδικές αρχές αρνήθηκαν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν εντός του φιλανδικού FIR, ή απλά ήταν αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου, το οποίο συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος επιταχύνει σε υπερηχητική πτήση.
Στην περιοχή επισημαίνεται ότι υπάρχουν ρωσικές αεροπορικές βάσεις στο Καλίνινγκραντ και στην Κρονστάνδη, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Το αεροδρόμιο του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας, στον κόλπο της Φινλανδίας, αποτελεί την μόνη αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο βάσεων που διασχίζουν τον εναέριο χώρο των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σύντομες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Φινλανδίας έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν από ρωσικά αεροσκάφη, αναφέρει ο φιλανδικός τύπος. Τα τελευταία γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε ένα πλαίσιο έντασης, λόγω των νατοϊκών ασκήσεων στις βαλτικές χώρες, γεγονός που εντείνει την ανάγκη επιτήρησης του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, ακριβώς απέναντι από τον Κόλπο της Φινλανδίας. Η Εσθονία βρίσκεται μόλις 60 χλμ. από την χερσόνησο Porkkala της Φινλανδίας. Έως σήμερα σημειώνεται δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, από την πλευρά του ρωσικού υπουργείου άμυνας, για το συμβάν που αναφέρουν οι Φιλανδοί.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]